Permalänk
Medlem

Ny-gammalt moderkort spökar i bios.

Hejsan! Det va ett tag sen jag postade här. Men nu behöver jag verkligen hjälp..

Jo, min dator började krångla som fan för ca 2-3 dagar sen. Den ville inte visa någon bild, så jag tänkte att det kanske va grafikkortet som har gett upp. Så jag köpte ett nytt (hade tänkt att uppgradera ändå). Installerade det på moderkortet. Hände ingenting, så jag googla och fann att mitt moderkort inte stöder PCIe 2.0.

jahap, köper ett nytt moderkort då. Men när jag kom till affären så hade de inte moderkort med AM2 socket i lager förutom ett använt exemplar som dom har fått tillbaka från reperation. Fick det för nästan halva priset och 1års garanti, så jag var nöjd. Köpte även ett kraftigare nätagg (500w).

Moderkortet: ASUS M2N-SLI Deluxe
Processorn: AMD Athlon 64 3600+
Grafikkort: Jetway Geforce 8800gt 512mb

Problemet:

Installerade det ny-gammla moderkortet i burken å jag fick bild! Woho, tänkte jag å såg att det stog nåt om ändrad cpu. Så jag gick in i bios å ändrade om till default settings, startade om, ändrade till CD-ROM som first boot, starta om igen. Började fippla med windowsskivan å den bootade. Kom till dit där windows installationen skulle börja men då stog det att någon fil var korrupt å den startades om.
När jag kom till bios stog det nåt konstigt, att cpun hade ändrats (kommer inte riktigt ihåg). Hoppade över det å försökte boota windowsinstallationen igen men jag kom endast förbi bios å fick se en blinkade _

Startade om en massor av gånger, varje gång står det CMOS Checksum Error. Samma sak händer om jag trycker på F1 som om jag trycket på DEL. jag kommer ej in i bios utan får se en blinkande _

Ibland står det "Seconds!!!" å sen ett blinkande _
Jag har testat utan hårddiskar, DVD, fläktar.

Jag har provat att använda jumpern för att göra clear cmos, tagit ut batteriet, tagit ut batteriet och använt jumpern för att göra cmos, men problemet återstår.

Jag börja snegla lite åt att batteriet kanske behövs bytas ut. Antingen det eller lämna tillbaka moderkortet å köpa ett nytt. Vart köper man ett nytt batteri någonstans?

Sen undrar jag om det finns virus som skulle eventuellt ha skapat problemet? När jag startade datorn för första gången så hade jag min gammla C: disk i, men jag kom aldrig till boot av windows p.g.a. någon fil i windows är korrupt.

Tacksam för svar.
/Spket

Visa signatur

I can't do this all on my own, I'm no superman