Inlägg

Inlägg som Osse_08 har skrivit i forumet
Av Osse_08

Vet inte om det här hjälper men min lösning på ett liknande problem var att uppdatera bios.

#14404581

Av Osse_08

Vet inte om du har löst det än men annars hjälper jag väl någon annan. Hade samma problem nyss och läste massa tips om att uppdatera/återställa drivers vilket inte fungerade. Det som löste mitt problem var att uppdatera BIOS.

Jag har en Asus-dator och på supportsiten med drivers etc (http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=K53SM&p=...) fanns det en bios-uppdatering: "BIOS 214, Support Windows8 brightness control." Installerade med WinFlash och sedan fungerade det med fn-knapparna.

Som någon skrev innan så går det att ändra ljusstyrkan i settings -> brightness/ljusstyrka i menyn om man tar musen i övre högra hörnet. Det fungerade för mig även innan, dock inte fn-knapparna vilket fungerar nu.

Av Osse_08

DirectX funktioner är inte tillgängliga och det går ej att spela spel.

Hej! På dxdiag flik "bildskärm" finns det DirectX-funktioner; DirectDraw-acceleration, Direct3D-acceleration och APGstruktur-acceleration. Bredvid alla dom finns det knappas som är gråtonade där det står att dom inte är tillgängliga, samma sak gäller även Testa Direct3D. Ibland har det gått att ha dom aktiverade, men när man testar Direct3D fungerar bilden som kommer upp förutom att det flimmrar och är olika rutor där det egentligen ska vara helt svart. Nedanför i Anmärkningar står det "Direct3D funktioner är inte tillgängliga. Kontrolera att drivrutinen är den slutgiltiga versionen från maskinvarutillverkaren."

När man ska spela spel t.ex. GTA går det att starta men när spelet är igång ser man ingenting utom lite olika färger som rör sig när man rör musen. Det enda man ser är en liten GPS-ruta och liknande saker. När jag försöker starta ett annat spel kommer det upp ett felmedelande där det står "Failed to Intialize Renderer - Check DirectX Version and Graphics Settings."

Jag kör DirectX-version 9.0c och grafikkortet är Radeon 9800.
Vet någon vad jag ska göra?

Av Osse_08

Har fått samma problem. När man startar datorn flimrar det och spela spel är helt kört. Men vad ska jag göra?, och hur kan det hjälpa med att installera Windows på en annan hårddisk?