Inlägg

Inlägg som Rurounin har skrivit i forumet
Av Rurounin

Blir en av dom tre översta, spara, ge bort till familj/vänner eller återvinn, har aldrig gjort något av dom andra.
Vad gäller försäljning är det nog mest lathet och kasst andrahandsvärde på många av grejorna där det ofta ger mig mer värde i att behålla det som backup om något skulle paja.

Av Rurounin

Smärtgränsen för en vanlig 16:9 27" skärm ligger nog runt 7000:- för mig, blir att avvakta.

Av Rurounin

Ge mig 10 000 kr rabatt så ska jag fundera på det.

Av Rurounin

Den enda sociala media jag aktivt kollar varje dag och hur jag hamnade i denna tråden, ska bli intressant om/hur Musk fixar plattformen, hans argument för varför han gör som han gör låter bra men det är lätt att något går snett när man omstrukturerar ett företag till den mån som han gör.

Lite tråkigt att se folk som flyr plattformen för att dom går på anti Musk propaganda men det är väl inte mer än att jag aldrig ser dom igen, tänker i alla fall inte skaffa fler sociala medier jag aldrig använder.

Av Rurounin
Skrivet av Beginner:

Låter som jag ställer en spydig fråga nu. Det är inte meningen men hur tycker du att det inte är rättvist som det varit tills idag? Jag hänger en hel del på Twitter.

Finns en del exempel där konservativa blir bannade över praktiskt taget ingenting, där en väldigt vag anledning ges som ofta inte alls strider mot reglerna, i kontrast med vissa människor på extrem vänstern (ex. Antifa) sitter å slänger ur sig trovärdiga mordhot utan att något händer, med det inte sagt att jag stödjer det ena eller det andra, vill bara av ren nyfikenhet se hur en rättvis moderering ser ut, alla lika för lagen and whatnot.

Av Rurounin

Gött, ska bli intressant att se hur ett Twitter med rättvis moderering ser ut, hur reglerna ser ut struntar jag blankt i så länge samma regler gäller för alla.

Av Rurounin

Missade på det gamla namnet på Samsungs Qled, tyckte alla svar såg fel ut då jag trodde det korrekta var en allmänt använd term för även icke Qled modeller, tänkte nog på UHD då.

Resten behöde jag inte ens fundera på, 9 av 10

Av Rurounin

Bryr mig inte mycket om skithög refresh i 4k då inga spel jag spelar kommer komma upp i så pass hög FPS men en 2000 nits HDR skärm är något jag har väntat på, hade ärligt talat nöjt mig med 1000 nits men jag klagar inte, sen kommer jag förmodligen inte ha råd om man tittar på andra skärmar med liknande specs men man kan ju hoppas det landar under 10 000 kr iaf, inte för att jag räknar med det.

Av Rurounin

Inväntar större utbud och förhoppningsvis lägre priser, vill göra en vit build och alla DDR5 minnen är svarta än så länge.

Av Rurounin
Skrivet av jnsson:

Nej, globala versioner av telefonen har stöd för fler 4G/5G band så det är mer skillnad än bara vart man är registrerad! Bara o kolla upp din mobil så kommer du se skillnader i 4G och 5G på den internationella (så kallar gsmarena globala versionen) jämfört med kina versionen. Uppenbarligen är det något du gör, då jag och andra på Swedroid (t.ex.) har lyckats låsa upp telefoner utan problem

Jag har låst upp fler telefoner än jag kan minnas, bytt moderkort och andra komponenter också utan problem, det faktum att denna krånglar är mer än nog med bevis för mig att något är fel med deras skit system, jag vet exakt vilken hårdvara jag har.

Av Rurounin

Gillar deras moderkort och grafikkort men jag kommer nog hålla mig borta från resten av deras utbud.

Av Rurounin
Skrivet av jnsson:

Fast detta har inte med kineser o göra (om du inte köpt kina versionen), då det finns global version av telefoner också. Har fungerat utan något problem för mig. Så det är något som du gör fel. Vad är det för felmeddelande du får

Gjorde ingenting fel, kommer inte ihåg exakt vad som var problemet med Mi Unlock, om den inte fungerade eller om den inte gick att tanka, det var tvärstopp iaf och ingen möjlighet att göra något annorlunda, finns ju inget man kan göra fel med kontot om man så ville.

Vad gäller globala versionen hänger det nog mer på var man är registrerad än vilken mobil man använder, men jag syftade mest på att det är sånt skit man direkt stöder om man köper Kinesiskt, inget emot Kineser, bara deras skit regering som kör nån blandning mellan soviet och nazis där folk med fel åsikter som "försvinner" och saker som organ transplantations turism där friska fångar får sätta livet till, och då snackar vi stött av staten, total övervakning på det så blir det bojkott från min sida, finns få regeringar som äcklar mig mer.

