Inlägg

Inlägg som Matte90-Antec har skrivit i forumet
Av Matte90-Antec

Haha jag tror fasiken jag har ett eller två sådana liggandes också

Av Matte90-Antec

Hur går tankarna kring denna frågan då tro? Är nyfiken om det vart något köp av skärm och isf vad

Av Matte90-Antec
Skrivet av T0MT0M:

Om den har HDR400 kan den lika gärna inte ha HDR alls. Troligtvis ingen local dimming och blir inte ljus nog för att HDR ska göra skillnad. Rekommenderar att ha HDR off. Köp den inte för dennes hdr

Exakt! Just precis lite detta jag menar med att det är lätt som konsument att bli lite lurad! Så vad har man då för alternativ till skärm om man vill åt både VRR och fullt fungerande HDR etc? Sedan så är ju HDR400 min nivå inom HDR10 right?

Av Matte90-Antec
Skrivet av Steffe:

Dessutom G-sync-kompabtibel.

Däremot vet jag inte om det är nån speciellt "äkta" HDR, låter tveksamt på den punkten i texten i alla fall.

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-cu34g2x/

VRR enbart upp till 100Hz via HDMi 2.0 som jag förstår det. Ska man lira 144Hz med VRR (Freesync) så är det DP 1,2a eller DP 1,4 som gäller

Citat:

Keep in mind that HDMI 2.0 maxes out at 100Hz at 3440×1440. For 144Hz, you will need to use DisplayPort 1.4. If your GPU has DP 1.2, you will be limited to 120Hz at 3440×1440.

FreeSync is supported over all four ports, but the VRR range over HDMI is 48-100Hz.

https://www.displayninja.com/aoc-cu34g2x-review/

Av Matte90-Antec
Skrivet av Steffe:

HDR (som alternativ åtminstone) stödjer den i alla fall, om den gör det tillsammans med Freesync vet jag inte. Något jag kan testa med ett nvidia-kort? Använder varken gsync eller freesync, så har ingen större koll på dom

Mjo precis, har läst mig till att konsumenten lätt blir lurad tydligen vid köp av sådan skärm.. står det att den stödjer AMD Freesync samt HDR400 så gäller detta enbart om det är AMD Freesync Premium Pro samt om displayportversionen är 1,2a eller 1,4 eller högre.
Alltså om en specifik skärm reklamerar för "HDR" och "AMD Freesync" så fungerar dessa enbart ihop om det gäller AMD Freesync Premium Pro samt om display porten stödjer nyare version än 1,2a. Annars är det antingen eller som gäller tydligen, HDR via HDMI eller Freesyncen via DP.

Jag är verkligen ingen expert i detta men håller på att forska lite nu då man är på jakt efter någon vettig skärn.

AMD Freesync är typ "opensource" därav så har Nvidia släppt drivrutiner som gör att deras kort fungerar med Freesync om jag förstått det rätt.

Det är en ren djungel för en annan

Av Matte90-Antec

Halloj allesammans!
Är själv ute efter liknande som TS så hänger med i denna tråden lite!

Skrivet av Steffe:

Blev "inlurad" på AOC's CU34G2X av herr Laxpudding i en annan tråd, och än så länge är jag nöjd. Ska väl tilläggas att jag inte är någon finsmakare av bild etc., men jag har inte haft något att klaga på ännu (förutom att allt blev mycket mera tungdrivet, vilket jag räknade med. Räknade däremot inte med leveranstiden på 3080 )

Har läst om denna skärmen också men den verkar inte ha stöd för HDR, iaf inte tillsammans med Freesync.
Om jag läst rätt så är det enbart Freesync Premium Pro som har stöd för HDR samtidigt med Adaptiv sync om det finns en DP version av 1,2a eller 1,4?

Av Matte90-Antec

Finns det kvar?

Av Matte90-Antec

Vad har du för grejer kvar tro?

Av Matte90-Antec
Skrivet av Johannest85:

Jag har börjat med att skriva ett program för det medan min bil varit på lack. Minns dock inte hur långt jag kom, jag har om jag inte minns fel skapat 9 ingångar (tryck på alla 4 kretsarna, tryck på tank och höjd) . Ska försöka leta reda på koden till det.

https://www.facebook.com/johannest85/videos/vb.610783695/1015...

Uppdaterad:
Är säkert inte det bäst skrivna programmet (är nybörjare), men är en start iaf

Alright så du kör referens över trycket i bälgarna för att referera höjden. Jag tänkte ge mig på att få in nivågivare istället
Något du eller någon annan här för den delen har erfarenheten utav?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Matte90-Antec

Finns den kvar?

