Socialdemokraterna tar nya tag

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Höken
Varför skall då politker besluta i frågan?
Citerar igen:

Som jag skrev i förra inlägget är det imho upp till artisterna själva hur de vill sköta sitt företagande.

Betrakta det hit och betrakta det dit, min poäng är fortfarande att Piratpartiet behövs för att skaka lite vett i sittande etablissemang. Först när maktpositionen rubbas kommer de att lyssna.
Berätta gärna hur du tänkte påverka så att integritetsfrågor lyfts fram, istället för att basha det enda alternativet som finns idag.

Men snälla, läsförståelse! Ja, varför ska politiker besluta i frågan? Vad är PPs ståndpunkt och vad vill de besluta om? När det kommer till kritan så har säkert PP åsikter där, som kan ligga som grund för en politik. Det är ju för fasen just det jag ifrågasätter, geni där!

"Skaka vett i etablissemanget" är ju så gammalt att det är mögligt! Så säger givetvis alla nya partier, partier som, om de överlever, snart blir en del av "etablissemanget".

Vem är du att tro/påstå/tycka att PP är enda alternativet för integritetsfrågor? Det är ett förunderligt dåligt argument: Argumentum ad ignorantiam. Du kan vidare inte påstå att integritetsfrågor inte lyfts fram. Snarare är det ju så att PPs tillkomst kommer efter att dylika saker var på tapeten (de har länge varit det), så du har något fel i din kausalitet. En förhållande som gäller alla parlamentariska system är att parlamentarerna förr eller senare lyssnar till opinion (i sak är ju parlamentarikerna valda utefter opinion och efter en mandatperiod är det åter det rådande opinionsläget som styr).

Antalet sakfrågor är också betydligt fler än antalet partier och vi kan inte ha ett parti för varje fråga. Olof Palme sa en gång att politik är att vilja. Vilja är på många sätt allt; det kommer alltid finnas en vilja, något att göra. Att miljön regionalt är bättre nu än på 80-talet hindrar inte att miljöpartiet fortfarande finns till, likaså KD (våra två yngsta riksdagspartier). Alltså håller det inte att PP skulle vara en bra "eld i baken" på nuvarande politiker. Den enda gång jag känner till att ett parti avskaffat sig självt på grund av överflödighet är Ungerns kommunistparti vid Sovjets fall ( ). Ponera nu att integritetsfrågor har högsta prioritet. Tror du att PPs saga skulle vara all för det? Troligen inte. Därför är själva argumentet att PP behövs för detta en smula krystat, för att uttrycka sig milt.

Det PP gör är i stället att stjäla integritetsfrågorna och göra de till sina, ta monopol på detta. Det är ju extra tydligt när man blir påhoppad för att argumentera för integritetsfrågor (om du betvivlar mig, sök vad jag har skrivit om integritet på forumet och bilda dig en uppfattning om huruvida jag är insatt eller ej), samtidigt som man ifrågasätter syftet och konceptet kring PP. Om nu PP är "för integritet" och "mot" att politiker styr över hur artister o.dyl ska tjäna pengar, ja varför kallar de sig då inte för "integritetspartiet" utan i ställen något som uppenbart är ett politiskt statement. Det är inte konstruktivt att argumentera för piratkopiering i stället för mot lagar som skyddar dåliga affärsmodeller. I en "perfekt värld" skulle nämligen alla kunna ladda ner i princip allt artistiskt material utan att det skulle vara piratkopiering och artisterna skulle tjäna pengar. Edit: Du har väl inte missat att tråden handlar om ett socialdemokratiskt utspel i just integritetsfrågan?

I denna kontext är ju namnet "piratpartiet" löjeväckande. Oseriöst. Aningslöst. Obildat. Revolutionsromantik i IT-tappning. Fånigt och skadligt för sakfrågorna. Det ger nämligen de som ropar på lagar "rätt". Förutom att tanken med enfrågeparti i nuvarande system är ett feltänk alltså.

NoClue: Ja, nej, kanske. Det beror på vad för lobbyverksamhet och huruvida det finns beröringspunkter med korruption. Facket lobbar ju inte bara precis, utan är ju en penningstark apparat med verkligt inflytande. Legaliserad korruption.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Vadå? Hela fackföreningsrörelsen är ju en "politisk attack" på hela demokratin och marknadsekonomin så vad vore mer rätt än att totalt förgöra fackförbunden i grunden?

Haha vilken stjärna du är. En attack mot demokratin? Fackförbund ska givetvis verka för sina intressen. De ska agera motpart mot Svenskt Näringsliv. Vill du förbjuda Svenskt Näringsliv också? Det har jag svårt att tro.

