Permalänk
Inaktiv

Hjälp mig att välja

Jag skall köpa en ny dator då min gamla är just för gamal, men som den noob jag är så har jag svårt attvälja; först lade jag mina ögon på en lap-top men har nu ändrat mig och inriktar mig på stationärt. Det jag använder datorn till är Blender samt Sculptris för att göra 3D, Gimp för att fixa bilder samt att jag ser på film och kör Second Life som suger ganska bra på CPUn.

Jag landade först på Lenovo ThinkCentre A70z Intel G41 Dual Core E5700, en allt i ett dator med 19" skärm för 5200 kr, men sedan såg jag Lenovo ThinkCentre A70 Tower Intel G41 Dual Core e5700 för 3800 kr som jag sedan kan komplementera med en skärm. Det som får mig att fundera lite är det inbyggda GFX i dessa enheter, "Intel GMA X4500 Dynamic Video Memory Technology 5.0", är detta nåt som klarar av det jag skall använda datorn till eller bör jag köpa en dator med kanske lite svagare CPU men bättre GFX.

Förslag på datorer i samma prisklass uppskattas, men tänk på att jag även skall ha en skärm till och att jag 'inte' är ute efter någon västing dator för coolaste spelen.

P.S Jag vet att jag borde ha googlat och läst trådar sedan 2005 här på forumet, men jag gillar forum och uppdaterade svar bättre.

Länkar till de datorer jag skrev om:
http://www.webhallen.com/hardvara/129110-lenovo_thinkcentre_a...
http://www.webhallen.com/hardvara/129112-lenovo_thinkcentre_a...

Permalänk
Medlem

Den understa tycker jag i alla fall