Inlägg

Inlägg som Weson har skrivit i forumet
Av Weson

Värdena står för: Just nu - Min - Max
Vid tung belastning:

http://i.imgur.com/Cey5LnZ.png

Verkar som ena kärnan i processorn blir väldigt varm?

Kan nätagget påverka detta?

Vid normal belastning:

http://i.imgur.com/jYuL4v3.jpg

Av Weson

Dator tjuter vid belastning

Har problem med en dator som tjuter som fan. Ger ifrån sig ett envetet ljud som inte går att leva med. Har kört lite tester och det har visat sig att det är något som blir väldigt varmt i den vid belastning. Jag vet dock inte vad.

Här är en dump på temperaturer osv i speedfan.

http://i.imgur.com/1nq3kPm.jpg

Tjutet uppstår när temp 3 överstiger 80c. När den kommer upp i en viss temp stänger datorn av sig.

När datorn inte belastas ser det ut såhär:

http://i.imgur.com/5rMLP6a.png

Specc:
CPU: AMD2 6000+ 3ghz. Stock kylning
Moderkort: Gigabyte moderkort med inbyggt grafikkort
RAM: 4gb DDR2
HDD: 320 gb 3.5"
PSU: 12 år gammalt 250watt

Av Weson

Har uppdaterat varukorgen med ett nytt moderkort samt nytt chassi.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2893500/under-pressure2

Av Weson

Speldator 5k. Vad tycks?

Var ett tag sedan jag byggde ihop ett system. Budgeten ligger på blygsamma 5k vilket gjort att jag måste begränsa mig en hel del.
Är rätt oinsatt när det kommer till AMD kretsar. Har försökt läsa på lite men finner inte vad som lämpar sig bäst åt det ändamål som jag hade tänkt. FM1 och FM2 har jag förstått ska vara de nyare kretsarna. Är det värt att satsa på dem? Har slängt ihop en kundvagn. Vad tycker ni?

Första konfigurationen:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2890822/under-pressure

Uppdaterad konfiguration 25/1 17:44:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2893500/under-pressure2

Av Weson

Skickade ett klago-mail till one och plössligt fungerar allt. Så ett tips till er som har detta och har one som webbhotell är att skicka ett mail till deras support.

Av Weson

Problem med sessioner i php

hejsan! Jga har fått i uppgift att hjälpa en polares morsa med en hemsida. Jag var nästan helt klar då jag stötte på ett mycket märkligt problem. Det verkar som att sessionerna i sparas som de ska. Jag har suttit här i över 3 timmar och försökt hitta vad felet kan vara men inget har hjälpt. Det slutade met att jag gjorde en enkel sida med en session som skulle räknas upp och den redan var satt. Men detta fungerade inte heller. Hemsidan är registrerad hos one.com. Koden jag använder är:

<? session_start(); if(isset($_SESSION['bajs'])){ $_SESSION['bajs']= $_SESSION['bajs']++; }else{ $_SESSION['bajs'] =1; } ?> <html> <head> <title> hej </title> </head> <body> <? echo $_SESSION['bajs']; ?> <a href="bajs.php"> öka </a> </body> </html>

Denna är inte för hemsidan gjorde den mest för att testa sessionerna men det vill sig inte. Någon som varit med om detta förut?

Av Weson

köpråd budget 6,5k

Hejsan, ska hjälpa att sätta ihop en dator till en kompis brorsa. Budgeten ligger på 6500 kr. Det som ställer till det för mig är allt nytt som släpts. Vill gärna göra en så bra och framtidssäker dator som möjligt men som ni förstår ställer budgeten till det lite.

Jag har försökt sätta ihop ett paket, men jag vet ingenting om moderkortet och hur det kommer att fungera.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/105700/2011-01-10

Vad tror ni?

Av Weson

Windows installationen hänger sig när skivan laddats

Hejsan, nu är det så att min Windows installation hänger sig när man ska starta den. Det som händer är att den laddar skivan först detta sker 2 ggr av någon anledning, sen kommer man till installationen men där kommer inget upp. Bara en muspekare och en bakgrundsbild. Anledningen till ominstallationen är att jag införskaffat mig ett nytt moderkort, processor samt ram och vill att allt ska vara fräscht. Det jag sitter på är följande:
CPU: Intel i5 760
Moderkort: gigabyte P55A- USB3
GPU: gigabyte 460 GTX 1GB
RAM: 4gb DDR3 XM3
HDD1: 320 gb samsung spinpoint
HDD2: 750 gb Samsung spinpoint

Jag har ändrat boot-ordningen så cdrom är först. Det är en köpt version av Windows 7 Pro OEM. Skivan har inga grova repor. Den har några små repor men drar man nageln över dem fastnar man inte.

