Inlägg

Inlägg som DEADushka har skrivit i forumet
Av DEADushka

Nu säljs den i flera butiker till en rimlig pris med tanke på vad telefonen erbjuder. Dock om man vill ha en 2gb Ram/16gb versionen, so finns den bara i en enda butik och även där så är den inte i lager (enligt prisjakt). Vet inte om jag ska vänta tills den kommer eller slå på en 1gb Ram/8gb versionen.

Av DEADushka

För alla er som blev ägare till en trevlig Lenovos Tab 2 plattor här om dagen. Vill påpeka at 24.se har fina och billiga fodral till den.

http://www.24.se/searchresults?pagesize=48&searchstring=lenov...

Av DEADushka

CDON kör 10% rabatt på externa hårddiskar från WD, fram till mitten av september, med kod - xYA5dk5F

Kanske något du kan använda

Av DEADushka
Skrivet av Cyberhof:

Conrad

Fick följande i mailen idag:

Idag får du 10% rabatt på conrad.se – utan minsta ordervärde! Använd rabattkoden i kundvagnen!

Rabattkod: 10PROCENTRABATT

Rabattkoden gäller 25-27/8 2015
Besök: www.conrad.se

Rabattkoden kan användas flera gånger – så passa på att dela den med dina vänner, familj och kollegor! Alla ska få rabatt!

Ett intressant inlägg, man kanske kan passa på och hämta något lite billigare än konkurenter med denna koden.

Av DEADushka
Skrivet av ayamingesh:

Också
ASUS GTX970 STRIX DC2OC 4G åter igen för 3249.

Prisjakt

Edit: Tillbaka till original pris =/

Av DEADushka
Skrivet av Be:

Funderar på denna till sambon, vad tror ni, är detta det bästa alternativet till någon som surfar och betalar lite räkningar? Eller finns det någon ännu mera prisvärd?

Är tveksam om man kan hitta ett billigare alternativet med så mycket ram och ssd. Däremot CPU'n är lite så där, datorn kan kännas segt med den.

Av DEADushka
Skrivet av kronwalled:

Knep ett par 4TB externa hdd's för 999kr för några veckor sedan, kanske ev vara svårt att förutse att folk ska massköpa de för att slakta och stoppa in WD greens i sina burkar

Vad? Var? Jag letar efter en relativt billigt HDD för min dator i flera månader nu, den enda som är mer eller mindre okey är WD Green på 3TB för tusen spänn. Annars är det inga Rabat som jag märkte på HDD alls. Vad var det för märke på just extern box? Så att jag kan hålla utkik efter den då.

Av DEADushka

@fujitsus: @Azodan:
Eller denna - https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo...
I princip samma sak, dock med 2gb extra ram minne och en litte större hybrid disk istället för ssd för samma pris.

Av DEADushka

@LaoLao: @chrilleee:
Det är blank skärm enligt olika reviews som jag kollade på.

Och på elgigantens version är det bara 6Gb minne gemfört med netonnets 8gb.

Samt jag vet inte om 128gb ssd är bättre än 500gb ssHd. Windows startar ju lika fort med båda diskar så länge jag vet, eller?

Av DEADushka

@Jackeswe: Mitt fel, redigerade länken, så nu bör den fungera - https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo...

Processor är en helt ok i5(5e gen) med ca 3500 poäng(ca 300 poäng mer än motsvarhet i 4e gen) på CPU Benchmark sida. Tillsammans med 8gb minne och sshd tycker jag att den kan hålla i flera år som "föräldrardator". Den ända som är lite skumt är batteritiden, som jag är lite osäker på. Det blir ca 4-5 timmar på en 4cells batteri. Samt man vet inget om hur het datorn kan bli.

Av DEADushka

Kollade på denna dator rätt länge men missade rean. Återkom gärna med din erfarenhet kring ljudnivån och batteritiden, då den skiljer sig på olika reviews.

Av DEADushka

Ett intressant kontors bärbar för bara 3990
https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo...

Närmaste liknande konfiguration med 5e gen i5 processor, 8Gb ram och ssd/sshd kommer från ca 5500kr. OBS: TN skärm(IPS skärmar verkar vara mycket bättre men det blir minst 1500 spänn extra). Kan inte säga mycket om batteri tiden eller fläktljudnivå vid belastning.
Funderar på att skaffa en för min far. Så jag är precis i samma situtation som du, försöker välja något som ska passa honnom, något som ska hålla längre och så att det blir mest prestanda för lite pengar.

