Permalänk

Dela bredband mellan lägenheter

Tjo! Nu blir det mycket
Jag och min "granne"(en våning ner och en lägenhet till höger sett utifrån) hade tänkt surfa på samma Telia-lina för att slippa lägga 330kr vardera på 100/10mbit.

Han har en ok, men gammal, D-link g-router, som däremot levererar nästan 100% i troughput och behöver inte egentligen inget snabbare nätverk i sin lägenhet. Vi sprang häromdagen iväg och drog hem en DIR-655, med DWA-140(usb-nätv.kort) på öppet köp för att testa hur det skulle funka upp till min lägenhet, men prestandan var inte alls ok.

Så funderingen just nu ligger på att dra en nätverkskabel mellan fönstrena(någon form av flat-modell så man kan stänga fönstrena ordentligt, tipsa gärna om någon bra). Väl uppe hos mig är det inte på tal om att fortsätta dra någon nätverkskabel, då dragningen blir alldeles för komplicerad i ur dörrar/hall osv. Så jag hade tänkte ställa en accesspunkt/repeater/brygga precis innanför fönstret.

Jag trodde jag hade hittat en vettig accesspunkt jag kunde köra på, tex Misco.se - NETGEAR WN2000RPT Universal WiFi Range Extender - förlängare för trådlöst nätverk, men när jag kollar på bilder på baksidan så har den bara LAN-outputs. Suger denna bara åt sig trådlöst och delar ut den igen? Har inte en normal accesspunkt(eller vad det nu är jag behöver) en LAN-in som den sedan kan skicka ut trådlöst? Vad är det jag behöver för denna idé?

Nu över till nästa fråga/problem:
I dagsläget har jag en Htpc (at3iont, nas-chassi, 1,5tb hdd), som jag konstant vill visa XBMC på, ståendes på min TV-bänk.
Sen har jag min specialare. Har installerat ny 40gb SSD, som systemdisk, i min gamla Zepto (core2duo 2.4ghz, 4gb ram). I vardagsrummet har jag även ett skrivbord med avskärmade sidor, där jag hade tänkt hänga upp/gömma laptopen på den sidan av skrivbordet som är mot väggen och sedan koppla in 24"are, mus och tangentbord för att få det rent och snyggt.

Det jag vill är att sköta all nedladdning av filer till HTPCn, på laptopen. Hur görs detta bäst?
De alternativ jag kan komma på är:

1) Ha utorrent igång bakom XBMC på HTPCn. Sedan låta utorrent på HTPCn, känna av när en torrent-fil hamnar i download-mappen på laptopen, och sedan starta denna automatiskt. Sen sköta nedladdningarna med utorrents Web-Ui på laptopen.
= Behöver internetåtkomst på båda maskinerna. Kan jag då få internetåtkomst via korsad kabel från laptopen, som i sin tur har trådlöst internet med en D-link DWA-140?

2) Starta torrenterna på laptopen som vanligt, men lägga nedladdningarna på hddn i Htpcn.
= Behöver egentligen bara internetåtkomst på bärbara, sen köra korsad kabel mellan laptop och htpc.

Vilket alternativ låter bäst eller finns det något bättre? Även övrig lagring av filer från laptopen läggs gärna på Htpcn, bara prestandan blir OK. DWA-140 får man just nu för 198kr(!) på Misco, så lösningen får gärna inkludera ett sådant

Uppskattar alla svar! Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Betala dina 330kr/mån för en egen lina sen köp en router mycket smidigare och enklare!

Visa signatur

Idag ska jag göra ingenting, Jag gjorde det igår också men blev inte färdig!

Permalänk
Skrivet av mobe:

Betala dina 330kr/mån för en egen lina sen köp en router mycket smidigare och enklare!

Hade någon av oss haft råd skulle tråden inte ha skapats Är studenter båda två... Betalade dessutom inget för linan där jag bodde innan, så detta skulle bli som en direkt hyresökning.

Permalänk

Testa att köra med PCI-nätverkskort om möjligheten finns (oftast tre rejäla antenner). Välj en så ledig kanal som möjligt.

På den andra frågan så installerar du µtorrent och sedan startar webb-interfacet och surfar in på dess ip och laddar över torrentfilerna. Smidigare än så blir det ej!

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?

Permalänk
Skrivet av blomqvist:

Testa att köra med PCI-nätverkskort om möjligheten finns (oftast tre rejäla antenner). Välj en så ledig kanal som möjligt.

På den andra frågan så installerar du µtorrent och sedan startar webb-interfacet och surfar in på dess ip och laddar över torrentfilerna. Smidigare än så blir det ej!

Testade som sagt med ny N-router med nytt nätverkskort, men kom bara upp i ca 2mbit som bäst, så även om skulle komma upp i 40-60, eller kanske tom. 100mbit så känns det ändå lite b. Ser helst att jag har ett 300mbit trådlöst nätverk i min lägenhet, då jag säkert kommer köpa ytterligare trådlösa enheter (min telefon klarar fö. N-standard, så känns dumt att inte utnyttja det till fullo).

Sen återstår frågan om jag på något sätt kan dela internetåtkomst mellan datorerna om bara den ena har trådlös uppkoppling.