Inlägg

Inlägg som brimstone har skrivit i forumet
Av brimstone

Gigabyte C1037UN-EU, Fractal Design Node 304, Seasonic G-360

Hej! Har några saker liggande som jag vill bli av med, budgivning på allt. Prioriterar avhämtning men går att skicka också.

Gigabyte C1037UN-EU
Mini-ITX moderkort med integrerad CPU

Corsair DDR3 2x2GB

Fractal Design Node 304 Vit
Kan inte garantera att alla tillbehör finns, en moderkortdistans är snedgängad

Seasonic G-360
Med orginalkartong

M-Audio Revolution 5.1 PCI-ljudkort
Med orginalkartong

Läs hela annonsen här

Av brimstone

Annonsen är avslutad

Av brimstone

Finns fortfarande kvar, går bra att ge ett bud

Av brimstone

Cooler Master Quick Fire Rapid Tenkeyless (Cherry MX Brown)

Har detta tangentbord till övers så jag tänkte att det kunde få en ny ägare. Stabilt tangentbord med mekaniska brytare och lite kompaktare design. Går att skicka eller kan hämtas i Göteborg.

Modellbeteckning SGK-4000-GKCM1-ND

Läs hela annonsen här

Av brimstone

Annonsen är avslutad

Av brimstone

Annonsen är avslutad

Av brimstone

Tp-Link N600 WiFi Dual Band PCI Express-kort

Trådlöst nätverkskort för PCI Express

Läs hela annonsen här

Av brimstone

Core i5-4670K, GTX 970, 8 GB RAM, Antec P182

Säljer lite äldre speldator byggd med följande komponenter:

CPU: Intel Core i5-4670K
Moderkort: ASRock Z87 Extreme4
Grafikkort: ASUS Geforce GTX 970 STRIX 4GB Direct CU II OC
RAM: Crucial Vengeance LP DDR3 8 GB
CPU-kylare: Silverstone Argon Series AR01
Nätagg: Seasonic G-Series 550W 80 Plus Gold
Chassi: Antec P182

Inga lagringsenheter medföljer. Har orginalkartonger för CPU, moderkort, grafikkort, nägagg och CPU-kylare som följer med. Har ingen kartong till chassit men manual och de allra flesta tillbehören (vaggor, fästen, skruvar m.m.) följer med.

Priset är ett förslag och går att diskutera. Skickas ej, hämtas i centrala Göteborg

Läs hela annonsen här

Av brimstone

Annonsen är avslutad

Av brimstone

Vi avslutar budgivningen då många bud har kommit, jag stämmer av via PM

Av brimstone

Logitech G27 Racing Wheel

Säljer mitt Logitech G27-set med ratt, pedaler och växelspak.

Har inte använt detta på ett tag, men det har i historien varit relativt välanvänt. Jag har reparerat "optical encoder wheel" en gång, vilket är ett vanligt felfall på dessa (limmat ihop och förstärkt med metallbricka), och det har fungerat stabilt sedan dess. Har även bytt fjädern i bromspedal till en hårdare fjäder med gummikloss (orginalfjädern medföljer).

Finns att hämta i centrala Göteborg, kan även skickas (väger ca 9 kg).

Läs hela annonsen här

Av brimstone

Zalman fläktkontroller för 5,25-tumsplats

Zalman fläktkontroller med steglös styrning för 4 stycken 3-pinfläktar, samt 2 stycken vippbrytare för 5 el. 12 V. Monteras i 5,25-tumsplats.

Läs hela annonsen här

Av brimstone

Obutto oZone simulatorcockpit

Om du vill ta ditt simulatorspelande till nästa nivå så har du här möjlighet att ta över en riktig simulatorcockpit. Perfekt for bilspel, flygsimulatorer och liknande, men funkar även bra för att använda mus och tangentbord. Rattar, pedaler och joysticks går att montera riktigt stadigt tillsammans med ett säte som ger rätt sittställning och inte glider runt.

Jag har monterat en arm på skärmfästet så att skärmen kan monteras lite närmare, denna kan följa med. Medföljer gör även extratillbehör i form av mugghållare samt akrylbordsskivan (ej på bild), som går att montera om man vill ha lite mer bordsyta. Pedalstället har fått hål borrade för att montera logitech-pedaler, i övrigt är allt original och i bra skick.

För mer information se www.obuttu.eu, nypriset för denna uppsättning är ca 580€. Dator, bildskärm och tillbehör på bilderna medföljer ej. Endast avhämtning.

Läs hela annonsen här

Av brimstone

@hardrade:

Thrustmaster T150 finns i en "pro bundle" med T3PA-pedalerna

https://www.maxgaming.se/ps3-ratt/thrustmaster/t150-rs-pro-fo...

Jag har logitech g27 men jag hade nog spanat mot detta set om jag skulle köpa något nytt idag i samma prisklass, många säger att T150 har en mindre hackig respons än Logitech och gummimodden till bromsen i T3PA har fått bra kritik.

