Inlägg

Inlägg som WetWilly har skrivit i forumet
Av WetWilly
Skrivet av Hotcpu6:

Har för mig att jag föjde denna guiden : http://www.dev-eth0.de/installing-a-bittorrent-client-with-we...
Lite meck med det, men det funkar bra. Själv kör jag mot webinterfacet, har inte satt upp bevakade mappar, men det ska fungera det också.

Jag kan ha fel men installerar inte det en rätt gammal version av transmisison? Kan du kolla vilken version du har installerad?

Kollar man på hemsidan är senaste versionen 2.61, kollar man paketet med pkg info i OI står det:

sudo pkg info -r transmission Namn: desktop/torrent/transmission Sammanfattning: GTK and console BitTorrent client Beskrivning: GTK and console BitTorrent client Kategori: Applications/Internet Status: Ej installerat Utgivare: openindiana.org Version: 0.5.11 Kompilering släppt: 5.11 Gren: 0.151.1.5 Paketeringsdatum: 30 juni 2012 18:44:03 Storlek: 3.22 MB FMRI: pkg://openindiana.org/desktop/torrent/transmission@0.5.11,5.1...

Av WetWilly
Skrivet av Hotcpu6:

Istället för att köra en separat VM för rTorrent, skulle du kunna installerat Transmission på OI-server.

Hur installerar man smidigast senaste versionen av Transmission i OI? Har inte kört OI så länge och är inte familjär med pakethanteringen :S

Av WetWilly

iperf

Av WetWilly

I värsta fall får man sätta ett grafikkort i pci slotten under installationen.

Av WetWilly
Skrivet av ghaster:

Då skulle jag kunna låta de bärbara klienterna gå via OpenVPN vlanet, då jag inte behöver komma åt några tjänster på dem.

NASen, som är den klient jag vill kunna komma åt specifika server-tjänster på samtidigt som jag vill kunna ansluta den till OpenVPN, har ju faktiskt dubbla gigabit-ethernet och det kanske finns möjlighet att peka interfacen till separata vlan.

Ja.

Har du en switch som klarar vlan så blir det enklast, även om det är möjligt utan.
Edit: Såg nu att du har en D-link DGS-1005D som inte har stöd för vlan?
Den har stöd för jumbo frames så du isf kan köra taggat vlan på ena interfacet i nasen.

Av WetWilly

pfSense klarar enkelt att ansluta till diverse VPN tjänster och routa dina 100Mbit. Det som kommer bli krångligare i ditt scenario är att styra trafik, speciellt så som du beskriver det.

Med OpenVPN så kan du pusha routes som du själv väljer över VPN men när du kör torrents så vet du inte på vilka nät dina seeds befinner sig och det blir omöjligt att administrera.

Du skulle istället kunna skapa 2 vlan där du sätter default route via OpenVPN på det ena och din ISP's gateway på det andra sen sätter du alla klienter som ska köra OpenVPN på det vlanet och klienterna som inte ska köra på vanliga vlanet och routar sen mellan dem så klienterna kan nå varandra. Dock kommer all trafik på OpenVPN vlanet gå ut över OpenVPN så det är inte exakt så som du vill ha det.

Av WetWilly

Jag har likadant kort och kör liknande setup som du, förutom att jag kör passthrough med 2st HBA, IBM 1015 och LSI 9211-8i. Kan det vara så att du har gammal firmware?

Jag kör 13.5 firmware på båda, såg dock nu att LSI släppt firmware v14.

Det ska inte ha någon betydelse att du har det på samma ssd.

Av WetWilly

Du har fel firmware på ditt M1015. Du ska använda IT(Initiator Target) firmware, inte raid versionen.

Av WetWilly
Skrivet av Agvar:

Det absolut enklastre är att lösa detta i brandväggen. Själv kör jag en virtuell Microsoft TMG 2010 för att kunna uppnå just detta då jag bara har en extern IP.

lulbulllshit

Av WetWilly

Jag håller med TS till fullo.

Dock är våra politiker för fega för att ens våga ta tag i frågan. Så istället får idioter som Maria Larsson härja frittt och sprida sin falska propaganda. Istället för att hjälpa de människor som fastnar i missbruk så tycker hon det är bättre att straffa dem och sätta dem i fängelse.

Ren idioti!

Alla som är någorlunda insatta vet att War on Drugs är fullständigt epic fail, det är så pass illa att de kriminella vill att droger ska fortsätta vara kriminellt för då tjänar de mer. Titta på Mexico t.ex. kartellerna har mer makt än polisen och drogflödet till USA verkar inte gå att stoppa.. Man kan undra hur lång tid det tar innan de inser att legalisering och taxering är enda rimliga lösningen.

Alla "nej"-sägare får gärna ta en titt på detta klipp för att inse hur verkligheten ser ut. DEA Administrator som sitter och vet rätt svar, men hon kan inte säga det i klartext för de måste försvara sin idiotiskt felaktiga ståndpunkt: http://www.youtube.com/watch?v=kFgrB2Wmh5s

Av WetWilly

Teroretiskt max hastighet på 100Mbit/s Full Duplex är 12.5MB/s åt båda hållen samtidigt.

Av WetWilly

Förutsättningen för att du ska kunna använda en switch och komma ut på Internet med alla datorerna samtidigt är att du få mer än 1 publik IP adress.

Av WetWilly

Vanligast är att eventuell begränsning ligger hos stadsnätet, då begränsat med antal mac-adresser som får finnas samtidigt per port.

Om det i ditt fall gäller Mälarenergis stadsnät så får du flera IP hos de flesta ISP:er.

Av WetWilly
Skrivet av anon171844:

Haha väntar bara på att någon kommer och slår mig på fingrarna snart... Men än så länge kan jag njuta!

I'll be back

Av WetWilly
Skrivet av Printscreen:

Sweclockers är nog ganska överens om att Bahnhof är bäst

Jag antar att du menar "bäst" när det gäller mellan bahnhof och alltele och inte generellt bland alla ISP:er?

Av WetWilly

Jag leder

#561846238

Av WetWilly

Jag personligen hade aldrig kört dd-wrt framför Tomato och det finns många som håller med mig.

Tomato har ett mycket mer logiskt uppbyggt gränssnitt och är smidigare att konfigurera.

Av WetWilly

Jag satte upp något liknande för ett tag sen och efter jag var klar så hittade jag detta fina projektet: http://erpxe.org/Main_Page

ERPXE gör i stort sett allt meckigt åt dig, du behöver bara apt-getta tftpd-hpa och chkconfig och sen editera tftpd-hpa's conf fil sen är det klart!

Av WetWilly
Skrivet av roundhat:

Fantastiskt ^^

Jag satt och väntade hela dagen igår men det dök aldrig upp någon ;_;

Av WetWilly

Du kan komma hem och lana Dayz på mina datorer för 20kr i timmen!