infoga xml-data i html dokument eller nåt i den stilen...

Permalänk
Medlem

infoga xml-data i html dokument eller nåt i den stilen...

Det här har säkert varit uppe förut men jag har inte hittat något som jag kunnat begripa när jag sökt. Kan väl på en gång varna för att jag inte kan ett skvatt om hur en webbsida funkar från grunden. Alla webbsidor jag gjort har kommit till i Word eller liknande program. Det jag vill är att få in lite av dessa data i ett html dokument.

<title> <artist> och <album> är mest intressant att få in.
Det ska visa vilken låt min webbradio kör för tillfället. Kan som sagt nada om html-kodning och har testat själv ett par gånger och det gick som det gick...

Permalänk
Medlem

http://www.w3schools.com/xsl/xsl_value_of.asp

det där kanske kan vara nåt?

edit:
dock kanske inte det optimala att visa på webben.

Permalänk
Medlem

Hmmm. Får prova att förstå något av det där.
Edit: Det duger bara att det visar något

Permalänk

Antingen kör du en parser på någon server (ex i PHP) eller så kör man en javascript-parser.

Permalänk
Medlem

Om vi ser det så här, vilket är det enklaste sättet att få sidan att visa en nu spelas ruta? Servern sidan ska ligga på hör nog hemma i udda hårdvara delen. Risken är nog liten att den klarar php och script.

Permalänk

Vad för server?

Permalänk
Medlem

Antingen hamnar den på 486:an med MS-DOS eller på NT4:an som ska harva runt webbradion. Använder runt 20% cpu på den med en lyssnare på så det kommer gå tungt. P II på 350 mhz är inte mycket med winamp och shoutcast server på samma burk. Dessutom lite halvdan bandvidd på internet. Och ja, jag vet att många slänger bättre datorer men det ska vara lite utmaning att köra radio.