5X1 eSATA Port Multiplier

Permalänk
Medlem

5X1 eSATA Port Multiplier

Hej allihopen,

Vad tror ni om denna lösning. Jag tänkte montera en array på 10 HDD i extern låda och använda ett par sådana kort. Finns det någon bättre lösning för att få samma kapacitet? Ej intresserad av RAID egentligen och vill inte ha en MOBO installerad i den andra lådan.

Var kan man köpa dessa i Sverige?

http://cooldrives.stores.yahoo.net/cosapomubrso.html

eller

http://www.addonics.com/products/host_controller/ad5sapm-e.as...

ha det gott

Korr: Typo

Visa signatur

InMortumVeritas

Permalänk
Medlem

Jag vet inte hur de fungerar riktigt men låter det inte som att det borde bli långsamt med så många diskar på en port?

Visa signatur

1: SABERTOOTH P67/i7-2600K@4300/NH-D14/32GB/Radeon290X/HX620/BenqG2412HD
2: P35-DQ6/Q6600@3300/Tuniq/4GB
3: i3 HTPC 4: Vaio Lifestyle P 5: Elitbook 6930p 6: iPhone5

Permalänk
Medlem

dustin har den ena till försäljning

http://www.dustinhome.se/pd_5010114484.aspx

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag gjorde ett sånt bygge för drygt ½ år sedan.

Gjorde en liten kort bygglogg av det här du kan kika på om du är intresserad.
http://www.sweclockers.com/album/?id=1820

En nackdel med dessa port multiplers är att endast en disk per multipler kan kommunicera med huvudkontrollern samtidigt. Detta gör att man får kass prestanda på överföringar mellan 2 diskar på samma multipler.

Nu läste jag att du inte tänkte använda raid men det kanske ändå kan vara bra att nämnas att jag satte 12 diskar i samma array fördelat på 3st multiplers vilket fungerade riktigt kass. När jag däremot delade upp dom på 2 arrayer med 6 disk i varje istället fungerade det klockrent och hade en genomsnittlig hastighet på ca 110 MB/s på en 1 GB-fil.

Lösningen är otroligt billig och prisvärd men jag skulle inte bygga en lika dan låda, skulle jag gjort om det idag skulle jag hellre lagt ut någon 1000-lapp till på ett SAS-kort med extern infiniband anslutning. Detta ger 4 sata disk per kabel och fördelen att alla kan kommunicera samtidigt men kostar 1000-2000 kr mer.

Permalänk
Medlem

Hej igen,
Tack för alla svar,
Kul att läsa ditt tråd nfm, fick tips om rolig läsning därigenom

Jag har egentligen inget ekonomisk beting (men inte överdrivet). Jag vill ha en low maintenance system som är att installera, starta och glömma i 4-5 år. Extern desktop-låda med egen passiv nätdel som gärna har max en sladd till min planerade passiva HTPC(eller flera sladdar i en strumpa). RAID kan jag inte mycket om men det som jag läser är att förlora utrymme för att få hastighet och dessutom en hel mardrömmar om endera diskar dör.

Jag har tid och behöver inte skyffla massor data blixtsnabbt. Jag lär inte behöva kommunicera med flera diskar samtidigt (vad ska det vara bra för för någon som spelar och ser film:).

Ge mig gärna tips vad jag ska välja:
Kontrollerkort i HTPC
Kabel
Array kort till minst 10 (max 20) diskar SATA.

ha det så gott

Visa signatur

InMortumVeritas

Permalänk
Medlem

Det är snarare att man förlorar utrymme för ökad säkerhet, alltså med vissa raid-konfigurationer (såsom RAID1, RAID5 och RAID 10) så kan en hårddisk gå sönder utan att man förlorar någon data eftersom det finns "extra kopior" utspridda över de övriga hårddiskarna.