Permalänk
Medlem

Prestanda på ny dator

Ja hej igen. Jo jag har lite frågor om en ny dator jag har haft lite få planer på att köpa.
Köpet är ett chassi till min dator. Thermaltake chassit kostar ca 1250 kr och jag gillar modellen. Men jag har lite svårt för att veta om den ens passar eller om prestandan i de delar jag måste köpa till kmr vara värt det.

Mitt nuvarande chassi är ett Antec Nine Hundred med de innehåll som syns i min signatur nedan.

Frågor om inte förstått dom ovan:

1. Passar mitt nuvarande ATX kort i detta chassi Thermaltake chassit eller inte?
2. Måste jag köpa till ett annat grafikkort än mitt nuvarande XFX Geforce GTS 250 eller duger det?
3. Vad anser DU som läser detta om detta köpet?

Visa signatur

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
Felkod40

Permalänk
Medlem

Formfaktor moderkort ATX, Micro-ATX, Mini-ITX

Det står på produktbeskrivningen. så svar JA

Permalänk

2. Väldigt svår fråga eftersom det beror på vad Du spelar för sorts spel. Jag skulle säga att ditt nuvarande grafikkort duger, men så sitter jag oxå på IGP och spelar väldigt sällan, någon gamer som spelar Crysis skulle säkert säga att du behöver ett nytt grafikkort. Visst finns det tungrodda spel men det är väl onödigt att köpa ett grafikkort riktat för de spel om du inte spelar dem. Jag skulle därför föreslå att du namnger ett par av de spel du spelar, vilka upplösningar du använder, jag tror det blir enklare för gamers här att svara på frågan då.

3. Skulle säga att det återigjen beror på användningsområde. Om det är en speldator kanske ett grafikkort är en mer prisvärd uppgradering, om det är en arbetsstation kanske en quad-core eller SSD skulle vara att föredra. Om du har datorn stående på vardagsrumsbordet för allmän beundran är kanske chassit en prisvärd uppgradering (tror jag svarade på vad JAG tyckte om köpet där).

Jag tror oxå att det kan vara bra att specificera vilken processor du har (2.9 GHz AMD dual-core kan väl antingen vara en Athlon 64 X2 5600+ eller AMD Athlon II X2 245?) för att gamers här ska kunna säga vilket grafikkort som passar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fqvarfort:

någon gamer som spelar Crysis skulle säkert säga att du behöver ett nytt grafikkort.

Min nuvarande dator tar Crysis ganska stadigt mellan 19-25 fps på high så det är ändå ganska bra, jag vet att ni kanske tvivlar men det är seriöst. Min processor är en AMD Athlon II X2 245 Dual core 2.9 ghz
Jag spelar inga avancerade spel utan jag kör det jag känner för. Men ett nytt nätagg lär behövas va?

Visa signatur

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
Felkod40