Pixelfel - skäl till oro?

Permalänk
Medlem

Pixelfel - skäl till oro?

Hur vanligt är det egentligen med olika sorters pixelfel på dagens 19" TFT skärmar, är det med andra ord troligt eller mindre troligt att man får en skärm med någon eller några konstant svarta/vita pixlar?

Och om man mot förmodan skulle köpa en skärm med pixelfel (internetbeställning) som inte är tillräckligt allvarliga för att omfattas av ISO 13406-2 standarden, är det big deal eller kan man leva med det utan att bry sig om dessa vid normalt användande?

Permalänk
Medlem

det är väldigt svårt att få en ny skärm i dagens läge som har pixelfel från fabrik.

Dock kan det vara möjligt men sällan.

Dock kommer pixelfel oftast med tiden, och man märker oftast inte det. Det kommer oftast pixelfel i låg kvalite skärmar, bland annat några budget modeller av HP får oftast pixelfel efter några månader.

Om man ser det eller inte beror hur noga man letar och vilken "färg" den döda pixeln blev och vart pixeln är.

Men jag har aldrig haft pixel fel i mina skärmar, har haft en Acer 19" i ett år kanske, inte en enda pixel fel och nu har jag haft Samsung 226BW 22" i några månader, inga pixelfel.

Sen om du får pixelfel inom 14dagar så har du oftast ångerätt så du får pengarna tillbaka. Men vissa webbutiker är väldigt schyssta och om du ber snällt så är det möjligt att du får skärmen ombytt även om den inte uppnår ISO.... standarden.

Permalänk
Medlem

Oki, tack för svaret, det är något i medelprisklassen som jag tänkt ha, en Samsung 19" Syncmaster 940T. Gillar PVA och den kostar bara 2995 hos komplett.se! Har inte hittat något ställe överhuvudtaget där man kan se den fysiskt, men det får jag klara mig utan.