Inlägg

Inlägg som Zahak har skrivit i forumet
Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanazin
2750 kronor? Ska det vara ett skämt eller? Jag tänker Aldrig betala det priset för ett chassi vare sig man får ett okänt nätaggregat med eller ej, det är helt löjligt hur alienware sätter otroligt höga priser och gör datorer till "märkesvara".
Förvånar mig inte att dem gör samma sak med dessa chassi =/.

Tja, Alienware är ju lite av datorvärldens ferrari... Ett fint märke, prylar som är en bit över standard och ett rejält pris. För samma pengar kan man i stort sett alltid få bättre grejer, men det är ju märket man betalar för.

Jag kan nog inte försvara deras pris genom att säga att prylarna är värda det, men tar man så mycket för en dator som de gör så vore det näst intill naivt att tro att de skulle gå ner till sunda nivåer vad gäller chassi (eller någon annan del). Hela deras tanke är att locka pryl-nördar (hoppas ingen tar illa upp), och utan ett relativt tilltaget pris blir det ganska svårt.

Av Zahak

Som någon skrev tidigare så får man oftast vad man betalar för om man bara ger 500:- Så länge chassit inte trillar i två bitar så kan man ju inte klaga på att man får mindre...

För att tester ska vara intressanta så vill det gärna till att prylarna kostar lite mer, och 1k är väl ingen förmögenhet för ett chassi? Vill man ha ett tyst chassi med bra kylning och bryr sig så tycker iaf inte jag att 1k är så mycket pengar...

Detta chassit var lite tråkigt, enermax är dock inget favoritmärke, men man hade ju hoppats på bättre.

Av Zahak

Hehe, sant

Aja, får hålla mig tills jag sätter ihop ny dator...

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rankko
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=324858

Nu ska man inte stirra sig blind på siffror, men den lilla höjningen i 3dmark06 http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=5926&page=6 jämfört med mitt...

Inte mycket pengar, men det känns direkt onödigt att strö pengar runt sig på saker som man varken har nytta eller roligt av. Det är ju dessutom inget bra kort att överklocka om man nu skulle vilja det...

Ps. Tackar dock för att ni visade ett exempel

Av Zahak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeluxXxe
Jag hade inte köpt prylar för att kunna få en marginell överklockning av det kortet. Bara en sådan kylare och en chassifläkt kostar 350kr och om du inte är ute efter tystare kylning, så hade jag tyckt att det vore bortkastade pengar. Speciellt då du får passiva grafikkort som är betydligt bättre än ditt nuvarande för <1000kr (med dx9.0c stöd).

Bryr mig inte så mycket om prisvärdhet när det gäller detta, mest roligt att se vad man kan få ut... Jag kommer ändå köpa ny dator snart, då med betydligt dyrare prylar. Dvs, jag gör detta enbart för skojs skull. Att lägga ~400:- för att leka lite är väl inte så farligt?

Men det är klart, vore ändå roligt om du kunde peka ut grafikkort som är bättre för under 1000:- Ett par exempel vore ju inte fel

EDIT:
"Mitt x850pro "agp" gick låsa upp till 18pipelines och klockningen gick öka runt 30mhz tyvär dog kortet en månad efter upplåsningen hade köpt bättre kylning med en artic cooling rev2. Minns inte vad jag hade för klocks tyvär.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=307927

Den gjorde min x850pro 15grader kallare i idle och runt 20grader kallare i load fyfasen var väldigt nöjd."

Tror du att den är effektivare än Zalman VF900? (Både ljud och kylning). VF900 kan ju ha högre hastighet och väl mindre plats?

Av Zahak

Har förstått att det inte går att flasha om x850 Pro (PCI-E).

Hade tänkt förbättra kylningen lite iaf, funderar på en Zalman VF900. Den ska väl vara relativt tyst, men framförallt kyla bra?

Blir antagligen även en till chassi-fläkt, där har jag dock inte börjat leta än...

Dessutom en fläkt till mitt rum

Av Zahak

överklockat xt850 pro - få ut mer?

Hej,
Med risk för att bli n00bförklarad direkt;

Hade inget för mig idag, så jag fick för mig att testa att överklocka grafikkortet.

Datorn är inget monster, en blygsam P4 630(?) 3,0GHz med HT
2gb internminne på 800Mhz (i väntan på annan dator, moderkortet klarar bara 533...)
x850 pro (507/520 original)

(Funderar på ny dator, men för tillfället finns det lite väl många bollar i luften...)

Med originalkylning på kort osv samt en chassifläkt lyckas jag dra upp den till 540/600 utan att det blir en massa artifakter och skit.

Temperaturen i rummet är ganska hög (en av sommarens varmaste dagar, plus lite vind och mycket sol genom mitt fönster), jag svettas konstant även om datorn inte är igång).
Konstant temperatur ligger på ca 48 grader trots att chassits sida är öppet (gpu, även utan överklockning). Ändrade fläkt inställningarna så att temperaturen blir ungefär samma som när den inte är överklockad (48-49 i vila, 70-72 när den jobbar hårt (3dmark06, atitool's kub).

3D mark 06 ger blygsamma 1727p (SM 2,0 886; cpu 890) oklockad
1782p (SM 2,0 917; cpu 896) med core 540 och mem 520 (default)
1823p (SM 2,0 942; cpu 891) med core 540 och mem 600

Vet inte riktigt hur högt jag vågar gå?
När jag körde atitool "Find Max Core" så totalhängde sig hela burken vid 550.
Det började titta fram en massa gula prickar (artifakts om jag inte har fattat det hela fel) vid 610-620 på mem.

Kan man få ut mer genom att skaffa bättre kylning?

EDIT: x850 menar jag givetvis... inte xt850