Quicktime Player + divx

Permalänk
Medlem

Quicktime Player + divx

Hej

Kör Snow Leopard, Quicktime Player 10, Perian 1.1.4 och Flip4 2.2.3 på en Macbook Pro. När jag försöker öppna filtypen .divx får jag följande meddelande: "The document “*.divx” could not be opened. QuickTime Player cannot open files of this type."

Jag är annars väldigt nöjd med quicktime och vill inte byta till vlc eller mpc. Det enda jag vill är att få igång uppspelning av .divx vilket borde fungera eftersom Perian enligt uppgift ska klara av det. Andra filtyper som .avi m.m fungerar utan problem. Någon som har råkat ut för samma problem?

Permalänk

Kolla Perians hemsida. QtX spelar tydligen inga filtyper som inte är regisrerade som filmklipp. Lösningen är att antingen ladda ner ett program som gör det eller vänta på nästa version av Perian som fixar det själv.

http://forums.cocoaforge.com/viewtopic.php?f=25&t=20827&sid=a...

Permalänk
Medlem

Enligt sidan så ska ju problemet endast röra sig om mkv filer. Det är mina divx som inte Quicktime vill spela upp. Installerade dock hotfixen men felet kvarstår!

Permalänk

Döp om din .divx till .avi, oftast är de AVI-containers. Om det är som sprucetwig säger att QT inte tar filtyper som inte är registrerade så kan det mycket möjligt vara problemet, det var länge sedan .divx användes i någon större utrsträckning så det är inte konstigt att det inte är registrerat i så fall.

Visa signatur

"to conquer others is to have power, to conquer yourself is to know the way"