Inlägg

Inlägg som Kibbey har skrivit i forumet
Av Kibbey

skippa den dyra ssd disken så har du pengar kvar till ett 6970/570. Köp en http://www.inet.se/artikel/4301745/ocz-ssd-vertex-2-120gb vilket jag anser är bättre value för money

Av Kibbey

Har samma mobo, du får med en liten vit adapter med massa metallspröt och text på som överänsstämmer med det som står på kablarna, plugga in där det står och plugga sedan in i moderkortet.
Kolla manualen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Ta en vertex2 ssd och spara 700 pengar. Tror ej skillnaden märks.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Tycker att tråden är av allmänt intresse dock, läst förslagen och är gött sugen på darkfall!
Är der lätt att komma in i en najs guild så man kan börja ha sköj asap?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av Teddis:

Beror helt på spel. I de flesta populära FPS:erna brukar processorn inte få så hemskt mycket belastning (dock vad jag förstått från BF:BC2 så är CPU-kraft viktigt). Strategispel och mmo's så kan en lite klenare processor lätt flaska. Bara en generalisering jag drar nu.

Kör du med en CRT, 120hz skärm eller något? EN 2500K borde kunna hålla sitt vid 60Hz och upplösningar i 1920x1080-trakten.

Aha ligger gärna upp mot 100fps (i fps spel) och spelar på en 1650*1080 display.
Beror ju mycket på spelet och spelets grafikmotor också från vad jag förstått. Vissa spel suger cpu som fasen medans andra belastar mindre.. svårt att säga hur bf3 är dock..
Kanske bäst att avvakta och uppgradera när man vet vad som behövs, du blir ju inte missnöjd med en 2500k dock..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Tror nog du ska safta på lite med diskarna iaf, där får du mycket prestanda om du ska spela in.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/656839/2011-07-25
Denna datorn fixar biffen vågar jag lova! Kör diskarna i raid och os + wow på ssd disken.
Grafikkortet krossar kort sagt wow och processorn får du upp i 4+ghz lätt som en plätt.
Pillade ihop detta på telefonen! (you owe me one )

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av swec123:

Det spelar som sagt ingen roll vad den kostar så länge den uppfyller alla mina krav, men självklart vill jag inte betala mer än nödvändigt.

Nej, inte alls.

Härligt att höra läste på lite om detta i egenskap av fd wowspelare och det jag kom fram till är följande:
2500k processor, ett normalt grafikkort då wow inte kräver så mycket på den fronten typ 6870 eller liknande.
Sedan till det viktiga: hdd, att köpa en tb ssd antar jag är för dyrt men det skulle vara bäst. Annars så skulle en raid0 configuration med ett par 7200rpm diskar vara bra. Ska du recorda i 1920x1080 måste du nämligen ha en jävligt snabb disk.

men du behöver cpu kraft och sepparat hdd för att spela in på hög upplösnkng.med höga settings.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av swec123:

Se bara till att den uppfyller det jag skrev.

Ojoj.. Jag känner att det är en lite otrevlig ton som används när man ber om hjälp mr swec123

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Häpnandsväckande.. jävla klåpare. Tror inte du kan skada det bara genom att byta till pasta, snarare så att oljan som var där och värmde gjorde skada..
Ska hålla ett öga på mina temps, tack för varningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av simon253:

Satsa på något gtx 460, 470 och 560 Duger detta snabba svar?

Han ville ju maxa bf3, då duger antagligen inte dem korten! 560sli/6950cf la jag mina riksdaler på

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Jag gillart

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av Leifson:

Bytte ut en del grejer:

Leifson's Förslag

Bytte moderkort, AM3+-sockel iställer för AM3, för eventuell Bulldozer-uppgradering i framtiden.
Bytte processor, mer prisvärt med denna. Går att klocka upp lätt ifall man vill.
Bytte nätdel till en bra bra mycket högre kvalité, och dessutom modulära kablar. Klarar dessutom 6970 Frossfire utan att ens svettas lite.
Bytte processorkylare, för en liten peng får du en avsevärt mycket bättre kylare.
Bytte hårddisk till en dubbelt så stor. Har man SSD spelar hastigheten på lagringsdisken mindre roll, och då kan man få mer utrymme för samma peng!

+1 vettiga ändringar, speciellt moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Personligen hade jag (och gjorde) lagd det extra för att få 2500k med ett hyggligt mobo men ett bra paket!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av Jory89:

Kom att tänka på en sak jag läste ganska högt upp i svaren. Det här med att operativsystemet (Windows 7 kan vi ju utgå från) laddar in mycket i RAM och sedan hämtar det därifrån.. Finns det något sätt att ge operativet mer plats för detta? Har 8GB, och efter ca en timmes upptid så brukar bakgrundsaktiviteter uppta mellan 20-30% RAM. Hade varit trevligt om man kunnat snabba upp Windows ytterligare genom att skänka bort si så där 30 procentenheter till. Resten används ju knappt någonsin ändå. Har redan en SSD, så RAM-disk är väl inte så aktuellt (eller är det?)

Sorry om jag snor tråden, men det känns som att du fått rejält med svar redan (:

Intressant det skulle ju faktiskt kunna vara riktigt bra för många som upplever sin dator som seg.
Skapade tråden för att skapa diskussion så det är ingen fara!
Det är som jag befarat då, från vad jag kan utläsa från alla svar;
Ssd som ssd, man märker liten skillnad på laddtider och uppstart. Men att en ssd ska man banne mig ha för det går bra mycket fortare än mekaniska diskar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av Ramblemoe:

Du skriver spelbruk, som om de skulle dra mindre nytta av än SSD än någon som arbetar i photoshop. Ärligt talat, den ända som inte skulle dra nytta av en SSD vore väl den som enbart har datorn till slösurf och betalning av räkningar; den personen har antagligen ingen monsterburk till att börja med ändå.