Av Rurounin
Skrivet av jnsson:

Du måste ha ett konto, och i utverklaralternativen (developer options på engelska) länka mobilen till kontot, aktivera OEM unlock sedan är det bara o följa instruktioner i Mi Unlock programmet

Precis så har jag gjort, fungerar inte, jävla trams att låsa den på det viset men jag förstår varför, kan ju inte ha Kineser med upplåsta mobiler, går ju inte att övervaka å slänga i finkan om dom kritiserar CCP då.

Av Rurounin
Skrivet av jnsson:

När var detta? För jag har låst upp en Redmi Note 3 (början av 2017) , Redmi Note 5 (början av 2019) och en Mi 9T(slutet av 2019) på samma sätt på alla 3 mobiler

Kommer inte ihåg, när modellen var aktuell, 2019 antar jag, men kanske det var dokumentationen som var vilseledande då, överallt jag läste stod det att jag var tvungen att låsa upp via deras skitsida komplett med att göra konto i mitt namn (som för övrigt inte funkar längre) för att ens kunna röra booten, inklusive XDA forumet, men slipper jag den skiten så är jag glad, inget jag tänker ta tag i just nu dock, skulle dom vilja ha någon info så har dom allt redan så det är lite för sent vad gäller sånt.

Av Rurounin
Skrivet av jnsson:

Du använder ett program för att låsa upp bootloadern. Första gången får du en tid innan du kan låsa upp den, kan vara allt från 0 timmar till 700 timmar. Efter det är det bara att låsa upp bootloadern med hjälp av programmet. Jag har gjort det med 3 olika Xiaomi modeller utan något problem

Antar det är relativt nytt då, fanns definitivt inte när jag försökte sist, får se om jag kan få ordning på mina authenticators då MIUI kan fara å flyga.

Av Rurounin

Har en Note 7, är nöjd med prestandan men MIUI kan ta sig, hade bytat FW för länge sedan om jag inte hade riskerat tillgång till mina olika 2FA (och att Xiaomi måste godkänna att jag låser upp min mobil via deras hemsida, iaf sist jag testade för drygt 2 år sedan, fick aldrig det att fungera), utöver google authenticator verkar det inte gå att göra backup för att få tillgång till dom.

Nästa telefon blir nog tillbaka till Samsung, inte för att dom nödvändigtvis är bättre rent prestandamässigt men för att jag moraliskt inte kan ignorera all jävelskap Kinas CCP diktatur hittar på med och att köpa kinesiskt stöder dom direkt, köper hellre en något sämre telefon och sover gott på nätterna.

Av Rurounin

Kul med support men synd det är ett FPS, föredrar kontroll i de flesta genrer men FPS är inte en av dom, kommer testa bara för att få känna på det men tänker inte spela igenom med kontrollen.

Ser fram emot att racing spel får support, är nog den genren så vitt jag kan se där en sådan funktion mest kan direkt påverka hur bra man presterar, man orkar inte släpa fram ratten varje gång man vill lira så adaptive triggers är nog en bra kompromiss för att ha koll på grepp i kurvor och inbromsning.

Av Rurounin
Skrivet av Halldin:

Det där med 90Hz på Quest 1 har dock John Carmack förklarat som att dom inte tänkte på att ta höjd för det när Quest 1 godkändes av FCC. För att möjliggöra 90Hz hade dom behövt söka ny tillåtelse av FCC och det hade då inte gällt de enheter som redan fanns på marknaden. Med Quest 2 lärde dom sig av den läxan.

Jo jag vet varför, men det känns ändå inget vidare att veta att potentialen finns där, har inget större hopp om att det kommer nåt hack som låser upp det innan den blir en paperweight förpassad till garderoben likt min DK1 heller.

Av Rurounin

Väntar på Quest 3, Quest 2 släpptes för tätt inpå Quest så av ren princip kommer jag inte köpa den då dom valde att inte låta ettan nå sin fulla potential, såsom 90hz vilket skärmarna faktiskt stöder.

Kör dock trådlöst på Quest idag med Virtual Desktop så det är inte den största anledningen jag vill uppgradera, 120hz däremot är en gamechanger.

Av Rurounin

Det är ju bara en mobil så bra pris är det viktigaste, kanske inte köper det billigaste men allt över 4000:- går bort direkt, har haft en topp modell tidigare och det misstaget kommer jag aldrig göra om, lägger hellre mellanskillnaden på datorn.