Inlägg

Inlägg som Nivres har skrivit i forumet
Av Nivres

Tror jag har löst det genom att sätta "SSDP Discovery" till "Automatic (Delayed Start)". Att en sådan liten sak ska orsaka detta fel... Windows <3

Av Nivres

Server 2008 R2 - ” unidentified network” vid omstart.

Hallå!

Sitter med ett lite frustrerande problem. Har två Serverar, dessa fungerar som DC & ADC. Dessa har en statisk IP på 10.2.xx.xxx. (ej möjligt att byta till annan). Problemet jag har är att när en server startas om så ansluter den till ”unidentified network” istället för att hoppa in på domain_name.local. Men om jag sedan tar ”disable” på nätverks porten och ”enable” så hoppar den in på min domän.

Har hittat ett antal trådar på nätet om detta men hittar ingen lösning som fungerar. Behöver min domän för att kunna köra spegling av databas (med vittne) och användning av Windows Authentication på databasen.

Jag har testat att återställa IPv4 och lägga in IP igen, har testat med att låta "Network Location Awareness" starta som "Automatic (Delayed Start)".

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy\History\networkname
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy\History\machinedomain
Dessa är båda är inställda på domänen.

Av Nivres

Hittade denna i dag, passar bra till min TF =), Nu ska jag bara hitta en neck med lightning damage.

http://i.imgur.com/rRquv4z.jpg

Av Nivres

veckans bästa loot, hittade den äntligen

http://i.imgur.com/y2lOU1M.jpg

Är det värt att rerolla något på den? (lightning monk)

Av Nivres
Skrivet av Naxos:

Hittade Plan för Hallowed weapons igår. Snackas mycket om vapnen på streams, har dom buffats eller?

2.0.3 patchen:

Citat:

Bug Fix: Fixed an issue where Legendary crafting recipes were rolling Rare level stats
In addition, a pass was made to ensure all Legendary crafted items are rolling with 6 total affixes.

Så craft vapen kan rolla nästan bättre dmg (om inte bättre) än Legendary drops. Men vet inte om detta gäller 2h eller inte då skadan på dessa var/är buggad.

Av Nivres

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16975696/images/Screenshot03...

Synd bara att jag inte har någon användning för den då min DH springer runt med en Kridershot (2.0)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16975696/images/Screenshot03...

Gillar att AH tycker att jag ska byta ut denna för min Wizard.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16975696/images/Screenshot03...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16975696/images/Screenshot03...

Synd bara med ingen socket. Detta är bara några saker som droppat för mig i 2.0 men det är det ända användbara.

Av Nivres

Här har du en server som bara kör med helis,
http://battlelog.battlefield.com/bf4/servers/show/pc/94ce9490...

Av Nivres
Av Nivres

Vad jag vet så är max för tillfället 110. Med China Rising så blev max level 110. Gissar att när Second Assault kommer så blir det 120.

Av Nivres
Skrivet av Swennis:

Nives: Testade köpa need for speed, och va då tvungen att skriva in lösen... det borde väl va tvunget vartenda gång då hoppas jag?
Har stängt av dom och ska packa ner dom,och gömma dom tills jul nu...

Ja, då blir du tvungen att skiva pin för varje köp.

Av Nivres
Skrivet av Swennis:

Hej sweclockare... vad tror ni om en varsin Nexus 7 16gb till mina ungar i julklapp, dom fyller 7 och 11 till våren... är den användarvänlig för 7åringen tro? Finns det en hel del roliga och nyttiga lek och lär appar? Går det koppla portabel HDD och kolla på film?
Eller jag kanske skulle ko0lla på en av Samsungs modeller... vad tror ni?

Se till att stänga av så det inte går att köpa saker i apparna om barnen ska använda dem. Samt ha pin om nu ett köp ska göras. Vi har väll alla sätt artiklarna på aftonblaskan vad som händer om detta inte görs.

Angående kitkat, så fick jag min uppdatering också för någon dag sedan. Ser inte riktigt någon skillnad förutom att det är lite andra färger på ikonerna. (Samt att VLC inte fungerar till 100% längre).

Av Nivres
Skrivet av tcg:

Av Dustins svar att döma så låter det som de har ett hemmasnickrat affärssystem. Alltså troligtvis inget annat företag som har samma system.

Vi får hoppas på det. Det är dock vanligt att beställaren av ett affärssystem gör anpassningar till sin verksamhet. Så det kan vara ett standardsystem i grunden som sedan är grovt anpassat.

Av Nivres

Grundkursen i webbprogrammering jag läste för något år sedan på Liu så var det "starkt rekommenderat" att spara lösenord med md5. Så det är ganska otroligt att ett stort företag som har investerat stora pengar i ett affärssystem inte krypterar lösenorden. Men den stora frågan är:

De affärssystem som företaget levererade innan och efter den tidpunkt de levererade systemet till Dustin, lagrar dessa lösenorden också i klartext och i sådana fall vilka företag är berörda.

