Inlägg

Inlägg som zafen har skrivit i forumet
Av zafen
Av zafen
Skrivet av J4ej:

har spelat dota 2 nu en stund(före detta hon spelare) och märker att kvaltén på spelare är så jävla mycket lägre i dota och inte så att jag spelade på någon hög nivå i hon(låg mellan 1500-1700 vanligtvis).
Regelbundet ser jag 3-4 hard carries(3 rysspolare pickade templar assassin riki + bounty hunter tex) på laget och en support som inte köper wards lr courier.

Min poäng är iafl att spelarna jag får spela med har en avsevärt lägre standard än vad jag var van vid i hon och de var när jag spelade på 1500-1700 vilket inte är några höjdare precis inklusive mig själv. Jag har nu nått lvl 10 i dota och har inte märkt någon skillnad överhuvudtaget motståndet och medspelarna är fortf urusla och att behöva sitta i ett game 50+ min för att andra laget vägrar pusha(lr mitt eget) gör mig galen. dom få gångerna jag spelar en bra match är när jag spelar med 4 polare.

Troligtvis för att du nu spelar på en nivå i dota som motsvarar 1300 i HoN? Såklart finns det dåliga spelare i båda spelen, och med tanke på att dota 2 har relativt mycket nya spelare då det är ett nytt spel så är det inte konstigt. Men när man tar sig över en viss gräns så tror jag definitivt att dota har en högre nivå på spelare.

Av zafen

Det största problemet med HoN tycker jag är att man ser stats och k/d på alla spelare, samt hur dom lirat tidigare games. Det skapar redan från start att vissa kommer tro att dom är bättre än andra och börja flamea bara för att dom har statsen på sin sida(Dock ett år sedan jag lirade så vet inte om dom har ändrat något).

Det jag tycker Dota 2 gör bra nu är att det inte finns några stats att se så alla kommer in i ett game och kan anses vara lika bra, sen förekommer det en del flame som det är mycket mindre än i HoN. (Det finns ett underliggande matchmaking system i Dota 2 som fungera väldigt bra för dom som inte vet det).

Av zafen

Har varken lirat några av deras spel eller är speciellt mycket för äventyrsspel, men bara idén med att spelarna betalar för vad för typ av spel dom vill ha är bara den värd 15$ för mig!

Av zafen
Skrivet av thunberg:

finns det nån channel för premade pubb med lite högre kvalite om man inte har några vänner som spelar? Och även om man har det så är det inte så kul eller givande att möta sämre spelare.

När ska dom få in ratingsystem föresten?

Vet ej angående pubs, men det finns ett rating system i matchmaking som funkar bara att man inte ser den.

Av zafen

Civilization IV + expansions eller Civilization V. Tycker själv att Civ IV är bättre än så länge men tror man kan ha kul med Civ V med.

Av zafen
Skrivet av Nikkop:

Vet inte om jag hittade rätt "Zafen" för fanns några stycken, men jag addade den som endast hette "Zafen" utan något annat kladdikludd.

Annars kan du adda mig, nikko_cs

Är ganska erfaren men att spela carry är inte min grej, därav förlorar jag games för att alla ryssar som pickar BS suger :/

Hm vet inte hur steam funkar om det är så att man söker på nick eller account namn. Mitt account är iallafall "zafen" och mitt nick är "zafenTheLelouch_Imb4C00L^p91-Ph" (vilket är lite av ett skämt nick).

Hittar inget "nikko_cs" och har inte fått en vänförfrågan än.

Av zafen

Kan nog börja lira lite med några sweclockers om det är någon som skulle vilja det. För uppfattnings skull så har jag 160/85 i w/l men har inget emot om ni är mindre duktiga, kan då hjälpa er att bli bättre om det skulle viljas.

Är 20 år, bor i Uppsala, nickar zafen på steam, bara att adda om ni känner för det.

Av zafen

Är ganska säker på att det finns en hidden mmr, då jag nästan aldrig möter tomtar längre om jag inte spelar med kompisar som är nybörjare.

Av zafen
Skrivet av Uzor:

Efter att ha spelat Dota 2 ett tag så måste jag säga att HoN är mycket bättre balanserat, dota 1 vinner överlägset i balans bara att menyerna suger och motorn är inte anpassat till dota 1.

Grafiken får mina ögon att blöda, det är fan smetigare grafik än LoL, blir så jävla jobbigt att spela, det känns som om man har max motion blur och max mouse sensivity på bf3. Usch, hoppas det fixar sig till release.

Samma balans i Dota2 som i DotA bara att det saknas en del heroes som gör att vissa heroes får större utrymme. Skulle dock inte påstå att den blir så mycket sämre av det.

