Permalänk
Medlem

Speedstep AV eller PÅ?

Jag har kollat runt lite på nätet och det finns dom som tycker att man ska stänga av det direkt och dom som anser att det är bra att ha det på.
Vidare har jag läst ett test där C2D drog MER ström när speedstep var påslaget än när det inte var det, det känns som att just strömsnålhet är enda anledningen att ha det på?!

För & nackdelar med IEST?

För dom som inte vet vad jag pratar om:

"SpeedStep är en processorfunktion som kräver stöd i BIOS och operativsystemet. När funktionen är aktiverad reduceras klockfrekvensen genom att multipliern förändras. Pentium 4- och Pentium D-processorer justerar multipliern till x14, vilket i fallet med FSB800 (200 MHz grundfrekvens) ger en processorfrekvens på 2,8 GHz. Eftersom Core 2 Duo har en annorlunda spänning, högre systembussfrekvens samt lägre kärnfrekvens var förändringen i multiplier också tvungen att justeras. Core 2 Duo-processorer med SpeedStep aktiverat använder en multiplier på x6, vilket resulterar i en processorfrekvens på 1,6 GHz vid FSB1066 (266 MHz grundfrekvens). Samtidigt är kärnspänningen endast 0,9 V. Dubblar man klockfrekvensen stiger strömförbrukningen med en faktor av fyra, så det är bäst att reducera både klockfrekvens och spänning om man vill minska strömförbrukning och värmeproduktion. SpeedStep aktiveras när belastningen sjunker under en viss gräns. För att prestandan och strömförbrukningen hela tiden ska ligga på idealiska nivåer fungerar Core 2 Duo på alla multipliers mellan x6 och den maximala nivån."

Text tagen från Tom's Hardware.

Visa signatur

System: HP Pavillion

Permalänk

en annan fördel är ju att värmeutvecklingen minskar när speedstep steppar ner multipeln. men jag vet inte om det gör så stor skillnad. själv använder jag inte funktionen.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem

Speedstep är i grunden en bra funktion, men har varit behäftad med mycket fel genom åren. Om det inte krånglar ska man ha det på tycker jag, eftersom man tjänar mycket batteritid. Mina bärbara har dock hängt sig, börjat pipa (högfrekvent ljud, ungefär som en gammal TV) och klockat ner sig helt omotiverat även med strömkabeln i...

Visa signatur

OSIRIS GUITAR - youtube-kanal om elgitarrer, mixning och teknik i hemmastudio

Permalänk
Medlem

Fungerar datorn med speedstep på finns det inget skäl till att stänga av det. Vid hög fsb kan frekvensen med aktiv speedstep bli långt över originalfrekvens, och då räcker knappast 0.9 volt, tex 450MHz ger 2700MHz. Räcker inte 0.9 volt så hänger datorn.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara