Inlägg

Inlägg som SammyBoy har skrivit i forumet
Av SammyBoy

Oki, tack för svaret. Men finns det något sätt att se ifall lamporna man köper från Ikea redan är uppdaterade till senaste firmware? ...så man slipper köpa bryggan menar jag.

Av SammyBoy

Hur kombinera Philips Hue och Ikea Trådfri?

Hej på er!

Det var länge sen jag skrev något här senast men nu är det dags

Jag har ett Philips Hue system hemma idag med en massa lampor och annat men är sugen på att integrera några Ikea Trådfri-lampor. Hur skall jag göra?

Är det bara att köpa en Trådfri-lampa och koppla in så integreras den och fungerar med Philips Hue bryggan, eller behöver jag även införskaffa Trådfri bryggan?

Det känns ju lite bakvänt att behöva ha två olika bryggor när bara den ena kommer att användas...
Så, hur skall man gå till väga?

Av SammyBoy

Stolt ägare till en MacBook Pro -här snackar vi byggkvalité!

Av SammyBoy

Tjena!

Som arkivering kör jag med externa hårddiskar HHD om 500GB/ 2partitioner. Som blivit indexerade i Lightroom. Och när backupen är klar låter jag HDD vara avstängd.

"Att döda sina älsklingar" har blivit något som jag tvingats bli bra på eller åtminstone göra så gott jag kan, annars hade man haft för mkt bilder vid det här laget.

Många brukar spara ner sina alster som TIFF men jag gör hellre backup med RAW-filerna så kan jag alltid i efterhand göra om dem till olika format osv osv. sparar plats 10MB RAW fil jämfört med 40MB TIFF.
Och jag tror faktiskt RAW (CR2) kommer vara framtidssäkert.

Antar att du redan besökt: www.fotosidan.se -där finns det mängder med diskussioner kring den här problematiken.

/samuel

Av SammyBoy

Tjena Acer8m!
Är själv frilansfotograf (reklam/nyheter) och det blir lätt ett stort bildflöde som snabbt måste styras upp. Till detta är såklart en snabb CPU och mkt RAM minne bra. 4GB som du valt blir helt perfekt och CPU:n lär klara det galant. Det kommer gå mkt snabbare att köra "LR" på en sån burk än den gamla dator som jag hade med Pentium 2,4Ghz / 1GB ram. Så du kan vara lugn!

En annan viktig detalj som du bör tänka på är snabba hårddiskar. Kan ju hända att en del stora TIFF:ar med 16bit färgdjup kommer upp över 600MB styck med olika lager Photoshop. Satsa därför på en snabb HDD a'la Western Digital raptor som systemenhet och Raida (för hastighet) två st Samsung SpinPoint T166 250GB SATA2.

/samuel

Av SammyBoy

Njae. i så fall lägger jag hellre mina pengar på Silverstone TJ08 som i min mening ser mkt bättre ut. enkla raka linjer och med samma goda kylningsmöjligheter i ett litet chassi.

Blir ett sådant framåt höstkanten.

Av SammyBoy

Hur ta bort gamla Live! drivrutiner i Vista?

Hejsan!

Jag hade tidigare ett Soundblaster Live! kort i datorn som inte fungerade i Vista. Senare köpte jag ett X-fi gamer som numera funkar helt tillfredställande. Problemet är att jag nu inte kan få bort de gamla drivrutinerna helt och hållet. Det verkar ligga kvar en massa skit någonstans.

Någon som känner till något program som tar bort detta? Eller har en magiskt tangentkombi som fixar biffen?

/sam

Av SammyBoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorN
för 12 år sen (9 år gammal) fick jag min första dator en pentium 90Mhz, underbar maskin, körde Fatal Racing och kommer ihåg att jag inte trodde det kunde bli bättre än såhär

2 år efter det fick jag min P2a...herregud, vilken dröm! körde lite Q2 och GTA2 och tyckte som vanligt att det inte kunde bli bättre än såhär

10 år senare sitter jag på min burk och tycker det är "bra" prestanda och vet att det kommer att bli ännu bättre!

Slutsats...det var mycket mer specielt när man var liten och den känslan är nog svår att hitta nu när man blivit "vuxen"

Underbal nostalgitripp...tack så jättemycket!

