iRule Multifjärr.

iRule en gratis app, men kräver programmering i en webläsare. Man betalar en licens på ett par hundra kr.

Det kräver en någorlunda hyfsad kunskap om nätverk. Det tar ganska mycket tid.

Postar mest för när jag började fanns det inte mycket kunskap att hitta på nätet, och är det någon som har frågor som jag förhoppningsvis kan svara på så bara skicka ett pm.

Om man googlar iRule så får man upp bilder på blaffiga fjärrkontroller med endast standardknappar, inte speciellt tilltalande.

Anledningen till att jag började var mest för att det var inte så kul att ha 7-8 fjärrkontroller på bordet och när man skulle kolla på film fick man plocka upp upp till 7st. (Stänga av tv, hissa ner duken, proj, stänga av lyset med nexa, förstärkare, bluray, eventuellt subwoofern.) Och målet var att min sambo skulle med en knapptryckning kunna titta på film även när jag inte var hemma. Alltså så simpelt som möjligt.

Vad kan man göra?

Du kan exempelvis programmera allt i sekvenser för att tilldela på en knapp, exempelvis så enkelt som att lägga in kanallogos t.ex svtHD på kanalnummer 28; knapp2>knapp8>Enter>Info>3s, vilket då ochså visar vad som är på kanalen i mitt fall.

Man kan integrera web inuti själva appen t.ex en tvtablå etc.

För att titta på film trycker jag på ett foto föreställande en projektor, då ser sekvensen ut som följande; Tvoff>DukDown>Hdmi out2>ProjON, efter det får man välja vilken enhet man ska ha, själva programmering ser inte ut som ovan, vill bara visa sekvensen. Men hur man designar sin multifjärr är helt upp till var och en.
Man kan programmera kommandon som utförs genom swipes med fingrar, även tilt funkar även om det blir konstigt. För den dyrare licensen får man även Feedback från enheter som är kopplade mot nätverket t.ex förstärkare, nyare TV etc. då skickar enheterna tillbaka info till iRule för att kunna visa t.ex Kanalnummer, tvinfo, vol, info om DTSHD och Dolby etc.

Vad behöver man?

En Apple eller Androidprodukt, en iTach enhet eller en GlobalCache enhet, använder själv det senare eftersom jag vill kunna kommunicera med projektorn genom seriell port. problemet med GC-100 är att man kan inte ha iRule igång samtidigt på två apple-enheter samtidigt, tror det ska funka på iTach-enheterna. Man behöver ju även IR-ögon.

Man behöver en IR-learner om man har speciella enheter som inte finns med i databasen, ganska dyr, men denna är seriell och kan kopplas direkt i en gc-100 för att kunna lära in koder, eller genom en adapter seriell-usb för att kunna koppla in i datorn.

Nexalåda, liten svart box förr vanliga nexabrytare, koder finns på nätet även om lite knepigt att hitta. För att kunna styra ps3 så blir det hela väldigt komplicerat, men det går.

Hur funkar det?

Du loggar in med Gmail uppgifterna i både webprogrammet sen likadant i Appleenheten vilket gör att du lätt synkar genom en koimmunikation genom gmail. Så det är smidigt att testa nya idéer snabbt utan att behöva koppla in enheten med sladd varje gång.

Vill mest lägga upp info pga av att jag själv saknade det när jag startade och för att inte missförstås av sweclockers administratörer eller liknande så lägger jag inte upp några länkar som kan uppfattas som reklam.