Nej du MBY, det kommer bli några svåra år för din del efter nästa val. Du har till och med övertygat mig, som inte ens gillar Mona Sahlin, att rösta på henne.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av airhead
Haha vilken stjärna du är. En attack mot demokratin? Fackförbund ska givetvis verka för sina intressen. De ska agera motpart mot Svenskt Näringsliv. Vill du förbjuda Svenskt Näringsliv också? Det har jag svårt att tro.

Nej du MBY, det kommer bli några svåra år för din del efter nästa val.

Du är då en riktig stjärna som inte läser vad man skriver:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
... Grundtanken över att anställda ska ha ett fack är inte alls dålig. Hur det ser ut idag är helt enkelt fördjävligt...

Varför citera ohederligt? Har du inga hederliga argument?

Sedan har vi ju det här lilla med kausaliteten igen. Svenskt Näringsliv bildades 2001 (jo, du skrev näringsliv med stort N, du kan inte komma undan med att ljuga om att du talade om det svenska näringlivet). SAF, som till sammans med SI bildade Svenskt Näringsliv är båda yngre organisationer än LO. Vidare; LO stöder socialdemokraterna ekonomiskt vilket är rätt ohederligt med tanke på att medlemmarna inte alltid gör det. Svenskt Näringsliv stödjer inga partier (men väl tidningar och tankesmedjor o.dyl) men det är ingen nyhet att SAF, Industriförbundet och Svenskt Näringsliv många gånger har lierat sig med socialdemokraterna. Speciellt falangerna med storföretagen. Inga politiker har varit så bra för de riktigt stora företagen som socialdemokraterna. Detta av ren pragmatism från alla parter. Svenskt Näringsliv tilltvingar sig inte medlemmar. I mångt och mycket är Svenskt Näringsliv ändå ett slags fackförbund och allt jag säger om LO kan sägas gälla Svenskt Näringsliv; de bör inte ha någon politisk makt.

Att de inte ska se till medlemmarnas intressen har jag aldrig sagt, det är bara du som fabulerar. Du insinuerar att jag vill förbjuda fackförbund, vilket är en lögn. Uppenbarligen har jag mer till övers för ett fritt föreningliv än du har, som inte tycks se några problem med kopplingen SAP-LO, ekonomiskt och politisk. Det är inte fritt föreingsliv. Det är motsatsen. Det är odemokratiskt. Sossar har inte monopol på demokrati och därmed basta.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Håller med MBY i det mesta han skriver och moderaterna har fortsatt mitt stöd.
Facket är en underbar ide som skulle fungerar väldigt bra i teorin (ungefär som kommunism) dock måste då facken vara politiskt obundna!
Får titt som tätt if.Metalls flygblad här på jobbet och värre skitkastning mot moderaterna kan man inte tänka sig!
patetiskt hur man kan ha den iställningen att man vinner en argumentation genom att motsätta sig allt vad den motsatta parten säger.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Om fackförbund ska verkligen vara något för alla borde väl t.ex. LO att avsluta sponsringen av socialdemokraterna med fackmedlemmarnas pengar.

Nej det är inte samma sak som om Svenskt näringsliv ger pengar till t.ex. moderaterna.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Om fackförbund ska verkligen vara något för alla borde väl t.ex. LO att avsluta sponsringen av socialdemokraterna med fackmedlemmarnas pengar.

Nej det är inte samma sak som om Svenskt näringsliv ger pengar till t.ex. moderaterna.

Öh, vad vore skillnaden? Sätt dig in i en stolle som försvarar LO med näbbar och klor! Saken är ju den att Svenskt Näringsliv inte ger pengar till moderaterna eller något annat parti. Oheliga allianser finns säkert men lika gärna med socialdemokraterna som moderaterna.

Återigen argumenterar du för rätt sak på ett felaktigt sätt. Ett korkat sätt rentav och dina taskiga argument är mumma för vänstern. Sluta spela efter tokvänsterns pipa! Förlåt om jag är hård, meningen är att du ska se detta som konstruktiv kritik, inte påhopp.

Dåliga eller felaktiga argument (från vänster) ska inte motdebatteras, de ska skjutas sönder. De ska inte besvaras med samma dåliga mynt. Då får vi den fåniga situation där vänster får rätt i att moderater bara gör "rika rikare och fattiga fattigare" och annat strunt. Motargumentet är förstås inte "vad är det för fel på det, rika jobbar ju hårt". Det är ju att godkänna stollarnas felaktiga premisser (sen att man _kan_ argumentera för det också är en annan sak. Du måste dock vara smart).

