Permalänk
Medlem

D-Link DWA-160 installations problem

Tjenare, tänkte höra här om någon har nått tips ang mitt riktigt irriterande problem;

Sitter uppe hos min granne nu, han har köpt ny burk, vi byggde ihop den igår, pang, installerade win 7 rc och det gick bra.

Sagt och gjort så var dom flesta drivisarna / programmen / uppdateringar till win installerade, nu tänkte vi att han skulle låna min dongle så han kunde komma åt min filserver (för långt att dra kabel tyvärr) så jag tröck i den i datorn, och det går inte att installera, har provat några olika drivisar jag hittat, den hittar hittar drivisar på win update, det blir bara fel.
Har provat felsäkert läge med nätverk att installera därifrån och det vägrar likaså.

Datorn packar mer eller mindre ihop när man försöker installera skiten, den fungerar klockrent i både hans bärbara och min stationära, men när man sätter i den i hans stationära så total haverarar den mer eller mindre.

Provade nyligen med hans äldre trådlösa dongle, 54mbit, och den installerades kort och gott från win update och fungerar utan problem, men hur i hela hel**** ska jag få igång min dongle, det känns frustrerande!

// tack på förhand!

Visa signatur

Sup?

Permalänk
Medlem

Kollade lite på D-links sida, det finns några revisioner, har win7 installerat rätt version.... bara en tanke.

Hittade dock inga Win7 drivrutiner men jag är inte allt insatt i Win7 så jag flikar in en fråga, funkar Vistas drivrutiner i 7:an?

Har de andra datorerna Win7 också?

Visa signatur

Server: HP 6300 pro, RAID 1 m.m + 10" netbook Xubuntu
TVrum: Laptop Fujitsu i7
Dotterns: MSI gaming laptop i5, GTX 1050ti
Frugans: Laptop Fujitsu i5
Bärbara 2st 10" + 1st 15,6"

Permalänk
Medlem

Jag har rev B på dongle, har win 7 (samma version) på alla andra datorer jag provat, den fungerar hur bra som helst på alla förutom denna. Det känns faktist skit skumt, nu har jag faktist fått den installerad, men den ligger som disabled under nätverskort och den går inte att aktivera, hur man än bär sig åt.

Provade för ~ 10 min sedan att grannen tog med den in till sig och stoppa i datorn (också en win7 samma version) och den installerade den direkt.

Jag har hållt på bra länge med felsökning i datorernas värld, men nu står det tamefasiken still i huvudet

Visa signatur

Sup?

Permalänk
Medlem

Kom på en grej, jag hade problem med en USB-ansluten pryl hör ett tag sedan, då stoppade jag in "Hiréns boot CD 10" och körde något program som man rensade information och drivrutiner till maskinvaror som varit anslutna tidigare till portarna, man kunde välja själv vad som skulle tas bort, sen funkade det. USBDeview tror jag programmet hette. Testa kan funka

USBDeview

Visa signatur

Server: HP 6300 pro, RAID 1 m.m + 10" netbook Xubuntu
TVrum: Laptop Fujitsu i7
Dotterns: MSI gaming laptop i5, GTX 1050ti
Frugans: Laptop Fujitsu i5
Bärbara 2st 10" + 1st 15,6"