Inlägg

Inlägg som Jaeger90 har skrivit i forumet
Av Jaeger90

Mantenido - Radio Edit
Lite latino touch i låten

Av Jaeger90

Drop it! (feat. Allstars) - Jump On It Mix
Tar ett tag innan basdroppen kommer dock!

Av Jaeger90

Ta vilken 2.5" SSD som helst, finns även något som kallas M.2 men tycker att en 480GB OCZ TR115 https://www.inet.se/produkt/4300086/ocz-tr150-480gb#specs är en väldigt prisvärd SSD och det går undan.

Av Jaeger90

Ta någon av komplett eller inet färdigbyggda "gaming" datorer, men du får ut så mycket mer av en bra begagnad för den budgeten.

Av Jaeger90

Byt batteriet på moderkortet, finns att köpa i vilken affär som helst.
Annars skulle jag misstänka CPU alt sista utväg moderkort.

Av Jaeger90

NorthSWEC

Av Jaeger90
Skrivet av Ryssen:

Min WD disk i min bärbara har gått ca 14000 timmar och startat 7212ggr.
Vad är genomsnitts livslängen för en 2,5" disk ungefär?

S.M.A.R.T visar på BRA..

Varit med om hårddiskar som gått efter ett halvår, och hårddiskar som fortfarande efter 10 år levererar.
Finns nog ingen direkt genomsnitts livslängd, anser man att det är viktiga saker på hårddisken bör det regelbundet göras backups.

Liksom varit med om hårddiskar som börjat bete sig konstigt eller låta innan de gått och då har man kunnat spara, även varit med om hårddiskar som gått utan något tecken på att det skulle vara fel innan.

Av Jaeger90
Skrivet av non_noutils:

Du verkar söka livets mening i arbete.. lycka till.

Av Jaeger90

Jobb, hur känns det?

Satt och tänkte idag på jobbet, har haft samma tanke förut också, allt känns för enkelt och simpelt.
Ska det vara så? Har alltid när jag fått vetskap om att börja jobba att det ska bli en ordentlig utmaning, sen när jag sitter där och jag börjat känna mig varm i skorna så känns det nästan som jag bara sitter av mestadels av tiden.
I början är det alltid pirrigt, jag föreställer mig hur det ska bli och hur framtiden ska se ut.

Nuvarande jobb innefattade en intensiv utbildning för att lära sig arbetet från grunden och alla dess system, är fortfarande långt ifrån färdigutbildad men med hjälp av kollegor så klarar jag ändå av det och utför det jag ska.
I denna stund borde jag egentligen känna en enorm press från det jag har fått ifrån till där jag är idag, men det gör jag inte, vilket känns jävligt tråkigt.

Börjar redan nu fundera på framtiden och vad jag vill jobba med, innan jag kom igång med detta så va det drömmen och gick och tänkte på allt gott och att jag skulle bli spetskompetens inom det jag börjat med osv, se fram emot en bra lön och utvecklas extremt som person.
Men just nu känns det som att det inte finns någon större möjlighet till utveckling, det känns som jag är övervakad, de håller koll på mig, allt prat om eget initiativ och eget ansvar verkar ha varit ren bullshit och jag känner mig rejält missnöjd.

Är min vision om ett arbete dit man går, där det alltid finns något att göra, ett kontorsarbete, som dessutom är roligt att utföra, är det ett arbete som bara existerar i mina tankar? eller någon som har något förslag?

Just nu jobbar jag som projektör för utbyggnad av fiber, tidigare jobbade jag med att lära ut inom kommunen i ett projekt, innan dess har jag jobbat som säljare, testat på lagerarbete osv.
Är inte mycket för fysiskt arbete, är ganska bekväm av mig på den fronten men kan ge järnet med annat.

Skönt att reflektera lite bara, se om någon annan upplever samma sak, för den underliggande stressen i att inte ha något att göra och inte känna att man gör någon nytta är värre än den värsta stressen enligt mitt tycke.
Tycker annars att stress kan va ganska skönt, för dagarna går så jävla fort och man känner sig produktiv när man lyckas!

Av Jaeger90

Bara att du uppgraderar grafikkortet, 3570k är fortfarande en bra cpu.