Av DEADushka

Ett intressant kontors bärbar för bara 3990
https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo...

Nästa på prisjakt är 5490 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3139725
Närmaste liknande konfiguration med 5e gen i5 processor, 8Gb ram och ssd/sshd kommer från ca 5500kr. OBS: TN skärm.
Kan inte säga mycket om batteri tiden eller fläktljudnivå vid belastning.

Av DEADushka

Funderar faktist också på en sådan dator till min moder, då hon driven ett företag och det verkar smidigt för henne med liten skärm. Samt den är rätt så kraftful.

Av DEADushka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av leverbrock
Nähä? varför inte då? tycker att X48 är bättre i typ vartenda spel men jag kanske läser fel?

Ber om ursäkt, skrev för lite i tidigare svar, var för sömnigt då =P Grejen är att det är inte så stor skillnad med inte så höga upplösningar. Med den gamla samsung tft skärmen kör jag max 1280 i upplösning, det liksom räcker för min del. CF vet jag inte än om jag ska använda, misstänker att när jag vågar köra med två graffikkort blir det nya generationen med både proccesorer och cipsets. Och då blir man tvungen att uppgradera sig(datorn menar jag) ändå. Så jag lutade mig mer och mer åt P5Q deluxe korten.

Den ända som bekymrar mig är minnen, beställde 2 paket med 2x1Gb OCZ Tracer(med LED). Då de fick bra kritik här.

Av DEADushka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av leverbrock
Varför inte ta ett Asus P5e Deluxe? det är ju iX48 chippet? är inte det bättre för CF?
/Calle

Tror inte det. http://www.tweaktown.com/articles/1472/2/intel_p45_vs_x48_cro...

Av DEADushka

Varför just detta moderkrtet och inte P5Q Deluxe? Och var likades du hitta Tracer 2gb plattor? Eller köper du de separat och inte 2x2Gb paket?

Av DEADushka

Blir det inga konstigheter mellan P5Q Deluxe och OCZ Reaper minne? Det var någon här på forumet som hade konflikt mellan de, alltså moderkortet visade inte mer än 2gb minne, alltså den tog emot bara en plata.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Forzy
Ocz reaper pc8500 funkar inte om du har 4 gig med detta moderkort. Jag gjorde misstaget och har nu två gig som bara ligger och skräpar.
står i manualen att 4 gig Corsair pc8500 (2gb-stickor) skall funka, så blir väl att inhandla sådana.

Samt det var en tråd som visade att Corsair Dominator hade också vissa konflikter, fast det var inte klart för min del om de är verkligen konflikter eller bara dåligt parti med minne.

Samtidigt grabbar här rekommenderar varmt Crucial Tracer. Men jag likades hitta sådana bara som 1gb plattor just nu.

Samt skillnad mellan Asus P5Q Deluxe och Asus P5E Deluxe? Den sistnämnda är på x48 chipset men det är enda fördel antar jag? CF x16. Annars det första moderkortet på P45 chipset lockar mig mer.

P.S. - håller på att bygga en liknande dator, därför snodde tråden lite =P

Av DEADushka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Truelies
Sedan hade jag nog valt ett par Crucial-minnen om du ska köra med något av dom korten. Har testat Dominator och det funkade inte riktigt bra. Crucial minnena har däremot funkat klockrent och just nu går dom i 1110 MHz (specade för 1066) utan att jag ens maxat spänningen på dom.

Finns här: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=343635

Om jag förstår rätt blir det bättre att köra 4x1gb istället för 2x2gb? Till och med i QVL står det inte så mycket 2gb plattor P5Q Deluxe stöder.

Av DEADushka
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Forzy
Ocz reaper pc8500 funkar inte om du har 4 gig med detta moderkort. Jag gjorde misstaget och har nu två gig som bara ligger och skräpar.
står i manualen att 4 gig Corsair pc8500 (2gb-stickor) skall funka, så blir väl att inhandla sådana.

Funderar faktist på 2x2. Med tanke på framtids uppgradering till 8 gig. Då är det OCZ och Corsair som faller ur.. Crucial ska jag kolla på lite närmare då. Tackar