Edit: Att jag inte tar detta via PM är inte för att skälla offentligt utan för att jag tycker att även "metadebatten" (debatten om debatten) ska vara öppen och ärlig. Det finns en drös med felaktiga "standardargument" på båda sidor som använts länge är unkna och falska eller missar målet eller bygger på staw-mans. Vi skulle alla tjäna på om denna typ av argument försvann.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Öh, vad vore skillnaden? Sätt dig in i en stolle som försvarar LO med näbbar och klor! Saken är ju den att Svenskt Näringsliv inte ger pengar till moderaterna eller något annat parti. Oheliga allianser finns säkert men lika gärna med socialdemokraterna som moderaterna.

Återigen argumenterar du för rätt sak på ett felaktigt sätt. Ett korkat sätt rentav och dina taskiga argument är mumma för vänstern. Sluta spela efter tokvänsterns pipa! Förlåt om jag är hård, meningen är att du ska se detta som konstruktiv kritik, inte påhopp.

Dåliga eller felaktiga argument (från vänster) ska inte motdebatteras, de ska skjutas sönder. De ska inte besvaras med samma dåliga mynt. Då får vi den fåniga situation där vänster får rätt i att moderater bara gör "rika rikare och fattiga fattigare" och annat strunt. Motargumentet är förstås inte "vad är det för fel på det, rika jobbar ju hårt". Det är ju att godkänna stollarnas felaktiga premisser (sen att man _kan_ argumentera för det också är en annan sak. Du måste dock vara smart).

Nu överanalyserar du som vanligt. Jag gav ett exempel på något som mycket väl skulle kunna anses vara sant ur vissa perspektiv. Även om det skulle vara så att svenskt näringsliv skulle kunna ge miljoner till moderaterna så är det en helt annan sak än att LO som ska representera sina arbetare ger pengar till socialdemokraterna. Vilka många av arbetarna inte ens vill bli representerade av.

Att LO inte ska sponsra socialdemokraterna är ändå en viktig princip. Det är minst lika dåligt att inleda en argumentation innan någon ens identifierat sig som varken "tokvänster" eller "stollar" osv. Det ger ett ytterst oseriöst intryck att du inte ens är mottalig för att föra någon slags argumentation.

Håll dig du till din kant och din debatteringstil så ska du se att vi alla klarar oss alldeles utmärkt på vårt eget sätt. Jag kan lova dig att det finns personer som tycker du ger dem saker på silverfat också med din stil. Detta är ett internetforum inte någon slags arena för samhällspolitiska diskussioner av yrkespolitisk karaktär. Bit dig i tungan oftare, ta det som konstruktiv kritik du med.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Nu överanalyserar du som vanligt. Jag gav ett exempel på något som mycket väl skulle kunna anses vara sant ur vissa perspektiv.

Men om det vore sant så skulle ju hela argumentet om det felaktiga mellan SAP-LO får sig en törn. Vem tror du tjänar på det? Det bästa av allt är att argumentet om det skadliga i en koppling mellan SAP och LO är fullt riktigt, men du skulle ändå effektivt göra argumentet oanvändbart. Två fel gör ju inget rätt, men om Svenskt Näringsliv skulle stödja ett parti skulle felet av LOs stöd av SAP framstå som rimligt och oproblematiskt. Dina argument dolkar ner dig själv i ryggen! Om du effektivt vill problematisera kopplingen SAP-LO ska du ju inte först stolt deklarera (dessutom förmodligen osant) att Svenskt Näringsliv minsann stödjer ett annat parti!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Att LO inte ska sponsra socialdemokraterna är ändå en viktig princip. Det är minst lika dåligt att inleda en argumentation innan någon ens identifierat sig som varken "tokvänster" eller "stollar" osv. Det ger ett ytterst oseriöst intryck att du inte ens är mottalig för att föra någon slags argumentation.

Håll dig du till din kant och din debatteringstil så ska du se att vi alla klarar oss alldeles utmärkt på vårt eget sätt. Jag kan lova dig att det finns personer som tycker du ger dem saker på silverfat också med din stil. Detta är ett internetforum inte någon slags arena för samhällspolitiska diskussioner av yrkespolitisk karaktär. Bit dig i tungan oftare, ta det som konstruktiv kritik du med.

"Vi alla" och "min kant"? Så du är någon sorts representant för "vi" och jag är en oäkta utböling med knepiga och konstiga argument?

Förlåt, men den som ger ett oseriöst intryck är väl du med dina platta, innehållslösa standardargument som motståndare har 13 på dussinet motargument mot (alla i sig förmodligen lika fåniga). Det är därför som debatten upprepar sig hela tiden.

Om du tror att jag är yrkespolitiker eller försöker vara en sådan så läser du mycket illa, eller har inte förstått ett smack av vad jag har att säga. Vidare handlar det inte om att "servera motståndaren" något eftersom det är komplett oundvikligt. Men du verkar vara debattens motsvarighet till en lookup-tabell; få se nu här har vi argument 104Z, och på det svarar vi...
Det är inget fel med den metoden i sig, den duger utmärkt till bullshit-bingo, men ensamt är den värdelös. Man måste nämligen identifiera bullshiten, inte försvara den.

