Inlägg

Inlägg som FUtech har skrivit i forumet
Av FUtech
Skrivet av Omnious:

Microsofts affärsplan har på senare år har varit att stegvis göra om Windows platformen och deras andra produkter som office och xbox till en tjänst som konsumenten konstant betalar för likt ett abonnemang med olika nivåer. Maskin ID, TPM, Telemetri som inte går att stänga av, krav på microsoft konto, integrering av Edge browsern i operativsystemet, reklam och nags i OS etc trots att licensen redan är betald. De är alla tecken på riktningen de tagit. Sist ut stänger de av lokal kontot och sen så kommer månadsavgiften som ett brev på posten.

Trist men förmodligen sant!
Jag skulle till och med våga påstå att Windows kommer bli en sorts virtual desktop som streamas till datorn...med månadsavgift förstås!

...den som lever får se!

Av FUtech
Skrivet av MsSmith:

Bra där, kanske blir ett bra hårdvarukrav för Windows 12?

Precis vad jag tänkte. Är det vad man ska förvänta sig av nya Windows...vad nu det kan tänkas heta.

Av FUtech

Fan, segt! Nästan enda roliga butiken när man går på stan. Hoppas dom kommer starkare och bättre ur detta... även priserna!

Av FUtech

Lätt val...

vad ska man med Chrome skiten till?

Av FUtech

Abonnemang är den nya digitala pandemin! 🤮

Av FUtech

Kommer aldrig lita på det bullshit företaget! ✊

Av FUtech

😂

Av FUtech

...och snart ska dom tvinga över alla till Win 12

Av FUtech

Var väl bara en tidsfråga känns det som!

Hatar den här skit trenden med prenumerationer på allt. Men folk som hatar det lika mycket som jag lär väl fixa till något haxx ...🤷‍♂️

Av FUtech

Flyttade från "storstan" under pandemin, så att kunna jobba distans är ett behov snarare än nice-to-have. Skulle annars behöva veckopendla och vara borta från familjen hela arbetsveckorna. Är dock på kontoret en vecka/månad för att ändå få det sociala och en del arbete som görs bättre med fysisk närvaro. Effektiviteten att jobba i öppet kontorslandskap går definitivt ner av alla distraktioner.

Har dessutom varit föräldraledig fredagar en tid och kan bara säga att för min del är det inte att jobba 4 eller 5 dagar/vecka som är grejen. Utan 3 dagars vila gör extremt stor skillnad då jobbet bitvis är väldigt stressigt. Jag har haft 5 dagars 8-16, 6 dagars 3 skift jobb större delen av arbetslivet och fullkomligt avskyr det.

Att folk och arbetsplatser har olika behov är helt naturligt och det är guld värt att kunna få välja vad som passar en bäst.
Det är varken bortskämt, verklighetsfrånvänt eller infantilt. Att placera alla i samma fack av ren princip är det... 🤔

Av FUtech

Skönt, då är man snart helt fri från sociala medier! 😌

Av FUtech

Tänk att de ständigt ska hitta på nya sätt att jävlas med folk!

Av FUtech

Att den gamla blivit oanvändbar...som så många andra här!

Av FUtech

Ju mer de vill stoppa i molnet desto mindre vill jag använda det. Misstänker att detta i framtiden kommer leda till någon prenumerations tjänst som all annan skit som envisas med detta.
Hoppas detta boostar utvecklingen av bättre OS alternativ tills detta blir verklighet!

Av FUtech

Har äntligen lyckats komplettera datorbygget med sista delen. Började 2021 innan allt blev helt orimligt dyrt. Fick tag i ett 4070 ti för under 10k. Men det här är blev nog sista bygget jag gör. Nu får den hålla i 10 år! 😅

Av FUtech

Känner mig som en gammal gubbe. Men när jag hör smarta glasögon + vanligt + inom fem år så är den första tanken som dyker upp...TVEKSAMT!

Antar att techbolagen drömmer om det dock! 😇

Av FUtech

Bra då kan Nvidia mupparna se till att sänka rtx 4070 ti korten under 10000kr så blir alla nöjda och glada... särskilt jag! 🙂

Av FUtech
Skrivet av Nozomi:

8999 kr Enligt vilken butik?
Den på CDON är ett vanligt 4070, så du får kolla alla modeller igen, genom att klicka på dem.

Billigaste 4070Ti på Prisjakt är 10490 kr. Gäller att kolla rätt.

Exakt!

Det låg uppe modeller för runt 9000 kr. Men det var 4070 kort felaktigt angivna som ti kort. Tro mig, jag beställde ett! 😣

Fick tyvärr bara tillbaka ett mail med, "tyvärr vi har gjort fel"

Av FUtech

Det lär väl ta lika lång om inte längre tid för Nvidia att komma ifatt en vettig prislapp. Känns som man får vänta i vilket fall.

Av FUtech

Ny kravlista på processorer, vilket skit de har börjat med! Ofta man har råd att skaffa ny dator bara för att kunna köra nästa version av Windows när man får lägga runt 30K för vettig hårdvara. Vad tror dom!?