Inlägg

Inlägg som wihest har skrivit i forumet
Av wihest
Av wihest

500 titlar till 35000 medlemmar 200 kr/dvd. 3,5 miljarder kronor är han skyldig filmbolagen (räknat med filmbolagsmatematik).

Av wihest

Inget nätverk, inget usb, BSOD och datorn hänger sig vid avstängning

Hej!

Jag har stött på det första problemet som jag inte lyckats knäcka med min dator. Symptomen är varierade och är tillsynes ologiska. Här kommer en lista.

1. Inget nätverk. Windows hittar inget nätverk att koppla upp sig på. Nätverket fungerar felfritt med den bärbara.

2. USB-minnen fungerar inte. Dock fungerar mus och tangentbord som är båda USB. USB-minnen kan dock läsas i Safe Mode.

3. Windows hänger sig vid avstängning. Avslutningsfönstret är fin, men den stänger inte ner.

4. Virusskyddet (ClamWin) hittar inga mappar eller filer.

5. Klockan går en timme fel.

6. BSOD när datorn är på utan att några program körs. Jag har en känsla av att det sker när power save drar igång.

Detta började hända förra veckan. De första tecknen kom när datorn hängde sig vid nedstängning. I torsdags hade Windows 7 ett stort gäng uppdateringar som jag installerade. Efter installationen dök problem 1,2,4 och 5 dök upp.

Jag har testat en hel hög med saker men inget funkade. Beslutade mig sedan för formatering av partitionen med Windows 7 och en ominstallation. Problemen kvarstod. Hårdvarufel?

I övrigt verkar datorn må precis lika bra som den alltid gjort. Windows ser inga fel, den går inte för varmt, inga missljud och jag kommer åt alla mappar osv. Jag har i övrigt inte installerat några nya program på flera månader förutom StarCraft II, vilket var ett par veckor sedan.

Jag kan tillägga att jag även har Windows XP (64) på en annan partition och den uppvisar samma symptom.

Är det Moderkortet som har kajkat ur? Varför skulle detta ske precis i samband med en Windows Uppdatering?

Mitt system:

Operativsystem: Windows 7 Pro och Microsoft Windows XP x64 med senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core 2 Duo E7400 @ 2,8 GHz
Moderkort: ASUS P5N-E SLI
Minne: 6 GB *(minns inte vilken typ men 2x2,0 GB och 2x1,0 GB köpta drygt ett år sedan)
Grafikkort: NVidia GeForce MSI NX 8800 GTS T2D512E

Hoppas någon av er har någon aning om vad det kan vara. Jag känner mig helt förvirrad över detta problem. Kan det vara moderkortet som behöver bytas, eller kan det räcka med ett nytt batteri?

William

Av wihest

Snygg design! Äntligen har de släppt nittiotalet.

Av wihest

Yes! Lösningen är äntligen här! Nu kommer den grova kriminaliteten försvinna från Sverige för all framtid!

ps
Ironiskt inlägg, för er som inte förstår det.
ds

Av wihest

Re: Re: Första april?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av busharmy
Blindtest. Duuh...

Jo, jag vet. Det stod så i artikeln. Men nånting verkar snett.... eller så är det bara så att jag inte vill se fakta för att jag inte vill att det ska på detta vis att 128 kbps ska vara nåt som är "bra".

Av wihest

Första april?

Detta var så sjukt att läsa att jag var tvungen att kolla min kalender. Men det var inte första april,utan fredag den trettonde.

Jag hatar 128 kbps. Jag kan inte förstå att någon kan föredra dålig kvalitet framför bra kvalitet. Frågorna måste vart ställde på något helt gudomligt märkligt sätt.

Typ: "Om varje kbps kostade en dollar hur många kbps vill du då lyssna på; 128 eller 320?"

Av wihest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
Ska inte de pengarna gå till konsumenterna och/eller köparna?

Nä, det är amerikanska staten som får de pengarna. Bra att bygga vapen för

Av wihest

Ingen som gillar att Fx är sjukt mycket smidigare när det kommer till att skriva i adressfältet? Man behöver inte skriva www och ofta slipper man tom .se eller .com eller .nu för Fx letar upp sidan själv (det tar dock lite längre tid när du skippar .se-delen).

Men bäst av allt så kommer man inte till nån J@VLA söksida när man missat en bokstav i världens längsta webadress. Bara det är värt att byta från IE till Fx.