Edit: Förlåt men yrkespolitiker sa du? Vem, om inte en sådan, är expert på att komma med standardargument och slagdängor? Vem, om inte en just sådan, formulerar hellre direkta "motargument" än förklarar varför motståndaren har fel? Vem, förutom en sådan, är inte expert på att vara mer munfager än analytisk? Vilka, om inte politiker, använder aldrig ord som "dåre", "stolle", "pucko" om sina motståndare även där det är befogat? En yrkespolitiker vågar ju inte ens kalla en nazist eller kommunist för "stolle". Jag försöker kalla saker vid deras rätta namn och min uppgift är inte i första hand att var "politiskt korrekt", även om det ibland finns goda skäl att vara det.

Edit2: Funny thing. Jag har ibland haft mina misstankar om att du är politiker ibland. Lite lagom med slirningar kring sanningen, lite lagom med att inte svara på den ställda frågan och lite lagom med standardargument. Men gott, nu vet jag att så inte är fallet. Mina fördomar.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Men om det vore sant så skulle ju hela argumentet om det felaktiga mellan SAP-LO får sig en törn. Vem tror du tjänar på det? Det bästa av allt är att argumentet om det skadliga i en koppling mellan SAP och LO är fullt riktigt, men du skulle ändå effektivt göra argumentet oanvändbart. Två fel gör ju inget rätt, men om Svenskt Näringsliv skulle stödja ett parti skulle felet av LOs stöd av SAP framstå som rimligt och oproblematiskt.

"Vi alla" och "min kant"? Så du är någon sorts representant för "vi" och jag är en oäkta utböling med knepiga och konstiga argument?

Förlåt, men den som ger ett oseriöst intryck är väl du med dina platta, innehållslösa standardargument som motståndare har 13 på dussinet motargument mot (alla i sig förmodligen lika fåniga). Det är därför som debatten upprepar sig hela tiden.

Om du tror att jag är yrkespolitiker eller försöker vara en sådan så läser du mycket illa, eller har inte förstått ett smack av vad jag har att säga. Vidare handlar det inte om att "servera motståndaren" något eftersom det är komplett oundvikligt. Men du verkar vara debattens motsvarighet till en lookup-tabell; få se nu här har vi argument 104Z, och på det svarar vi...
Det är inget fel med den metoden i sig, den duger utmärkt till bullshit-bingo, men ensamt är den värdelös. Man måste nämligen identifiera bullshiten, inte försvara den.

*** EDIT ***

Nej alltså seriöst, jag står över det här. Fortsätt du med ditt. Jag finner inget nöje eller anledning att ens behöva svara på sånt här.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
...massor av klyschor...

I rest my case...

Det är helt meningslöst att debattera med dig.

Edit: Fin edit. Då så, då lägger vi ner det här och jag kan fortsätta att försöka vara konstruktiv.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
I rest my case...

Det är helt meningslöst att debattera med dig.

Edit: Fin edit. Då så, då lägger vi ner det här och jag kan fortsätta att försöka vara konstruktiv.

Haha...Jajamen nu ska jag inte stå i vägen för herrns expertargumentation. Förlåt att vi vanliga dödliga ibland rubbar dina cirklar.

Och ja det är meningslöst att debattera med dig också minst sagt.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Dåliga eller felaktiga argument (från vänster) ska inte motdebatteras, de ska skjutas sönder. De ska inte besvaras med samma dåliga mynt. Då får vi den fåniga situation där vänster får rätt i att moderater bara gör "rika rikare och fattiga fattigare" och annat strunt. Motargumentet är förstås inte "vad är det för fel på det, rika jobbar ju hårt". Det är ju att godkänna stollarnas felaktiga premisser (sen att man _kan_ argumentera för det också är en annan sak. Du måste dock vara smart).

Beror på var man diskuterar.
Inom politik mot folket så tycker jag de dåliga argumenten som får mest slagkraft och jag vill kalla offentliga partidebatter för ett skräckexempel med argumentationsfel.(något att visa på skolan hur man inte skall göra) Såg för någon månad sedan en debatt mellan Lars ohly och någon moderat(minns ej vilken), iaf så tilltalade moderaten Lars ohly kommunist i var och varannan mening, varvid Ohly blev arg och sa till. Jag brukar även sitta och glo på just partidebatter för att skratta åt hur bryter mot alla regler inom god debatteknik. Oja, jag är fullt medveten om vilka argumentionsfel jag själv brukar göra, i denna tråd ligger jag knappast bra till.