Av Weson

jalle64: visst märker man skillnad. Konstigt nog märker jag den största skillnaden i att pekaren rör sig mer mjukt. Har bara hunnit testa Starcraft 2 och det fungerar bra med allt på max i SP. Men det kommer upp "Your system is slowing down the game, try lowering your graphcs" när det är mycket som sker på skärmen. Gillar att spela 4v4 så kanske helt enkelt får leva med att köra på lägre inställningar. Mitt 3870 hade samma problem fast då körde jag med 512 mb inställningen för texturer. Nu kör jag på 1024.

Drawmly: Kör 2 skärmar 1 24" 1900x1080 och 22" 1600x1080. 24" är den primära och det är den jag spelar på. Jag har BF2 fast har inte testat det ännu, var för hackigt för att få någon ren spelglädje online med mitt förra kort.

Kan det vara en fördel att koppla ur den andra skärmen när man spelar?

Av Weson

Fråga ang flaskhals, 460 gtx vs AMD x2 3.1 ghz

Bytte precis upp mig från ett Radeon 3870 512 mb till ett 460 gtx 1 gb. Det jag undrar är om något flaskhalsar mitt grafik-kort så mycket att det är värt att uppgradera övriga komponenter.
Det som sitter i min rigg är följande:
CPU:AMD Althon x2 3.1 ghz 6000+
RAM:4 gb ddr2
MB: Msi K9N 570. Det enda jag inte har uppgraderat sedan jag köpte datorn för 3 år sedan.
PSU: Corsair HX 620W

Allt körs på standardinställningarna dvs har inte klockat något.
Jag har Gigabytes version av 460 gtx.

Av Weson

Värt att uppgradera? 3.1ghz amd

Hejsan, det är så att jag har börjat lite med 3d modeller och även redigering av filmer och märker att datorn blir väldigt slö ibland. Men frågan är nu om det är värt att uppgradera min nuvarande dator?

Det som sitter i den är:
CPU: 2 kärnig AMD processor på 3.1 ghz
RAM: 4gb DDR2
GPU: AMD 3870 512mb
PSU: Corsair 620w

Programmen jag använder är Photoshop, Maya 2011 PLE och lite annat jag inte riktigt kommer på namnen på.

Med uppgradering menar jag AMD x6 eller intel i5/7, 4 eller 8 gig ram samt möjligen ett nytt grafik-kort.
Blir det stor skillnad jämfört mot det jag har nu eller är det bättre att vänta 1-3 år?

Av Weson

Thermaltake Dourb fläkt kontroll

jo nu var det så att jag precis fått hem en Thermaltek Dourb som har fläktar som låter lite, jag är väldigt ljudkänslig så detta är en sak som berkymrar mig rätt så mycket. Jag skulle vilja ställa ner fläktarna så att de inte går på fullt.
Jag vet inte om det skall behöva betyda något att den har 2 st fläktar när det gäller fläktkontroll med volt reglage osv, därför frågar jag er om hjälp, vad kan man göra för att ställa ner fläktarana så att de inte låter så mycket?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=343075

Strömförsörjelsen är från en 4 pinnars kontakt som kommer från nätagget.
Har också en Zalman 9700 som styrs via fanmate.

Av Weson

Jo, det får väll ta och bli ett grafikkort iaf, nu så ändrade DB leveranstiden till nu i veckan så får väll bara sitta och hoppas nu då

Av Weson

Vad skulle ni köpt för (2200+)?

Tjenna. Jag är ny här på forumet.
Nu var det så att man fått in lite pengar på kontot och man vill lägga dem på något som gynnar datorn. Men jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Så min fråga till er är vad jag ska köpa för att höjja min prestanda så mycket som möjligt?

Jag var inne på att köpa ett Ati 3870 samt en kylare "thermatek Dourb". Men nu då kortet drabbats av ett antal förseningar så är det inte lika kul längre.

Min aktuella rigg består utav:
Chassi: Cooler Master Mystiqe
Nätagg: Hiper 530Watt
Moderkort: Msi K9N 570
Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+ , 2,2 ghz med Zalman 9700 kylning.
Ram: Corsair ddr2 5300 2gb
Grafikkort: Asus Ati EAX1950PRO 256mb
Ljudkort: kör på moderkorts kretsen
DVD: Samsung
Hdd: Samsung 320gb
Skärm: Dell 19" CRT

Jag spenderar mycket tid framför spel och förflyttar stora filer. Ska tilläggas att om det blir ett grafikkorts byte så läggs 700kr in på budgeten.

Nu är bara frågan vad som jag ska köpa? kom gärna med långsiktiga tips.