Inlägg

Inlägg som Naddet har skrivit i forumet
Av Naddet

Ok, finns ju annars ett paket i köprådstråden för 6500 med intel i5, men det är skräp med andra ord?

Av Naddet

Så det är alltså AMD som gäller? Är inte intel i5 etc att tänka på?

Av Naddet

Om jag säger såhär då. Bygg enligt er den bästa datorn för 6k. Behöver varken optisk enhet, os eller montering. Man kanske får för sig att spela något annat efterhand.

Av Naddet

Montering känner jag folk som kan göra åt mig

Av Naddet

Nej jag behöver inte os, inte någon optisk enhet heller. SSD hårddiskar är det något att satsa på, En 40gb kanske?

Av Naddet

Ingen ?

Av Naddet

Glömde skriva att stor hårddisk inte är ett krav, jag skulle gott klara mig på 80gb, dock vet jag inte om det tillverkas sådana med så lite utrymme än?

Av Naddet

Dator för CS & surfande, max 6k

Hej.

Behöver nu er hjälp eftersom jag själv inte är särskilt insatt i vad som behövs. Datorn kommer främst användas till att spela cs och surfa. Inget krav på att kunna kolla på 1080p eller liknande eftersom
jag har en htpc som klarar det. Däremot bör den kunna köra cs på max inställningar utan problem, dock så behövs det väl inte så kraftig dator för det.

- Cs på max, samt surfande utan problem.
- Bör vara ganska tyst.
- Gärna så liten & smidig burk som möjligt.
- Kommer ha en 24" skärm, och vill ha bakgrunder som fyller ut den bra. Antar att det sitter i grafikkortet och dess upplösning?

Mvh.

Av Naddet

Gigabyte GA-H55M UD2H, High definiton audio device - Fungerar ej.

Hej.

Ingen aning om jag lagt den här tråden rätt, hoppas det åtminstone.
I vilket fall, jag är inte särskilt insatt i det här med mjukvaror, mycket beroende på att jag tycker det är en djungel att leta reda på exakt rätt drivrutiner osv.

Problemet jag har är att jag kör en bränd version av Windows 7 ultimate, om det spelar någon roll, och idag var jag och handlade en ny receiver (Marantz SR-6004) Hursomhelst så är planen att skicka ljudet från min HTPC och då givetvis genom moderkortet som har hdmi.

Jag har laddat ner översta drivrutinen på denna sida:
GA-H55M-UD2H (rev. 1.3) - GIGABYTE
Valde såklart Windows 7 -32bit först.
(Including Microsoft UAA/HDMI Driver in English edition)
Vilket jag antar att det är vad jag behöver.

Nåväl, jag installerar och såhär ser det ut i min enhetshanterare efter installation:
http://www.imagehost.se/images/h3u53qs3.jpg

Rutan som är öppnad är alltså (High definition audio device)
Och felkoden är att att enheten inte kan starta.

Läste någonstans att man skulle gå in i enhetshanteraren, välja systemenheter och leta reda på Microsoft uaa bus driver, inaktivera den enheten sedan avinstallera och därefter installera drivrutinerna jag hänvisade till tidigare i inlägget, men som alla kan se så finns inte den systemenheten:
http://www.imagehost.se/images/i4g72spv.jpg

..så att gå den vägen för att lösa problemet är uppenbarligen kört

Tar vi en titt i Sound/Playback så ser det ut såhär:
http://www.imagehost.se/images/cysmw3kn.jpg
"Not plugged in" - Men faktum är att både högtalare och alla kablar mellan dator och receiver är väldigt mycket inkopplade.

Jag hoppas det finns någon här på forumet med en lösning, för det här problemet kommer göra mig mentalt störd. Fruktansvärt less på detta just nu.

Mvh.

Av Naddet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hockexx
SP2 är bättre än SP1. För att gå in i bios håller du bara in eller trycker in delete när boot screen kommer, d.v.s direkt när du startar datorn. alltså direkt när skärmen går igång.

Ok ok, men enligt min bror så kunde det även ha betydelse att installera SP1, jag vet inte om det finns några funktioner där som inte finns med i SP2?

Av Naddet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
USB ligger längst ned och om det står Standard enhanced PCI to USB host controller, så bör USB 2.0 funka, gå också in i bios och leta upp USB inställningarna där och feppla lite med dem, kanske löser ditt problem, såvida det inte är fel på den grej du försöker plugga in?!

Vart menar du att det ligger längst ned? Hur går man in i bios då? Haha, nej fel på enheten är det inte.. för jag har testat den på en annan dator och där funkar den hur bra som helst, och för över med 2.0's hastighet.

Frågade bror min och han sa att jag skulle installera SP1, jag har ju dock SP2 installerat och ser inte vad SP1 skulle kunna göra för skillnad, kan man även installera 2an före 1an?