Nå det jag tycker är det största felet med facket är just att man nästan tvingas gå med i dem. Om man inte gör det kan man få sota det, t.ex. FILO systemet facket håller hårt gäller bara deras medlemmar.
Problemet när man har gått med i dem är förutom kostnaden att de för talan för mig utan att jag vill det, samma problem hade jag med kårren. De sa en massa saker(som jag i.o.f.s. inte brydde mig om) men inte fan hade jag gett dem min talan.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Inaktiv

I want last word
No I want last word
NO I WANT LAST WORD

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Beror på var man diskuterar.
Inom politik mot folket så tycker jag de dåliga argumenten som får mest slagkraft och jag vill kalla offentliga partidebatter för ett skräckexempel med argumentationsfel.(något att visa på skolan hur man inte skall göra) Såg för någon månad sedan en debatt mellan Lars ohly och någon moderat(minns ej vilken), iaf så tilltalade moderaten Lars ohly kommunist i var och varannan mening, varvid Ohly blev arg och sa till. Jag brukar även sitta och glo på just partidebatter för att skratta åt hur bryter mot alla regler inom god debatteknik. Oja, jag är fullt medveten om vilka argumentionsfel jag själv brukar göra, i denna tråd ligger jag knappast bra till.

Nå det jag tycker är det största felet med facket är just att man nästan tvingas gå med i dem. Om man inte gör det kan man få sota det, t.ex. FILO systemet facket håller hårt gäller bara deras medlemmar.
Problemet när man har gått med i dem är förutom kostnaden att de för talan för mig utan att jag vill det, samma problem hade jag med kårren. De sa en massa saker(som jag i.o.f.s. inte brydde mig om) men inte fan hade jag gett dem min talan.

Jepp. Offentliga partidebatter är en sällsam generator av "no brainer"-argument. Ungdomsförbunden är också ofta ena riktiga dass på dessa argument. En orsak är förstås den lilla TV-tid som ges för sådant i nyhetsinslag. (Lars Ohly är ju för övrigt kommunist, det erkände han själv förut men "kallar sig inte längre det eftersom folk missförstår vad det betyder". Jo, jag tackar jag. Undrar vem som missförstått... )

Ja, FILO (fast jag kallar det för LIFO, Last In Last Out), är ju ett av problemen. Blockader och tvångsanslutning ett annat. Dessa och en hög andra är ju exempel på rent praktiska problem, varför fack praktiskt är dåligt. På det principiella planet finns ju också det här med LO-fackens stöd till SAP, vilket effektivt gör en LO-medlem till bidragsgivare till socialdemokraterna oavsett om denne är sosse eller ej. Man kan ju tycka att detta vore ett problem även för MP och V, men det är sällan man hör kritik därifrån (även om jag har svårt att tänka mig att den aldrig luftats). I reda pengar är det inte mycket varje medlem ger till SAP, men det riktigt, riktigt stora problemet är att de gånger SAP inte varit på LOs linje har de senare kunnat sätta ekonomisk press på "partiet". Detta ger helt orimligt representation (man kan också läsa in "korruption" här om man vill) av LO. Situationen är inte analog men kan jämföras med vågmästarroller hos småpartier. En skillnad är att LO har maktmedel mot SAP under hela den mandatperiod som SAP är i regeringsställning medan vågmästar-gisslansituationen ofta bara finns i samband med val. Man kunde ju tycka att även rakryggade sossar skulle se problemet och försöka motarbeta det.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Jepp. Offentliga partidebatter är en sällsam generator av "no brainer"-argument. Ungdomsförbunden är också ofta ena riktiga dass på dessa argument. En orsak är förstås den lilla TV-tid som ges för sådant i nyhetsinslag. (Lars Ohly är ju för övrigt kommunist, det erkände han själv förut men "kallar sig inte längre det eftersom folk missförstår vad det betyder". Jo, jag tackar jag. Undrar vem som missförstått... )

Ja, FILO (fast jag kallar det för LIFO, Last In Last Out), är ju ett av problemen. Blockader och tvångsanslutning ett annat. Dessa och en hög andra är ju exempel på rent praktiska problem, varför fack praktiskt är dåligt. På det principiella planet finns ju också det här med LO-fackens stöd till SAP, vilket effektivt gör en LO-medlem till bidragsgivare till socialdemokraterna oavsett om denne är sosse eller ej. Man kan ju tycka att detta vore ett problem även för MP och V, men det är sällan man hör kritik därifrån (även om jag har svårt att tänka mig att den aldrig luftats). I reda pengar är det inte mycket varje medlem ger till SAP, men det riktigt, riktigt stora problemet är att de gånger SAP inte varit på LOs linje har de senare kunnat sätta ekonomisk press på "partiet". Detta ger helt orimligt representation (man kan också läsa in "korruption" här om man vill) av LO. Situationen är inte analog men kan jämföras med vågmästarroller hos småpartier. En skillnad är att LO har maktmedel mot SAP under hela den mandatperiod som SAP är i regeringsställning medan vågmästar-gisslansituationen ofta bara finns i samband med val. Man kunde ju tycka att även rakryggade sossar skulle se problemet och försöka motarbeta det.