Av brimstone

Det finns ett antal olika plugin som samlar de mest populära moddarna i ett 'paket'. De som jag brukar använda är

RSRBR
http://forum.rallyesim.fr/index.php

RBRTM
http://rbr.onlineracing.cz/?setlng=eng

Mitt tips för att komma igång är följande:
1) Installera spelet, helst i en sökväg utan mellanslag
2) Installera de officiella patcharna 1.01 och 1.02
3) Gör ett ziparkiv av installationsmappen, vill du ha en ytterligare installation av spelet eller bara börja om från början kan du bara göra en kopia av mappen.
4) Spela och modda så mycket du vill

Om du vill låsa upp allt innehåll direkt kan du använda profilnamnet 'MULLIGATAWNY'. /r/simrally på reddit (särskilt wikin) är också en väldigt bra resurs.

Av brimstone

Jag började spela racingspel igen efter ett långt uppehåll när jag upptäckte Dirt Rally under early access, men det rallyspel jag spelar mest nu för tiden är Richard Burns Rally. Även om spelet är gammalt så är det fortfarande mycket relevant med den uppdaterade NGP-fysiken och det stora antalet bilar och banor som skapats av moddare. Just på grund av detta så är det också ett svårt spel att komma in i då man måste lägga ner en del tid på att konfigurera spelet för att fungera med alla modifikationer. Det är kanske inte något som passar för alla men jag uppskattar spelet väldigt mycket.

Ett annat problem är att spelet är mer eller mindre abandonware nu för tiden och mig veterligen går det inte att köpa nytt någonstans.

Av brimstone
Av brimstone
Skrivet av Duedate:

Glömde nämna att det blir bara två högtalare. Surround är inte aktuellt idag eller i framtiden.

Kommer Win7 mecka något med signalen (typ upp/ned sampling, ändra antal bitar etc) innan den lämnar porten och beger sig till DA-omvandlaren / förstärkaren ?

I standardläget shared mode så skickas signalen bitperfekt om samplingsfrekvensen i windows mixer matchar källan och alla effekter är avstängda. Om man använder exclusive mode så spelar inställningarna i windows ingen roll, vilket är bra om man har filer med olika samplingsfrekvens. Om förstärkaren kan avkoda DTS så kan man prova med filer från en DTS-CD som inte kommer att avkodas rätt om signalen inte är bitperfekt (använd väldigt låg volym för detta test).

Av brimstone
Skrivet av DasBoot_swe:

Den basen är inte djup och du vill ha en snabb bas för den musiken tro mig. Lyssnar på samma...
Djup och snabb bas för 5000:- är svårt. Jag har en dubbel 12" bas 12" adire dpl och en 650gr pearless slavbas i en 88l låda. Den går riktigt djup och kosta bra mer än 5000:- den är dock långt ifrån optimal för hardstyle. Då är min 8" pearless sls i 26l portad låda mer musikalisk och snärtig. Kör båda med olika delningar och får det bästa av två världar. Ska fixa en till sls bas så jag har två st fram i min setup. Jag tror att en eller två st sls 10" i slutna lådor på runt 40-50l blir riktigt bra....

Det går inte att säga att ett baselement kommer att ge dålig basåtergivning bara för att det är långslagigt eller har stor membranmassa. Att basar som går djupt upplevs som bumliga har till stor del att göra med att många rum har rumsnoder som exciteras kraftigt av dessa basfrekvenser vilket leder till bumlig och oartikulerad bas. Basar som inte går lika djupt leder inte till lika stora problem i detta avseende. Sedan finns det naturligtvis många andra faktorer än rummet och själva elementet som påverkar slutresultatet. Jag tycker även att advektiven "snabb" och "långsam" bör undvikas i diskussioner om detta då det blir så otydligt vad det är man pratar om.

Det finns mycket att läsa om detta på faktiskt.se
http://www.faktiskt.se/modules.php?name=Forums&file=viewtopic...
http://www.faktiskt.se/modules.php?name=Forums&file=viewtopic...

Av brimstone
Skrivet av ChriG:

Däremot är steget från en FLAC i CD-kvalitet (16 bitar, 44,1khz) upp till en FLAC med t.ex. 24 bitar och 96khz väldigt stort ^^
Lite svårt att hitta den typen av högupplöst musik bara..

Jag har en del musik i 24 bit och det mesta låter mycket bra, men det hade nog låtit precis lika bra om jag hade konverterat till 16 bit. I riktiga lyssningstest har det visat sig i princip omöjligt att kunna detektera någon skillnad mellan 16 och 24 bit för uppspelning.

Om musik låter bra eller inte har mest att göra med produktion och mastering, distributionsformatet har ofta väldigt underordnad betydelse. Bitreducerande format med hög kvalité är en väldigt liten kompromiss jämfört med CD-kvalité och vinsterna med att gå högre än CD-kvalité är väldigt små. Om spotify premium låter dåligt så har det troligtvis andra orsaker än vorbis-kodningen.