Inlägg

Inlägg som stackarsjack har skrivit i forumet
Av stackarsjack

tight!

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NidoKing
Du kände dig tvungen att posta och förklara att smaken är som baken

Ja får han inte skriva att han inte gillar desigen.. är det lag på att slicka röv när man kliver in i Wolverine-trådar?

Av stackarsjack

Mja det är säkert ett bra bygge och så men om en random nisse här på swec hade slängt upp detta så hade nog inte tonerna varit lika ljuva...

Tycker personligen att det ser ut som skit rent ut sagt... verkar tryta på inpirationsplan för herr wolverine... eller så är det så att en gammal hårdrockare inte har så många fler ess i ärmen vad gäller design jag vet inte

Jag ser mer och mer Wolverine som en Martin timell.. byggkunskap finnes men behöver proffshjälp på designstadiet.

Av stackarsjack

En ordinär dator utan ansträngning att snygga till... detsamma gäller väl den andra "installationen"... Subjektivt kan jag väl också dra till med att jag inte skulle spela rock band på en sådan liten TV. kippis!

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR
Fast NVs 8000 serien var väl en "revolution" , ATi hängde inte alls med på noterna vid den tidpunkten. 5970 är inget "revolutionerande" kort då det består i praktiken av två 5870 kort. Rätta mig om jag har fel. Sen att NV tar ut höga priser genrellt är väl inget nytt :).

8800 ULTRA låg väl runt 6-7k vid släpp? och var väl inget annat än ett klockat GTX? inte direkt en revulotion.

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
8800GT släpptes väl ganska precis för två år sedan, så vart femte år var att ta i.

Det kostade väl mellan 2500kr och 3000kr vid lansering och HD5850 påminner mycket om 8800GT (förutom prestandamässigt då). 8800GT gav high-end prestandfa till ett mid-end pris när det begav sig, liksom HD5850 i dagsläget ger high-end prestanda till ett mid-end pris.
8800GT var mäkta populärt vid lansering och den första batchen kort tog slut rätt fort och det tog till november-december innan det fann hyfsad tillgång på kortet igen. Känns det igen?

Har faktiskt själv ett 8800GT och har inväntat ett kort som är ett lika bra kap (har även avvaktat då mitt 8800GT först nu börjar kännas lite klent). Var helt inställd på ett HD5850, inväntade bara prissänkningen som brukar komma efter att hysterin lagt sig efter nysläppet. Den annonserade höjningen gör att jag förskjuter mitt köp tills korten går ned i pris igen. Skulle tro att prishöjningen gör att det tar någon månad längre än beräknat innan priset kommit ned till rätt nivå för mig.

Känns som evigheter sedan man snackade 8800GT Orkar inte kolla upp om det stämmer men jag litar helt sonika på vad du säger.
Men i det stora hela handlar det såklart om prioriteringar... jag vill ha kortet nu då köper jag det nu ist för om 3månader när det är 400kr billigare.. jag tycker mig få ut mer glädje av att ha kortet i 3månader än att ha sparat 400kr under dessa månader.

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av altair4
Har inga problem att vänta. Knappt några dx11 spel och har fortfarande inga problem att spela de spel jag spelar i 1680x1050 med mitt 8800GT.

Då du verkar köpa grafikkort vart 5e år så är det nog ingen av oss som förväntar oss att du ska köpa "high-end" alls?

Av stackarsjack

jag beställde mitt ifrån inet i måndags och fick det igår trots att det löser rött alltjämt hos dem.
När jag ringde dem i måndags sa dom att det skulle komma inom 7 dagar så prova med dem är mitt tips.

*gällde bara powercolor

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SCORPIUS
Det betyder att kortet inte arbetar.
Startar du tex ett spel så går värdena upp till 775/1050

Det är en underbar funktion som både sparar energi och gör kortet svalare.

AHA! magnifik. tack för snabbt svar.

Av stackarsjack

Catalyst 9.10 fundering.

Helt nya på ATI och catalyst fronten så jag har en liten fundering... hämtade nyss mitt HD5850 installerade catalyst och drog på staplarna för att kräma på.

På bilden ser ni att det överst står GPU clock 775MHz / Mem clock 1050MHz medans det i botten står "Current values" GPU clock 157MHz och mem clock 300MHz.
Vad innebär detta?
Kan också tillägga att i CPU-z så blinkar det till det tidigare siffrorna som nämnts och efter en halv skeund så blir det dom senare jag nämner.

http://i153.photobucket.com/albums/s222/stackarsjack/hmm.gif

Av stackarsjack

mm

Ibland ska man kanske ha tur också. Beställde i måndags från inet efter att ha ringt och hört mig för om dom hade... icke sa dom vi får om 7dagar ungefär... ok tänkte jag och har ju då hållt span på lagerkorgen som lös rött och gör det än idag.
men vad händer inte idag när jag vaknar till... jojo minsann på posten ligger mitt 5850! tack och bock inet för god service

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Vill ha exempel på bra "spring-och-skjutspel", typ HalfLife, dvs inte för barnsligt, inte för onödigt blodigt.

Call of duty 4 är väl måttstocken för all FPS idag. Anser jag.

Av stackarsjack

"som inte skäms för sig vare sig hemma eller på kontoret, plexiglasfönster till trots."

Detta är väl en objektiv recension? Då har jag inget behov av att veta att _DU_ tycker att man borde skämmas om man har plexi i sidan... bara för att det är SweC elitens konsensus så är det inte ett faktum.

Av stackarsjack

Stilrent?

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbaz
Är det bara jag som ser en iphone i spegelbilden på näst sista kortet? :3

jo vi ser den.. dock är det bara glin som blir imponerade i dessa dagar..

OT: fina grejjer

Av stackarsjack

Undrar om det blir ny chassinorm när diskarna blir större

Av stackarsjack

kommer ihåg att jag såg något klipp med crytech där dom sa att målet med Crysis är att om 5år (efter släppet då) så skulle det fortfarande vara det snyggaste och "tyngsta" spel som finns... det har dom väl inte helt misslyckats med kanske..

Av stackarsjack

För en gångs skull så var det inge vidare känns som om inspirationen tröt? eller så blev det knas någonstans på vägen... gediget hantverk offcourse men inget ögongodis för mig..

Av stackarsjack
Citat:

Ursprungligen inskrivet av phille123
Har det inte blivit mycket lättare att få höga betyg på SweClockers på sistone? Absolut inget ont om ditt bygge men "förtjänar" det verkligen högre betyg än dessa två skapelser?

http://sweclockers.com/album/?id=2759
http://sweclockers.com/album/?id=80

Som sagt inget ont om ditt bygge, det är stilrent och snyggt men tycker betygen på gallerier i allmänhet har blivit väldigt höga på sistone.

satt och undrade samma sak... här har vi en "låda" som sen dessutom inte ens syns när den är på plats fattar inte vad poängen kommer ifrån? hårdvaran kanske?

bespara mig gärna från "avundsjukkommentarerna" visst skulle jag vilja jag ha grejjerna men jag skulle se till att gömma dem för i sig är dom _inte_ snygga.

Av stackarsjack

Själva gravyren är ganska otight 5p