Dina argument är som typiskt klippta och klistrade rakt ur klassisk borgerlig litteratur.
Sammanfattar: En skev och kass verklighetsuppfattning.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Dina argument är som typiskt klippta och klistrade rakt ur klassisk borgerlig litteratur.
Sammanfattar: En skev och kass verklighetsuppfattning.

Argument eller håll snattran. Vad är det t.ex. för "klassisk borgerlig litteratur" du har att hänvisa till? Till skillnad från dig har jag nog läst mer vänsterlitteratur än du läst ö.h.t.

Åstadkom någon form av argumentation och kom inte med tomma slagord, utan vet hut. Du vet ju inte ens vad du försvarar, du ser ju inte ens problemen. Bättre skev verklighetsuppfattning än ingen alls, för övrigt. Vad god upplys om du har något att komma med. Edit: Du skulle ju kunna börja med att tala om vilka fel jag gör; faktamässiga och principiella. Men nej, för all del, fortsätt med unkna hyllargument som inte betyder ett smack, argument som aldrig varit sanna. Med tanke på snittlängden och höjden på dina inlägg börjar man ju undra om det inte går troll i tråden.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY

...Argument eller håll snattran.

..., utan vet hut. fortsätt med unkna hyllargument som inte betyder ett smack, argument som aldrig varit sanna.

...går troll i tråden.

Min sammanfattning stämde och ditt svar rättfärdigar min teori.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Min sammanfattning stämde och ditt svar rättfärdigar min teori.

Alltid lika intressant med någon som försöker rättfärdiga sin "teori" snarare än att stödja den. Förlåt mig, men jäkla fån!

(Sensmoral: Håll dig borta från tråden, ty du bidrar men intet. Tråden har föresten varit död ett tag, så varför återuppliva för pajkastning?)

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Dina argument är som typiskt klippta och klistrade rakt ur klassisk borgerlig litteratur.

Är det någon som helst reell skillnad mellan en "arbetare" och en "borgare" (antar att det är detsamma som tjänsteman?) idag? Jag har jobbat på pappersfabrik i ett par år, men snart färdig civilingenjör - och det kommer ta många år innan jag kommer upp i samma lön som vid fabriken. Så om det inte är en lönefråga, vad är det då? Mindre stimulerande arbetsuppgifter? Jag har underbart roligt på fabriken, och det känns ganska tråkigt att förmodligen hamna vid ett skrivbord hela dagarna :P.

Jag fullkomligen ÄLSKAR individer som fastnat i något slags 70-tals proggband mot klasskampen. Det finns ingen klasskamp. Det finns vi vanliga, och så finns det Stefan Persson som betalar 621 miljoner i skatt per år - och det är dom som ska hatas?

Men visst, om det gör Pantheus lycklig kan han få sugas med i det underbara skådespelet nu härom veckan när sossarna, vänstern och miljöpartiet samlas vid "arbetarrörelsens kursgård" för att smida planer. Bara namnet är underbar humor :p.

...och Mona Sahlin är den mest högervridna ledare sossarna någonsin haft - och den klart vidrigaste. Det kan dock vara en poäng :P.

Visa signatur

Intel i9-12900K | Asus STRIX Z690-I | 32 GB DDR5-6400 CL30 | AMD Radeon RX 7900 XTX | WD Black SN850 1 TB
Asus ROG Loki SFX-L 750W | SSUPD Meshlicious | Arctic Cooling Freezer II 280 | Alienware AW3423DWF

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Vem är du att tro/påstå/tycka att PP är enda alternativet för integritetsfrågor? Det är ett förunderligt dåligt argument: Argumentum ad ignorantiam. Du kan vidare inte påstå att integritetsfrågor inte lyfts fram. Snarare är det ju så att PPs tillkomst kommer efter att dylika saker var på tapeten (de har länge varit det), så du har något fel i din kausalitet. En förhållande som gäller alla parlamentariska system är att parlamentarerna förr eller senare lyssnar till opinion (i sak är ju parlamentarikerna valda utefter opinion och efter en mandatperiod är det åter det rådande opinionsläget som styr).

Citerar inte allt du nämner om piratpartiet utan tycker det här stycket summerar det som rör min fråga till dig.

OM man nu av hela sitt hjärta vill motverka FRA-lagen, Ipred och EUs: Loggningslag, vad vore enligt dig bästa åtgärden?

Jag röstade PP sist just för att jag tyckte att genom att visa att PP kunde få höga siffror så skulle de andra politiska partierna se hur missnöjd man var över utvecklingen, men om detta inte är en fungerande metod, vad är?