Av Jaeger90
Skrivet av Shudnawz:

@Jaeger90:
Well, jo. Men Blocket är ju ett lotteri, tyvärr, så känner mig lite avig till att köpa elektronik där. Det är alltid skönt att få garantier osv genom att köpa nytt. Sen får man ju väga priset mot det.

Nej, att det inte är något hoppsan-ljud, det fattar jag. Men rummet jag kommer ha det i är inte direkt en ljudstudio, så jag känner inte heller för att lägga tiotals tusen (även om det såklart hade varit kul).

Så kontentan är "meh"-ljud, men inget som direkt saknas utöver det?

Såklart man får ju alltid kolla fakta innan och inte bara gå på något för det låter bra sen även testa ordentligt innan man köper. Om säljaren verkar besvärad så är det troligtvis något skumt, själv är jag helt öppen för att låta folk testa och säger tydligt att är de inte nöjda behöver de inte känna sig tvingade att köpa heller.

Gjort många bra deals via blocket, både köpt sålt och bytt.

Av Jaeger90
Skrivet av Shudnawz:

Mitt åldriga Z-5500 har börjat bli lite trött i kanten, så det börjar bli dags att fundera på att pensionera det och skaffa en riktig reciever med högtalare istället.

Kollade runt lite och dök på en Yamaha HTR-3069 på Netonnet för 2500kr. "Fan va fint", tänker jag först. Men sen, biter jag mig i röven här?
Random annan reciever verkar kosta det dubbla. Då har de förvisso nätverksanslutningar, Spotify, AirCast och en massa annat skit som egentligen inte är intressant.

Mitt användningsområde är att 1. få en HDMI-switch, samt 2. få ut ljud i högtalarna. That's it.
Finns det någon anledning att köpa något dyrare? Missar jag något väsentligt? Den stöder ju 3D och 4K, så det är ju bra (om jag väl får för mig att skaffa projektor med något av detta), men utöver det känner jag inte att det är något som egentligen saknas.

What say you? I kombination med Andersson HIS 3.1-paketet för 5.1-ljud verkar det ju ge rejält bra ljud för under 7000 spänn.

Det är ganska stor skillnad på reciever, vilket ljud du får ut från högtalarna, sen är ju funktionerna kanske mindre viktiga i många fall. Har en bekant med exakt de grejerna du hänvisar till och det är inget imponerande ljud, liksom dina Logitech högtalare, visst det låter men inget att bli imponerad av.

På din budget skulle jag helt klart köpa beg på blocket och få något ordentligt, det du kanske går misste om då är 4k/3D/Spotify, det du skriver om att det inte verkar vara så intressant ändå.

Själv fynda jag en HK AVR 250 tror jag det va och ett par rejäla Klipsch högtalare för totalt 3000kr då hade jag lite tur, men det systemet för 3000kr utklassar det du länkat i hästlängder.

Har man varit nöjd med ett Logitech system som du suttit på så kommer det ju säkert vara en förhöjning på det du länkat, men antyder bara att du kan få bättre

Man får oftast det man betalar för, så är det med allt, sen finns det ju exempel där man betalar för mycket och får mindre också.

Av Jaeger90

Testat installera om Steam m CS?

Av Jaeger90
Skrivet av devilstar:

Har en spelpolare som jag känner via ett multiplayerspel som under ledigheten snittat runt 20 timmar gaming per dygn, varje dygn i över en vecka. Under arbetsdagar så snittar han runt 9-10 timmar per dygn. Under en vecka så sover han lika mycket som en normal person sover under tre nätter. Killen är 40+ och skippade både julafton och nyår för att spela. Han är oftast jättetrevlig att prata med på Discord men har en stubin som är 0mm lång, ständigt en trött och släpig röst. Killen har grava spelproblem och lär inte må så bra då han fullständigt misshandlar sitt psyke och kropp. Jag jobbar natt och ser honom sitta online i spelet när jag kommer hem, när jag kollar på eftermiddagen när jag klivit upp och när jag åker till jobbet sent på kväll. Jag är rätt säker på att han skulle flippa ut totalt om någon av oss skulle konfrontera honom med det. Någon som vet hur man går tillväga för att konfrontera en person som honom?