Så rätt BorN. Jag började med familjens gemensamma 286:a för att några år senare köpa mig min första Pentium 75:a. klockade den till 110Mhz och sålde den som en sådan. (Ja jag vet det var inte så schysst kanske) men hörde sen av killen några år senare att den fortfarande fungerade i den hastigheten och agerade nätverksserver.
Under åren har flera generationer CPU:er åkt in och ut i mina burkar.
Trevligast minnen var nog i alla fall Pentium 2:an 350Mhz och ett Voodoo2 8Mb kort. MUMMA!

Riktigt bra artikel och en kul idé med en hyllning åt en CPU!

Av SammyBoy

Snygga SVGA remakes av Kings quest 1 & 2 bara att ladda ner!

http://www.agdinteractive.com/

Ha det gott alla gratislirare!

Av SammyBoy

stödjer yahoo imap?

Av SammyBoy

hmm... Jag kommer får 2st Vista Ultimate + 1st Office 2007 pro för 900kr i morgon måndag. Direktimporterat från Microsoft i Köpenhamn. Min kusin jobbar där och får liksom andra anställda på hans enhet köpa fem licenser per programvara och år, till rabatterat pris.

...Annars hade det klart blivit en mecenat subventionerad business!

Av SammyBoy

Okey, jag ger mig Trodde inte för mitt liv att det skulle vara så mkt jobb med det.
Tack för era svar. Jag skall se mig om efter en sata dvdrw i veckan.

Av SammyBoy

fast det gäller ju att kunna komma åt nätverket utan att behöva starta xp. Hur skall man göra det?
Har hört talas om RIS (Remote server installation)
Med Linux kan man ju boota upp med en diskett som i sin tur startar en installation via en extern server.

Av SammyBoy

Installera vista via nätverk

Har beställt två Ultimate och en office2007 som kommer på fredag och ena datorns eide kontroller är sönder så att installera vista med dvdläsaren går ej.
Så frågan lyder: Skulle det vara möjligt att installera vista via hemmanätverket?

Av SammyBoy

Bara en snabb tanke: Knappcellsbatteriet på moderkortet, kan vara det som spökar. Har råkat ut för ngt liknande när klockan i windows började gå fel. Då var det bara att byta batteri så blev det bra igen.

Av SammyBoy

har testat de tre första alternativen. men det fjärde har konstigt nog inte slagit mig in att prova..
Provar med en gång.

Av SammyBoy

Hittar ej DVD-brännare i bios & XP

Har 2st sata hdd inkopplade som fungerar bra
och 2st ide optiska enheter varav en dvd brännare är inkopllad. Nu är det så att brännaren inte hittas i bios. den har fungerat bra i över ett år men plötsligt efter att jag försökte installera vista rc1 slutade installationen mitt i filkopieringen med att den sade att dvd brännaren där skivan installaytionsskivan låg på, inte kunde hittas.
Startade om och brännaren kunde inte hittas i bios. Den är byglad som master och sitter ensam längst ut på ide kabeln på ide1.

Idag såg jag att bios hade hittat den fast det var ett konstgt namn på den. "Undeccf_14553k_12_a" samt att XP (som jag lyckades installera från USB) inte inte visar ngn brännare i device manager.

Vad kan det vara för fel?

dvdbrännaren som är trasig, ide kabel eller ide kontrollerchippet på moderkortet?

Det skumma är ju att allting fungerade för att plötsligt inte göra det längre. En vista intallation kan väl inte paja vad som helst?

tack på förhand

/sam

Av SammyBoy

Uppgradera bluetooth sändaren...?

Hej. Jag har en MSI Bluetooth sändare ver. 1.1 eller så med en räckvidd på 10m
Jag brukar sitta i vardagsrummet och styra datorn med sallingclicker, men anslutningen bryts emellanåt.

Är det värt att uppgradera bluetooth enheten, kan man göra det och skulle det bli någon större skillnad?Min telefon Nokia 6131 stödjer BT 2.0.

Av SammyBoy

Varför inte? En liten pittoresk gård (med kanske vita knutar) säger jag aldrig nej till!

I'm in!

Av SammyBoy

Tja smaken är som baken..! Intressant att många blev så defensiva när du yttrade dig Nex. Själv håller jag på att Oblivion blir det bästa sen Baldurs gate I-II