För mig är PP mer som ett missnöjesparti, jag har fått bilden av att inget av de andra partierna har någon som helst ambition att motverka något av ovanstående.

Visa signatur

sysl....
Bygg din egen router med pfSense
Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Bra poäng, Endosavian.

Har inte missnöjespartier en plats i den parlamentariska demokratin?

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Min sammanfattning stämde och ditt svar rättfärdigar min teori.

Pantheus, de enda bidrag i tråden som är mindre värda än detta, mitt inlägg, är dina patetiska försök till att rubba MBYs resonemang. Det värsta är att jag tror, märk väl ordet "tror", att du inte inte ens begriper varför.

Visa signatur

-Det är timjan i, sade Toke med bruten röst.

Ett liv, ett lag

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoedeOrm
Pantheus, de enda bidrag i tråden som är mindre värda en detta, mitt inlägg, är dina patetiska försök till att rubba MBYs resonemang. Det värsta är att jag tror, märk väl ordet "tror", att du inte inte ens begriper varför.

Mitt bidrag gav maximalt resultat på minimalt med tid.
Det räcker att ni vet att alla inte delar era ideologier.
Mer tid än så lägger jag inte för jag har ett liv utanför internetforum.

Lyml wrote:

Citat:

I want last word
No I want last word
NO I WANT LAST WORD

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Medlem

Dags o byta spår i den här tråden ?

Jag vill bara inflika att Mona "Toblerone" Sahlin nu troligtvis har bränt sig ordentligt på gröten.

"- Jag är övertygad om att framtiden för svensk energipolitik inte heter kärnkraft, sade hon vid en pressträff i Västerås i lördags."

http://www.metro.se/se/article/2009/02/05/10/3100-73/index.xm...

Läste även någonstans att MP trycker på att Sahlin om att riva upp Alliansens förslag för ny kärnkraft.

Mona måste vara en jubelidiot nu som kläcker ur sig detta när lejonparten av Sverige är för kärnkraft.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Endosavian
Citerar inte allt du nämner om piratpartiet utan tycker det här stycket summerar det som rör min fråga till dig.

OM man nu av hela sitt hjärta vill motverka FRA-lagen, Ipred och EUs: Loggningslag, vad vore enligt dig bästa åtgärden?

Jag röstade PP sist just för att jag tyckte att genom att visa att PP kunde få höga siffror så skulle de andra politiska partierna se hur missnöjd man var över utvecklingen, men om detta inte är en fungerande metod, vad är?

För mig är PP mer som ett missnöjesparti, jag har fått bilden av att inget av de andra partierna har någon som helst ambition att motverka något av ovanstående.

Håller fullständigt med dig, därför min röst kommer gå till PP för jag är less.
Folk som säger "Men de tar inte ställning till andra frågor"
Nej det gör de inte, men jag förväntar mig inte att PP ska få en majoritet av rösterna, bara de når över 4% gränsen är jag nöjd för då har vi PP i riksdagen och kanske kan få med ett ord eller två när det gäller den personliga integriteten som försvinner mer och mer för varje år som går.
Jag skiter fulla fan i om jag får en hundring mer eller mindre i fickan, viktigaste jag anser vara är att vi Svenssons får leva våra privatliv utan att de ska lagras och kunna granskas av andra människor.
Det handlar inte OM det kommer missbrukas i framtiden, utan NÄR. Allt missbrukas för eller senare, sådan är människan, speciellt när vi har fått större befogenheter och rättigheter.

Rent mjöl i påsen är ett argument som inte alls håller. Det är ändå inte rätt och kunna lagra en massa information om alla svenskar, finns ingen rätt till det!

Det jag är mest rädd för att det kan leda till åsiktsregistrering, igen...
Inte svårt och kunna åsiktsregistrera människor bara genom vilka sidor vi besöker, telefonsamtal vi gör, ah allt. Vem vill ha ett sådant samhälle?

Så nej, jag vill inte ha det iaf, och vem ska jag tro på kunna stå för sina åsikter? Alla de nuvarande partierna som sitter i riksdagen och säger en sak men agerar tvärtom eller ett parti som kör på en sakfråga och kommer mest troligvist inte ändra sina åsikter i framtiden?

Saken är klar för min del iaf...

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Dags o byta spår i den här tråden ?

Jag vill bara inflika att Mona "Toblerone" Sahlin nu troligtvis har bränt sig ordentligt på gröten.

"- Jag är övertygad om att framtiden för svensk energipolitik inte heter kärnkraft, sade hon vid en pressträff i Västerås i lördags."

http://www.metro.se/se/article/2009/02/05/10/3100-73/index.xm...

Läste även någonstans att MP trycker på att Sahlin om att riva upp Alliansens förslag för ny kärnkraft.

