Permalänk

Passiv kylning.Frågor/Tips

Sitter och kollar på http://www.webshop-innovatek.de/shop/Wasserkuehlung/Radiatore... å den e ju snygg men hur bra är den någon som vet? Annars så har jag en radiator v 1 som jag fått och jag vill kyla både AMD Phenom II X4 940 och Radeon 4870 räcker den? Kom gärna med tips och hjälp då detta är nytt för mig.

Mvh Canonized AKA Forvirrad.

Permalänk

Jag använde Zalman radioator kylaren till min gamla dator.
Den kylde AMD64x2 4600+ och nVidia 7800GTX samt Nordbryggan.

Som mest blev vattentemperaturen runt 50 grader efter lång tids spelande.
Beroende på processorns vattenblock så bör processortemperaturen hålla sig mellan 35 - 55 grader.
HD4870 värmer ju ganska ordentligt vid spelande men jag tror inte att du kommer upp i vattenkok ;).

Den nya kylaren i din länk ser ju snygg ut och har mycket flänsar. Jag tror dock att V1'an rymmer mer vatten vilket är en fördel.

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk

tackar för det. ingen annan som har nått bra tips är ute efter tyst system men det skall ju vara efektivt är ju ingen poäng med vatten om det ska ligga vid gränsen till kokpunkt

Permalänk

en trippel rad med 800rpm fläktar låter i stort sett inget eller inget alls beroende på fläktar. Det kyler dessutom rätt bra, du har ju trots allt hyffsat varma saker. Den du länkade till var snygg, säkert bra men hiskeligt dyr.

Visa signatur

Simlärare

Permalänk
Medlem

Zalmans reserator kan kompletteras med en fläkt i toppen på vattentornet. Då ska inte vattnet bli så varmt. Kör en sån själv men enbart mot cpu:n utan överklockning och där blir det inget varmvatten. (AMD X2 4800)
Hela lådan blir samtidigt svalare då värmen transporteras ur lådan för avkylning.