Av Matte90-Antec

Hur gick det med detta mån tro? Är sjukt nyfiken då jag nu är inne på exakt samma banor Någon som är up to date med ett liknande sqript?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Matte90-Antec

Har en Acer Aspire 6930 och har samma problem med camen..
Vad är lösningen?

Av Matte90-Antec

Vad hände med denna tråd... sjukt alltså att ingen kommenterat alls sedan 2007.
Har samma funderingar angående just funktionen mellan mjukvara och flödesgivare samt tempgivare...

Ingen?

Av Matte90-Antec

Har din pump en 3-pin kontakt eller en Molex? Min har bara en molex med en plus och en minus. Har flyttat stiften för att få 5v men om detta fungerar kanske man kan löda om kabeln till en 3-pin och ansluta via moderkortet istället som du säger och då kan man ju varvtals styra den.

Någon som vet något?

Av Matte90-Antec

Övervakning Vattenkylning. Funktion? Prylar?

Halloj.
Det var en dag, någon månad sedan då jag hörde hur det nästan kokade i burken efter att pumpen hade stannat. Min teori är att det börjar bli alger i systemet som gör motstånd för pumpen och då jag dragit ner varvtalet med hjälp av motstånd på matningen så stannade den extra lätt så nu är det 100% säkerhet som gäller med temp samt flödesövervakning. Skulle varit bra om man man logga det på något vis med.

Tyckte inte jag hittade något riktigt konkret på denna fronten inne i forumet så skapade denna tråd.
Det jag är ute efter är en flödesmätare med givare som jag kan använda tillsammans med någon mjukvara med olika funktioner så som larm samt diagram, logg eller dyligt. Samt en temperaturgivare med display eller en man kan koppla in på moderkortet så man får in signalen i datorn på något vis. Skulle vara grymt om man skulle kunna logga flöde och temp med.

Någon som vet vad jag borde skaffa för grejer?
Tipsa gärna på andra prylad med om det kan vara till hjälp.

Tack på förhand alla swec'ers

//Matte

Av Matte90-Antec

Skitseg uppstart av Samsung Syncmaster 226BW!

Halloj!

Det är nu så att min 226BW håller på att ducka och funderar vad felet kan vara då du hade problem på din med.
Det är så att den är hur seg att starta upp som helst, den är svart i nån minut eller så sen så börjar det med att den lyser upp mer och mer ifrån ett hörn sen börjar den blinka och efter ca 2-3 minuter så kan den användas som vanligt. Vad är felet?

Av Matte90-Antec
Skrivet av Philippk:

Hej, det är så att jag har fått tagit hand om en Samsung 226Bw som har gått sönder, jag vet vart problemet sitter i, samt vad jag skall beställa.. Men saken är att kondensatorerna som går på 25v 820Uf finns en begränsad antal hos ELFA, det är alltså Aluminiumelektrolyrer.

Det är kondensatorerna som sitter på själva "nätagg" kretsen som har bucklat upp sig lite, så antar att dom är helt körda!

Men frågan är, kan jag köra på 25v 1000Uf istället för 820Uf? Ifall någon är kunnig inom området så kom gärna med tips, samt går det att seriell koppla dom på något sätt?

Det är både 820Uf,680 och 330Uf som jag behöver byta ut!

Dock vet jag inte om detta är rätta området, men det är ju trots allt en skärm jag surrar om!

Det är nu så att min 226BW håller på att ducka och funderar vad felet kan vara då du hade problem på din med.
Det är så att den är hur seg att starta upp som helst, den är svart i nån minut eller så se så börjar det med att den lyser upp mer och mer ifrån ett hörn sen börjar den blinka och efter ca 2-3 minuter så kan den användas som vanligt. Vad är felet? Kanske samma som du hade?

Av Matte90-Antec

Låt höra vad du kör med för rig. Är äntligen på G att uppgradera mig från farfar775 socket heh till 1155 (2500K) och kommer sikta så högt över 5Ghz det bara går.
Vad har du för moderkort?

Av Matte90-Antec

Ja den Samsung skärmen verka vara riktigt prisvärd.

Av Matte90-Antec
Skrivet av OmegaMan:

Den taggiga mattan finns i bilstereodelen av biltemas hemsida.

Tack så mycket! Hittade den inte där ett tag men nu har de lagt till den igen.