Permalänk

Nytt projekt [Torrent Manager]

Hejsan,

låt mig börja med att presentera mig. Jag har inte skrivit så mycket på forumet innan, men läst i flera år för att försöka berika mig floran av kunskap som finns. Jag studerar datateknik på KTH, och har pysslat lite med programmering på Gymnasiet. Jag har aldrig lyckats skaka av mig den här känslan att "det är bara en prototyp, ingen kommer använda det här ändå", utom i de fall jag gjort miniverktyg för mig själv (simpla bash-script etc).

Nu till saken. Jag jar en server hemma med en bittorrent-klient (rtorrent) som övervakar en mapp för nya torrentfiler, och börjar ladda hem de torrents som läggs där direkt. Nedladdningen sker i en annan, förspecificerad mapp. Ni som använt rtorrent vet säkert hur det går till. Det innebär att om jag är hemifrån (vilket jag ofta är), så laddar jag hem torrent filen, och kopierar in den med scp för att starta en nedladdning. Sen stöter jag på lite problem.

1. ) När är den klar?
2. ) Hur packar jag upp den?
3. ) Hur gör jag om jag ångrar mig, och inte vill ha torrenten, eller vill sluta seeda på en gammal torrent?

Alla dessa tre saker händer ganska ofta, och involverar en hel del rutinarbete (I fall 3b måste jag t exssh:a in, återanslut till rätt screen session, hitta torrenten och avsluta den, sen cd:a till mappen för nedladdningen och ta bort de filer som den eventuellt hann ladda ner).

Så jag tänkte, att det måste gå att göra ett program som sköter rutinerna åt mig, så jag bara behöver koncentrera mig på själva beslutsfattandet. Min tanke är att bygga en server-programvara som lyssnar på kommandon från någon typ av klient, och sedan rapporterar tillbaka hur det gick att utföra kommandot, eller eventuella resultat från kommandot.

Exempel på kommandon skulle kunna vara "ta bort torrenten X" eller "packa upp torrent Y i Film-mappen", "vad är status för torrent Z?" etc.

Jag misstänker att jag måste designa mitt eget protokoll för dessa kommandon. Här tar min utbildning slut. Hur designar man ett protokoll? Vilka fallgropar ska man se upp för? Vad ska man tänka på för att bygga så det kan bli bakåtkompatibelt?

Jag har några fler tekniska frågor, men vi kan börja såhär. Kan tilläggas att jag tänkte först göra en klient i Java Swing och sen en för Android, så hela projektet blir en övning i att sätta sig in i bibliotek också då jag aldrig jobbat med Android innan...

Har också satt upp ett projekt på sourceforge för detta, men det innehåller inget än så länge, mer än en yxigt skriven idébeskrivning.

Permalänk
Medlem

Du kan ju ändra din .rtorrent.rc så att den utför kommandon (typ packa upp och flytta filen till lämplig mapp) då någonting har laddats ned klart.
Googlar man lite så hittar du olika web GUI till rtorrent, i dessa kan du i princip göra det du önskar.

Visa signatur

I'm Winston Wolfe. I solve problems.

Permalänk

Låter krångligt.
Finns ju en del webinterface för rtorrent.

UtilsList ? The libTorrent and rTorrent Project

Permalänk
Medlem

Det finns ju webbgränssnitt för torrentklienter under linux. Jag kan inte svara på hur säkerheten i det är utifrån. Jag vet inte om det finns något för android som kan göra det men det finns ju ssh-klient där men det är inte lika smidigt som att peka och trycka.