Ett affärssystem är inte något som byts ut titt som tett, det är något som ett företag har kvar och bygger på tills den punkt det inte går längre i de bra fallen. Andra kör med fulhack och är beroende av specifika programmerare som gjorde dessa fulhack. (Företedda student inom Systemvetenskap).

Det kan alltså finnas många andra företag som gör samma sak med lösenorden då de har köpt sina system av samma leverantör.

Tur att man använder Lastpass med ett 20+ tecken långt slumpmässigt lösenord varje gång jag skaffar ett konto på nätet. (Hotmail klarar bara 16 tecken =/.)

Av Nivres

För alla Mass effect fanboys där ute:

http://eaassets-a.akamaihd.net/battlelog/prod/emblem/675/651/256...

(Ett till N7 emblem, det jag kör med för tillfället.)

http://eaassets-a.akamaihd.net/battlelog/prod/emblem/675/651/256...

Av Nivres

5k och 100Hz kan bli svårt då de billigare tv oftast är på 50hz och sedan med rörelseförbättringsteknik upp till 100hz.

En kompis köpte denna LG med Smart
den finns också utan smart

För att få en tv som har 100hz+ i grunden blir du nog tvungen att lägga 7-8k och uppåt.

Angående plasma vs led tänker jag inte ge mig in på vilket som är bäst då jag inte har någon fakta om det.

Kan dock rekommendera denna LG tv, riktigt bra bild samt Smart tv funktionen är riktigt bra då man t.ex. kan komma åt sin NAS på nätverket och spela upp filmer/bilder m.m.

Enda dåliga med LG smart tv är att det inte finns stöd för Spotify. Om du vill ha detta ska du kolla på en Samsung TV.

// Nivres

Av Nivres

Eclipse fungerar utmärkt för Java, annars går det att använda Xcode om du så önskar. Det som är bra med Eclipse är att det finns många pluggin och är ett program som används av många företag.

För php, css, html, fungerar vilken text editor som helst, Editra kanske? Sedan skulle jag skaffa någon form av lokal server klient så du inte behöver ladda upp kod varje gång du ska testa din kod om du programmerar php. Kolla in t.ex. MAMP

Annars är sök funktionen bra för att hitta svar på vad för program som går att använda för att programmera t.ex. java på en mac.

// Nivres

Av Nivres
Skrivet av l-azer:

Vatten ingår ju i hyran, men finns det någon gräns hur mycket vatten jag får använda?

Vatten ingår i hyran. Det du ska veta är att vattenräkningen är inbakad i hyran. Det är förmodligen någon form av medel förbrukning av vatten som alla i huset har inbakat i sin hyra. (Vet inte om jag har rätt, har samma sak men har inte riktigt orkat kolla upp hur det är upplagt)

Sedan angående värme, sitter för tillfället i min lägenhet. Mellan 24-25 grader i rummet. (jag längtar tillbaka till villan där pappa bor ;-).) Jag har inte hittat någon bra lösning för att det blir varmare i rummet när jag sitter och spelar. Det är bara att låta fönstret vara öppet. Problemet för mig är att jag bor på översta våningen så golvet är inte direkt kallt heller...

Ska bli intressant och se om det kommer fram någon bra lösning på detta

Av Nivres

Trevligt med en del SSD diskar på rean

Bärbara datorn blir glad om några dagar då den får en liten uppgradering.
En Agility 4 duger till den.

Av Nivres

Det är tre ord som man skriver in tillsammans, inte ett och ett. alltså. cin blir "Testar ett program".

Av Nivres
Skrivet av Gnejs:

Är du helt säker på att uppgiften är så att man bara får använda en sträng variabel? Är det inte så att uppgiftsgivaren menar att du endast får använda de fyra _typerna_ av variabler? Låter totalt idiotiskt annars-.-

Om det nu är så att du inte får ha några andra variabler så kan man rätt enkelt lösa det med rekursion, men känns inte som att det är något läraren är ute efter då detta verkar vara en uppgift som man får första dagen på en grundkurs -.-

Det som står i kraven är:

KRAV: Du far endast använda en variabel av respektive datatyp (totalt fyra)!.

Men jag får prata med läraren i morgon. Det är första labben i C++ grundkurs, och jag tycker det känns lite överkurs att göra en loop.

Själva delarna med ["" , och] går ju att lägga in i själva utskriften. Så att man hämtar första ordet. Men först skriver ut ett citattecken, sedan ordet och sedan citattecken och komma. och sedan fortsätta på det sättet.

// Nivres