Av wihest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luiga
Äh, sorry. Lite seg dag idag på jobbet. Men visst fanns det en prototyp på musen eller? Eller åtminstone en modell i 100% skala. De har ju fotat av den lite överallt. Dock ingen med fungerande optik och liknande.

Hur som helst så känns ju en modelleremus närmare framtiden är något man kan styra med tankarna. Tankestyrning är ju fortfarande extremt mycket på experimentstadiet än så länge. Så lite rätt hade jag att vara neggo på dig. Det tog ju ändå bara några få sekunder att utvärdera dina idéer och se att de inte var speciellt genomtänkta.

Det tog inte mer än några sekunder att komma på de heller!

Av wihest

Moldable Mouse is made of non-toxic lightweight modelling clay, covered with nylon and polyurethane blend fabric.

Dvs leran ligger inkappslad i en plast/tygpåse. Inget kladd, inget smul, bara att torka av kladdiga godis- och chipsfingrar.

@luiga
Värst vad du var neg! Mina idéer var snarare en reflektion över hur realistisk en idé kan vara och frågan om den då värd att publicera bara för att det är en produkt som kanske/kanske inte kommer att finnas på marknaden om fem år. Precis som du säger är detta inte en färdig produkt utan ligger fortfarande på konceptstadiet.

Visst är det en lite intressant nyhet men saker som bara är på designstadiet brukar inte dyka upp här på SweC. Hade varit en annan grej ifall det funnits en prototyp. Därför tyckte jag lite ironiskt att mina idéer också kunde fått sig en plats på första sidan!

Av wihest

Som sagt bara en designidé.

Vore det inte bättre om man istället gjorde en mus som gick på tankekraft. Jag behöver bara tänka de drag jag ska göra, eller tänka var jag ska klicka. Sjukt mkt bättre idé både ergonomiskt och prestandamässigt.

En annan ide är att göra en mus som formar sig själv efter hur man vill ha den. Utan lera och sånt. Jag ska bara uppfinnna ett intelligent material som "vet" vilken form den ska anta för att göra mig glad.

En till idé är att göra en mus som är pytteliten som man bär som en ring och känner av handens rörelser.

Som sagt idéer alltihop. Drömma kan man alltid göra...

Av wihest

"...housed in a stylish and rugged case..."

Inte för att vara någon gnällspik men var är denna stylish? Jag har sett fulare grejer men de är f*n inte många.

Av wihest

Nätaggregat med stillastående fläkt

Hej!

Häromdagen slutade mitt bredband att fungera och gjorde därför en felsökning mha min internet levereantör och kom fram till att det bör vara något hårdvarufel. Jag öppnade därför burken (Antec P180B) och ser att inga av chassifläktarna snurrade! Jag spårade vidare och fann att fläkten till nätaggregatet (Antec TruePower Trio 430) inte heller snurrade!

Hmm detta kan inte vara bra tänkte jag.

Datorn har annars inte uppfört sig konstigt på något sätt, men de ända fläktar som kyler systemet just nu är CPU-fläkten och fläkten till 3d-kortet.

Allting i datorn är relativt nytt, cirka 2 mån gammalt, och alla fläktar fungerade innan jag drog på semestern. Det ska väl tilläggas att chassifläktarna är kopplade direkt till nätaggregatet.

Mina frågor är alltså:

1. Finns det nåt jag kan göra för att få fläktarna att snurra igen, eller är det bara att reklamera nätaggregatet?

2. Kan det finnas en koppling mellan att bredbandet inte fungerar och att nätaggregatets fläkt står still?

3. Om det nu skulle visa sig att aggregatet inte fungerar och att det är den som pajat den del av mitt moderkort (ASUS P5N-E SLI) som är nätverkskort, vad har jag då för chanser att få ett nytt moderkort? Moderkortet och nätaggregatet är inte från samma butik.

I helgen tänkte jag plocka ner min gamla dator från vinden och se om dess nätverkskort fungerar för att utesluta nätstörning.

Jag tackar så mycket för all hjälp och råd ni där ute kan erbjuda!

~William

ps. några dagar innan mitt bredband försvann helt märkte jag lite konstiga upp och nerladdningshastigheter. Jag ska ha 100/10 men när jag laddade hade jag bara 10 totalt. Alltså 5/5 eller 7/3 osv. Kan detta ha varit en förnimmelse på kommande kolapps? ds