Mona måste vara en jubelidiot nu som kläcker ur sig detta när lejonparten av Sverige är för kärnkraft.

Vad menar du? Klart att kärnkraft inte är här för att stanna. Inget fel i det utspelet överhuvudtaget.
Det bör bara finnas i en övergångsperiod.
Dessutom behöver Sverige inte öka sin elproduktion mera just nu eftersom produktionen överstiger med råge konsumtionen.
Om man satsar på kärnkraft så står de förnybara energi-investeringarna tillbaka.

Roligaste är Centern för att de har alltid velat avveckla kärnkraften och gör helomvändning nu för att blidka de andra partierna i regeringen. Det kallar jag utspel.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Vad menar du? Klart att kärnkraft inte är här för att stanna. Inget fel i det utspelet överhuvudtaget.
Det bör bara finnas i en övergångsperiod.
Dessutom behöver Sverige inte öka sin elproduktion mera just nu eftersom produktionen överstiger med råge konsumtionen.
Om man satsar på kärnkraft så står de förnybara energi-investeringarna tillbaka.

Roligaste är Centern för att de har alltid velat avveckla kärnkraften och gör helomvändning nu för att blidka de andra partierna i regeringen. Det kallar jag utspel.

Nej, det är inte sant. Du kan inte se till energiproduktion och energiåtgång utan måste ta med de momentana lasterna. Vi importerar el ibland. Men ändå, även om det vore sant, vad hindrar att vi exporterar vår förhållandevis miljövänliga el till utlandet? Inget hindrar oss från att bli verkliga exportörer. En sak är nämligen säker; behoven av energi kommer bara att öka och öka ett bra tag till. I synnerhet elenergi om det blir som många hoppas; att transportsektorn börjar elektrifieras.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Nej, det är inte sant. Du kan inte se till energiproduktion och energiåtgång utan måste ta med de momentana lasterna. Vi importerar el ibland. Men ändå, även om det vore sant, vad hindrar att vi exporterar vår förhållandevis miljövänliga el till utlandet? Inget hindrar oss från att bli verkliga exportörer. En sak är nämligen säker; behoven av energi kommer bara att öka och öka ett bra tag till. I synnerhet elenergi om det blir som många hoppas; att transportsektorn börjar elektrifieras.

Där har du fel, såg nyheterna häromdagen, energiproduktionen kommer minska närmsta åren och ingen vill ta emot svensk exporterad el.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Medlem

Idag är en viktig dag för oss Allians-anhängare. Mona valde Baylan till ny partisekreterare, ännu ett genidrag av Mona.

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?stat=0&ArticleID=2009%5...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Där har du fel, såg nyheterna häromdagen, energiproduktionen kommer minska närmsta åren och ingen vill ta emot svensk exporterad el.

Varför skulle ingen vilja ta emot svensk el om de har behov ?

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Där har du fel, såg nyheterna häromdagen, energiproduktionen kommer minska närmsta åren och ingen vill ta emot svensk exporterad el.

Så, produktionen kommer alltså minska och därmed har vi mer energi än vad vi kan göra av med? Vad var det för nyhetsinslag? Du blandar nog ihop saker; Mona Sahlin vill minska elexporten, vilket inte är samma sak som att andra länder inte skulle vilja ha vår förhållandevis billiga el. Det är ju precis tvärt om; elhandeln ökar och kommer att öka och som jag sa importerar vi el vid vissa tillfällen och exporterar vid andra. Sverige är dock en nettoimportör av elenergi, vilket är helt onödigt. Men så fort vi har momentana överskott så exporterar vi eftersom vi ännu har relativt lågt elpris. Så jo, andra länder vill ha vår el. Tyvärr producerar vi inte tillräckligt - återigen tack vara politikernas oändliga visdom - för att nettoexportera.

Mycket möjligt att elproduktionen tillfälligtvis minskar, det har hänt förr, men om man bemödar sig att se längre trender än år-för-år så ser man att energibehovet ökar.

Återigen, du blandar ihop momentan export och import med långsiktigt behov. Energibehovet kommer att öka. I Sverige men framförallt i övriga Europa. Det finns ingen anledning att inte producera och exportera mer. Vad du egentligen menar och vill ha sagt är höjt i dunkel. Vill du kanske innesluta Sverige i en liten bubbla? Tycker du vi bör importera mer el eller är det tvärt om så att du försöker varna för minskad inhemsk produktion?

Dessutom är visst kärnkraft här för att stanna. Att säga något annat är smått löjeväckande. Om 500 år vet vi inget om, men de närmaste decennierna och seklerna kommer mänskligheten att nyttja kärnkraft. Och varför skulle vi inte det? Troligen kommer vi även efter 500 år att nyttja atomen för att få energi.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."