Har varit i samma sits själv till och från, kan vara en undanflykt från annat i livet som inte känns rätt.
Inget som fungerar långvarigt och man inser det oftast själv förr eller senare, håller ju inte i längden ekonomiskt eller till slut så kollapsar man själv.
Själv intalade jag mig att bli bäst i världen, tog 1.5 år, hamnade på världstopplistor men det gav mig ingen utdelning först då insåg jag mitt stora misstag, och som tur är hade jag vänner som inte sket i mig helt och tog tillbaka vänskapen då jag började bli social igen

Av Jaeger90
Skrivet av tcntad:

Virtuell maskin fungerar, virtualbox eller liknande.

Får testa sen, läste något om XP virtualbox med Windows 10 att det inte skulle fungera så bra?
Ska va relativt lättanvänt också, en 13 åring som ska använda och jag känner dem inte personligen så skulle va bra att få igång en fungerande lösning på en kväll och så att han förstår.

Av Jaeger90

Äldre spel, dubbla OS?

Sålde en dator till en kille som inte är så van med dator ännu och vill gärna ha åtkomst till sina äldre spel, som inte går att installera på Windows 10.
Har själv inte sysslat så mycket med just äldre spel på senare dagar och undrar vad för lösning som finns?

Skulle ju kunna installera ett till OS med typ XP, men GTX 780 ti, i7-4770k osv är väl inte så lätt att hitta drivrutiner till XP för dessa delar?

Någon som har något förslag på hur jag ska gå tillväga?

Av Jaeger90
Skrivet av ante_ante:

Funderar på att sälja min spelrigg och bara skaffa nån enklare bärbar då jag inte spelar nåt direkt. Mer slösurfande nu för tiden. Vad tror ni man kan begära. Grejerna är från nån vecka till månader gamla och kvitton finns på allt.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10085571/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10085571/

Brukar oftast vara svårsålt med så pass nytt eftersom man oftast blir missnöjd med priset som man erbjuds.
Den som har de pengarna letar oftast inte beg, och de som testar lyckan blir inte lyckligare av en sänkning på 2000kr utan vill oftast ha mer annars köper de nytt.

Bara rakt ut skulle jag nog säga ca 10000kr för datorn för att få ett intresse, kan ha fel, jag köper/byter/säljer mest någon generation äldre på lägre prisklasser

Av Jaeger90
Skrivet av C4illin:

Min bror ska köpa en ny dator, som ska mestadels användas till spel. Han vill ha den omonterad (men monterad gå också bra) och utan OS.

Budgeten är runt 7000 kr.

Detta är vad jag hade tänkt:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Yc23xgu9pnWCVMaD-pUIf...

Jag undrar om det är något som bör ändras eller om det finns några billigare alternativ.

Edit:
Ett annat alternativ hade också kunnat vara:
https://www.inet.se/produkt/v100643/dator-i-delar-nvidia-gtx-...
men den är 1000kr dyrare och har typ samma specs som jag förstår det.

Tycker att en bra beg skulle fungera mycket bättre med hans budget.
Han får en bra dator för 7000kr beg.

Av Jaeger90
Skrivet av Holmo:

Tjopp,

Tänkte kolla om någon orkade komma med input på vad den stackars maskinen kan vara värd,
Fanns planer från början, men väldigt lite har hänt sedan dess, och nu måste hon säljas då livet ska ändras.

Till damen i fråga:

CPU – Intel core i7 4790k

Moderkort – MSI Z97 MPOWER MAX AC

RAM – HyperX FURY 2x8GB 1866MHz, DDR3, CL10

Chassi – Phantek's Enthoo Primo, Vit

SSD -Samsung Pro Basic 840-series 256GB

HDD – WD Black 1TB 7200 RPM

CPU kyl – Corsair Hydro H100i

Nätagg – EVGA Supernova G2 750W 80+ Gold

Grafikkort – XFX Black Edition 7970Ghz(yaaay, kanske går att byta mot en tårta eller något?)

Sen så ska väl tillbehör också bort.. någon input där med?

Skärm – AOC q2770Pqu

Tangentbord – Corsair Vengeance K70

Tack på förhand till er som orkar ta er tid att ha åsikter!

För datorn komplett skulle jag tippa på 5500-6500kr
Skärmen ca 1000?
Tangentbord 700?

Av Jaeger90

Behåll din nuvarande nätdel, dvd, chassi, kylare (ja den passar), då är du nere på 15257kr.