Av zafen

Fast dom gick ju in och sa att dom börja göra spelet för att dom var fans av DotA. Så blir inte förvånad om dom väljer att göra DotA2 så likt DotA som möjligt även fast dom kanske tappar en del HoN/LoL spelare, men man vet ju aldrig vad dom tänker så det är ju bara och vänta och se.

Skulle nog säga att det är omöjligt att göra alla glada när det gäller detta spel.

Av zafen
Skrivet av Fusy:

Svårt att tro på detta..

24x365=8760h
8760x7=61320h
20000/61320h=~ 0.33.

Du menar att du under 7 år har spelat 8h (24*0.33) varje dag?
Är du en progamer som försörjer dig via dota kanske det kan vara rimligt, men du ska fan ligga top 10 i världen med dessa speltider då de mest kända lagen tränar 3-5 timmar (effektiv träning) per dag.

Vart det nollor för mycket eller har du bara jävligt mycket fritid över?

Ont.
1.5kh cs 1.6 (över 7 år)
600h wow
1k Diverse (bf serien, tf2, l4d osv.

Må vara som dig säger, gjorde inte direkt någon matte på det. Så är nog troligare att det är runt 10000-15000h jag har spelat, tror säkert jag har snittat 4-5 timmar DotA om dagen över åren men väldigt svårt att veta.

Är relativt säker på att inte pro spelare spelar mycket mer än en average bra DotA spelare, då det spelar en mycket större roll om vilka du spelar med än hur länge.

Men ja mycket fritid har jag som går till DotA och det är inget jag ångrar

Av zafen

Väldigt svårt att säga men efter 6-7 års spelande av DotA så är jag säkert uppe i 15000-20000h

Av zafen
Skrivet av Essin:

Ja fanboys brukar ha olika referensramar för olika saker, så det vore mycket möjligt att inte H4nn1 ansågs vara ett proffs längre bara för att han nu spelar HoN. Det är detta som är patetiskt.
Det handlar inte om åsikt, det handlar om rätt och fel. Om någon kommer fram till dig och säger att en röd penna är blå, då är det ändå fel även om det är hans "åsikt".
Det var just därför jag fråga om hur du i så fall skulle definiera ett spelproffs om du nu hade ansett H4nn1 inte passa in..

Men att kalla någon som har fel patetisk? vet inte men själv så tappar jag ganska mycket respekt för någon som använder sådana ordval i en diskussion. Men du kanske inte menade det så.

Av zafen

Sa aldrig att jag inte tyckte han är det, men du tycker alltså personer som inte har samma åsikt i den punkten som dig är patetiska?

Av zafen
Skrivet av Essin:

H4nn1 har vid flera tillfällen, både spelandes HoN och DotA 2 på sin stream sagt att HoN är helt överlägset i nuläget då DotA 2 bl.a. är segt och helt saknar flyt i animationer och rörelser (odynamiskt). Om du inte anser H4nn1 vara en pro spelare så är du patetiskt..
Tycker det är lite mycket foliehatt på på många Dota2/Valve/Icefrog fanboys..

Grattis du lyckades säga en! finns säkert några få till. Blir lite tveksam om du fatta vad jag syfta på så jag skriver det ordagrant.
Dom flesta Dota2 pro spelarna är DotA spelare, nästan inga som fortfarande spelar DotA tycker att HoN är bättre än det. så varför skulle dom säga att HoN är bättre än DotA2? snarare säger dom att DotA är bättre än DotA2 vilket det är. Men jaja skitsamma, har lagt ner mitt HoN spelande nu så ska väll ta och lämna tråden.

Är jag patetisk om jag inte tycker Hanni var en pro spelare? hmm okej..

Av zafen
Skrivet av zhizo:

Som blev bort patchat för ett antal veckor sen. Just nu är HoN det bättre av spelen, även enligt en det proffs spelare från både HoN (såklart) och Dota2. Förstår inte vart alt hat kommer från.

Och nej jag är inte sur för att jag inte har någon Dota2 nyckel då jag haft det i 3 veckor nu och hunnit med ett 50 tal matcher och spelet är så oerhört långt från klart så det är inte ens värt att försöka spela det.

Finns ingen "pro spelare" inom Dota 2 som ens skulle jämföra Dota 2 med HoN Okej om du skrev att dom tycker att DotA är bättre än Dota 2.

Av zafen

Dota 2 flopp? Dota 2 dåligt? vad har jag missat efter att ha lirat 150 timmar?

Av zafen

Fast om man är aktiv DotA spelare är det inte så svårt att få betakey tror jag. Eftersom dom delar ut 3 keys så att man kan invita vänner, så bara man känner en del som lirar DotA så är det ganska stor chans att man kan få tag på en key.
Bland de typ 20 DotA spelare som jag känner/lirat dota med har alla fått tag på en betakey på något sätt.

Av zafen

Spelade igår kl 04.00 och då funkade det fint. Så måste gått ner nu under morgonen.