Av Naddet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Denna skall du ha: http://www.nvidia.co.uk/object/nforce_nf4_win2k_6.86_uk.html

Tack för länken, och att du orkade leta.. Verkligen schysst! MEN! Det funkar fortfarande inte, att installera det gick smärtfritt och allt flyter på bra, men fortfarande då jag kopplar in min externa så står det att höghastighetsusb inte stödjs.

När jag då kollar på informationen om mitt moderkort så står det under anslutningar och usb typ; USB 2.0. Såvitt jag förstår så ska det alltså stödja usb 2.0 det här kortet, frågan är då varför det inte fungerar?

http://www.pricerunner.se/pi/35-276244/Moderkort/ASUS-A8N-SLI...

När jag kollar under nvidia mappen så hittar jag även mappen SMbus eller något i den stilen och vad jag kan förstå så är det som ska sköta det med usb och dess anslutningar? eller är jag helt ute och cyklar? Och allt i den mappen verkar ju även ok.

Snälla, jag behöver verkligen hjälp med det här! Vore tacksam för svar.

Av Naddet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elactos
Latare än du kan man inte vara. Hur svårt är det att gå in på deras hemsida, välja land, trycka download och sen välja rätt saker mot vad du själv har?

Hjälper dig lite genom att skicka en länk:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-u...

Ja, jag har redan varit och kollat där. Men jag vet ju inte vilken jag behöver, bios, raid, adi, bios utilitys, jag har absolut ingen aning om vad jag behöver.

Jag vill bara veta om detta kunde ha något med att min överförningshastighet genom usb gick så långsamt, och att jag möjligen behövde ordna någon drivrutin till just det.

Så om någon vänlig själ vill länka till den drivrutinen som ordnar det så vore det snällt, jag har XP.

Av Naddet

Skulle någon kunna länka till den drivrutinen jag behöver?

Vore schysst.

Av Naddet

Asus a8n Sli deluxe

Ok, jag är extrem nybörjare och vet knappt något om datorer.

Jag skulle föra över några saker från min externa hdd, stoppar in usb'n och då står det att usb-navet ej stödjer höghastighetsusb (2.0 antar jag?)

Men informationen om mitt moderkort så står det att det ska stödja 2.0, och såvitt jag förstår så sitter ju usb-naven/anslutningarna i moderkortet, eller är jag helt ute och cyklar?

Har nyligt formaterat datorn, jag antar att jag behöver drivrutiner. Kommer det isåfall att fungera snabbare? Och kan någon länka till drivrutinerna för mitt moderkort.

Som sagt, skulle uppskatta svar.

Av Naddet

Byte, laptop mot stationär.

Hej ni. Blir mitt första inlägg här, ni får ursäkta mig om jag inte är sådär super noga med vad det är för hårdvara i datorerna, kan tyvärr inte sådär jätte mycket om datorer. Just därför jag vänder mig till er och skulle vilja ha lite råd angående ett eventuellt byte av min laptop mot en stationär dator, hoppas ni kan hjälpa mig.

Laptop prestanda; Det är en Fujitsu Siemens Amilo PI1505

Processor - Intel pentium dualcore, dubbelkärning iaf och 1.6 ghz.

Minne - 1 gb. Ingen aning om märke osv.

Grafikkort - 128 mb, märke även okänt här.

Hårddisk - 80 gb, sata hårddisk tror jag?

Dvdbrännare, 15,4" tft skärm, firewire, extra kortplats osv.

Jag vet inte, kanske har jag skrivit fel på något av prestandan. Ni vet bättre än mig

_

Stationär prestanda; Ihopbyggd.

Proccessor - Amd 64, 3500+. Vet inte vad det är för processorhastighet, 2.2 ghz?

Minne - 2 gb, ingen aning om märke.

Grafikkort - 512 mb, även tydligen något konstigt märke, något på en tror jag han sa, eller nåt sånt. För mig helt okänt åtminstone.

Hårddisk - 120 gb, okänt märke.

Nätagg - Fick aldrig veta det.

19" "vanlig skärm" ingen platt med andra ord, microsoft tangentbord + mus osv.

Jag skulle även få 1500 kr imellan, men som jag hade tänkt köpa eventuellt någon ny processor, eller tror ni det behövs? Och isåfall kan det då komma sig att jag måste köpa ett nytt nätagg, då blir det väl ganska saftigt dyrt? Vill ju ha en dualcore 3.0 ghz 4mb, eller dualcore 2.4 8mb. Vad tror ni? Eller skulle ni satsat på nya minnen, eller större minne. Eller kanske nytt grafikkort? Säg mig vad ni tycker, och om det är värt ett byte. Jag vill ha vista som operativsystem på datorn.

Tack, hoppas ni kan och vill hjälpa mig med vad ni tror.