Vilken linux dist på denna bärbara dator skulle ni köra?

Permalänk

http://linuxtracker.org/

Där finns de flesta distar.

Visa signatur

WS: GA-P35-DS3L, E7400 @ 3,36GHz, 4x2GB PC-8500, 9800GT 512MB GDDR3, OCZ SSD 30GB, 1TB SATAII
FS: Point of View ION 330, 2x1GB PC-6400, Adaptec RAID 2405, 12TB SATAII
FTP: D201GLY2, 1GB PC-5400, 4GB CF, 500GB SATA

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Jo var lite sugen på arch men eftersom jag är nybörjare på linux så kändes det för svårt, tyvärr! Kanske senare.

Jag installerade Arch när jag var nybörjare (hade kört lite fedora och pclinuxos innan) och det är inga problem så länge du följer intallationslathunden steg för steg.

http://wiki.archlinux.org/index.php/Beginner%27s_Guide

Kan se lite överväldigande ut, men skenet bedrar. ^^

Tar såklart lite längre tid än att installera Ubuntu och du måste pilla i några konfigurationsfiler, men det är det värt. Du får ett minimalt system som drar väldigt lite resurser och du installerar bara de program du vill ha. Inget mer.

Sen är det en rolling distro, med andra ord behöver du inte uppgradera burken 2 ggr/år.

Permalänk

Ubuntu är något du inte ska använda iallafall, möjligtvis Xubuntu som har Xfce. Jag började med ubuntu för... 1 år sen kanske med lite erfarenhet från Slackware för många år sedan, och nu har jag gått över till Arch Linux med Openbox som fönsterhanterare på en utav mina två datorer, snart blir det Arch på båda. Datorn med Arch är en 1,5 Ghz Celeron med 512 mb ram och ett integrerat viagrafikkort. Flyter på extremt bra, liknande den andra datorn med 1,6 Ghz Atom och 2 gb ram och intelgrafikkrets.
Jag tycker du ska satsa på Arch Linux med någon lättviktsfönsterhanterare ala Xfce, LXDE(?) eller openbox (inte en komplett skrivbordsmiljö så man får installera valfria program och taskbar osv).

Visa signatur

!

Permalänk
Medlem

Hade investerat i en större hårddisk för någon hundring och kört en hårt nerbantad Gentoo, dvs kompilerat allt för minsta storlek för att spara minnes användning.

Men har du ingen möjlighet till större hårddisk kör på Arch, de rekryterade Gentoos logga och gjorde honom till pakethanterare när han fick downs syndrom, pacman.

Som sagt, ju mindre minne själva operativsystemet drar desto mer kan du göra med datorn, dvs tar ju webben mycket RAM när det ska vara flash och annat lull-lull nuförtiden. Men tar minnet slut så börjar det ju swappa rättså fort tyvärr.