Efter att ha köpt en SSD av andra generationen känner jag väl att en SSD är ett måste; i nästa bygge kommer jag absolut lägga mer pengar på SSD än vad jag gjorde senast. Korta laddningstider är guld värt. Att kunna starta (om) spelet på mindre än 5 sekunder är så skönt. I singleplayerlir som till exempel Total War-serien, som många klagat över laddningstiden i, så blir laddandet en stor del av speltiden om du inte har en SSD. I MMORPGS är det guld att kunna logga in/ut fort och att kunna "zona" fort. Även om SSDs är väldigt dyra så är de absolut värda att investera i. Det jag lärt mig är att 80Gb inte är stort nog, nästa inköp blir minst 250Gb.

När det kommer till att uppgradera från en SSD till en annan så är det ju en annan femma. Hur ser resten av datorn ut? Hur hög grafikprestanda besitter den? Kommer du ha användning för din förra SSD i ett annat projekt kanske? Själv så överväger jag att köpa en ny SSD och slänga in min nuvarande SSD i min förra burk och sälja den burken till min far.

I slutändan så är det upp till var och en att välja vart de vill lägga sina pengar. Något som appleanvändare bevisar.
Men att en rekommendation av SSD till en spelburk skulle vara tokigt kan jag inte hålla med dig om.

Det är som du säger, en ssd är guld värd! Storleken på ssd enheten är såklart viktig av uppenbara skäl. Men bortsett från gb antal vad ger en dyrare? Har svårt att tro att du kapar loadtider märkvärt genom att gå från en 320 intel till max iops värsting värsting.
Någon som ägt ett gäng ssder som har erfarenheter ssd till ssd?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av mrqaffe:

Jo skillnaden är stor om man sitter med 2-4Gbyte ram och startar om nån gång om dagen, men med 16Gbyte eller mera och omstarter med 2-3-4 veckors mellanrum blir skillnaden mycket mindre, särskilt om man inte stänger ner programmen, och det behövs sällan med mycket ram så vitsen med ssd är stor i en spelburk och laptop men mindre i en stabil hemdator med mycket ram, användningsmönstret spelar stor roll, när jag testade ssd prestanda så var det mest skillnad i webläsaren, skumt tyckte jag då, men idag så kör man med ramcache och då märks det inte nån skillnad alls, jag tycker att man ska väga in ramstorlek mot ssd, inte bara ssd fart, det viktigaste är att man lär sig vad som gör vad i ens egen datormiljö och hur olika saker påverkar, och även vad som händer med datorn över tiden, den uppför sig helt annorlunda när den är nystartad, då är ssd en fördel, men när ramet nyttjas efter en stund så är ju det många potenser snabbare än en ssd.

Tack för bra info Låter vettigt det du säger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av loaded1mbimage:

SSD är enligt mig det bästa som har hänt inom datorer. Visst det är några sekunder hit och dit men hela användarupplevelsen blir bättre, sitter man mycket vid datorn och växlar mellan program / spel så är det helt klart värt dom extra pengarna. Datorn startar upp på några skunder och sen är du inne i Windows, man öppnar och stänger program snabbt, kommer ur viloläge på en sekund eller två. Spelen startar snabbare = )

Det har ingenting med e-penis att göra! SSD är ingen skrytprodukt. Skulle själv aldrig köpa ett 6990 men SSD,n var värd varenda krona.

Jag är helt med dig, ssd har jag själv och är jättenöjd. Men har jag anledning att sälja min vertex2 och köpa senaste? Gör det någon skillnad från ssd till ssd?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av mrqaffe:

...skillnaden vid normalt bruk mellan olika ssder är liten...

Lite detta jag menar. Att det gör skillnad i en laptop vet jag hållbarhet, boottider osv är ju gött najs att ha i en laptop. Men just hur den normala använaren märker skillnad på ssd och ssd förbryllar mig fortfarande..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey
Skrivet av partynikko:

Gör definitivt skillnad och nytta, beroende på vad du använder för program.

Jahapp jag är fortfarande tveksam, speciellt när man är ute efter en spelburk. Då är det ju bara loadtimes som påverkas(?)
Jag blir lite irriterad på rekomendationer av 2,5k ssd i en dator för SPELBRUK med en budget på 10-15k.. det är ändå till det dem flesta här bygger sina datorer för.
Varför inte köpa en ssd på samma storlek för en tusing mindre så har man i många fall råd med nästa klass på grafiken.
Vilken typ av program syftar du på? matlab? photoshop? Jag vill ha något konkret vad är det som blir bättre bortsätt från att det går fortare att kopiera filer hit och dit vilket iaf jag ger blanka *** i Man anväbder ju ändå inte ssderna för lagring så det är ju irrelevant om du kan forsla 200gb per sekund.. Det man vill åt är ju snabbare windows och snabbare program. Men märks det?.. Förstå mig rätt.. startar windows 3ggr snabbare med en force gt gentemot en vertex 2?? Jag tvivlar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kibbey

Inte allt men kag har kollat igenom alla resultat osv när jag köpte min ssd.
Har jag kanske missat något vesentligt? pinsamt isf.. Läser igenom igen

Skickades från m.sweclockers.com