Inlägg

Inlägg som Akarr har skrivit i forumet
Av Akarr

Re: Re: Re: Antec p182 eller Cosmos 1000

Citat:

Ursprungligen inskrivet av peterhjalmarsson
Min erfarenhet är att om man inte har mycket bra luftcirkulation (=högt fläktljud) så är det svårt att få tillräckligt bra med kylning. Så jag har gett upp det, speciellt med tanke på hur tysta HD det går att få tag på idag (WD).

tänker beställa en "WD Caviar GP 1TB 5400-7200tpm SATA/300 16MB" den verkar tyst enligt alla... vet inte om jag läste att den snurrar på 5400varv ibland eller om jag blanda ihop den med nån annan disk... ?

angående Antec lådan p182 .. får man plats med Thermalright Ultra-120 Extreme utan problem eller? någon som vet och har det så?

Av Akarr

svårt att välja... för det man köper kommer man ju ha ett tag tills man köper helt nytt igen... för då förhoppningsvis ser det annorlunda ut...

idag i allafall kolla jag på denna
INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHZ 6MB 1333MHZ S-775
samt
INTEL CORE 2 QUAD Q9450 2.6GHZ 12MB 1333MHZ S-775

duon är det vänte tid 1 till 2 dagar på dustin står det men Quaden ska inte komma tidigast 18 april.. vete fan om jag orkar vänta så länge... men kanske gör det endå eftersom jag ej fått hem lådan ens jag beställt...

försökte kolla efter test på dessa CPU men hittar inget av värde nånstans...

sen skulle det vara intressant att veta hur en 3.0 ghz duo står sig mot en 2.4 eller 2.6 quad... i benchmark test.. är det nån som vet?

har ej bestämt mig ens för vilket moderkort jag ska ha.. tycker alla ser likadana ut..

Av Akarr

SATA Diskar + SATA dvd brännare

Verkar vara att allt ska köras på SATA.. men på moderkorten verkar det inte finnas allt för många SATA ingångar.. typ 6 st.. men då e dom i raid oxo.. eller körs alla kanaler separat isåfall på typ ett ASUS striker extreme kort?

vart tog hederliga IDE vägen....

Av Akarr

Re: Nec brännare förstör alla skivor

Citat:

Ursprungligen inskrivet av svintooo
Hej. Antar att folk har haft liknande problem förut, men jag hittar inget relevant när jag söker runt i forumet.

Har en Nec 7170 brännare som gillar att förstöra mina DVD- skivor. Eller rättare sagt alltid gör det. Har försökt bränna ett 10-tal DVD-filmer hittils utan framgång. Har försökt med runt 5 Traxdata DVD+R skivor DVD+R (16X) och ett liknande antal Verbatim (16x) DVD+R skivor. Bränningen startar inte ens, utan efter ett tjugotal sekunder så får jag ett felmeddelande där det står något om Enhetsfel (i alla fall med CDBurnerXP, kommer tyvärr inte ihåg exakt vad det står, och jag känner inte för att förstöra ännu en skiva bara för det).

Jag har testat att flasha nya drivrutiner utan resultat. Är brännaren trasig? Den fungerar ypperligt när det gäller att läsa cd/dvd skivor av alla dess slag, men bränna går icke.

Övrig info.
Windows Vista 32
Bränningsprogram jag testat med: CDBurnerXP, Nero 6, Nero 7.

Vill så gärna bränna ut en filmserie till min familj i julklapp, så om någon råkar sitta på det perfekta svaret, tveka inte! Vore guld om någon kunde hjälpa mig. Tack på förhand!

En vanlig orsak är att man köper billiga skivor... så trots att det står 8X write speed eller nåt sånt typ.. så grejar den inte bränna på den hastigheten.. har liknande problem då man köpt budget skivor..

testa att bränna i lägre hastighet bara .. tar lite längre tid men det funkar..

Av Akarr

Re: Ni som kan det här med brännare och spelare

Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte-elite
I min gamla dator hade jag en DVD+ brännare och brände på DVD+ skivor men spelade upp dom i en DVD- DVDspelare. Det fungerade kanon.

Alltså:
DVD+ brännare
DVD+ skivor
DVD- DVD-spelare

Nu i min nya dator har jag en DVD- brännare och bränner på DVD+ skivor men jag har en DVD- DVDspelare. Och det fungerar inte att spela upp dom i DVDspelaren men det fungerar i datorn.

Alltså:
DVD- brännare
DVD+ skivor
DVD- DVD-spelare

Är det då så att jag måste skaffa DVD- skivor?

Vad jag själv förstår det som är att har jag en DVD+ brännare måste jag ha DVD+ skivor eller ha en DVD- brännare och ha DVD- skivor och att DVDspelaren inte har speciellt stor betydelse?

Hoppas ni förstår.

jag mistänker att du bränenr divx filmer?

det kan isåfall vara att du inte har divx ultra kanske på din gamla dvd spelare.... och bara div 6 stöd typ.. kolla din dvd spelare vad det står för stöd eller är det all sorts data den ej kan spela?

testa och bränn en gammal film eller lägg enr ett par bilder bara vanliga jpeg på en cd skiva och kolla om din spelare spelar dom... ska ej ha betydlese vilken modell dvd brännare du kör..

Av Akarr

Re: Antec p182 eller Cosmos 1000

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apan1
Tänkte kolla av lite snabbt vilket chassi som är bäst. Nu när Cooler Master släpper sitt nya chassi (Cosmos S) så lär Cosmo 1000 och p182 hamna i samma prisklass.

Det jag tänkte kolla är vilket av dessa två som har bäst egenskaper i form av plats, kylnings förmåga, dragning av sladdar, tysthet och vad mer ni kan komma på.

Ska köpa 5st Noctua NF-P12 fläktar till chassit så jag kommer inte använda original fläktarna.

Tack för svaren.

Pussar Apan

jag e inne på nåt av dessa 2 chassin oxo...

Miditower mot fulltower... har storleken betydelse?
fulltower kan ju ha mer resonans i sig en en miditower om man går på att få tyst låda.. men du har ju större luftcirkulation..

jag var inen först på P182 men när jag kolla lite mer på Cosmos 1000 så verkar den mer och mer attraktiv..

Cosmos 1000 S verkar inte vara lika ljudisolerad som den vanliga 1000 av nån anledning.. men har bara några små ändringar i sig som att dom har en lucka nu på ovansidan för USB och dom andra insticken....

jag har ej bestämt mig ennu hehe svårt som fan.. båda lådorna är snygga.. men den som kan bli tystast och kallast blir nog mitt val..

en sak till... dom här kyl och ljuddämpnings kiten för hårdiskar... ser ut som små lådor typ är det nåt att ha för att få ner klickljud och sånt från en HD?

Av Akarr

Jag har nyligen köpt en Eizo Flexscan och den är kanon tycker jag..

Eizo har ju alltid gjort bra skärmar och när man sitter framför datorn X antal timmar så ska man ju inte känna sig friterad i ansiktet...

Eizo är strömsnål oxo drar lite energi jämfört med dom andra.. har ett väldigt stabilt stöd höjd och sänkbar och du kan tilta den oxo..

att inte glömma så är Eizo oxo det enda företag idag (vad jag vet!!!!!) som har 100% pixelgaranti..

Fan nu börjar man låta som en säljare.... hehe ..

Jag är supernöjd med min Eizo..

nackdelar
det kan bli det lätt violetta bakgrunds ljuset vid helt svart...
ramen runt skärmen är ca: 0,5 cm så det kan blänka lite på den på sidorna på insidan ....
den är tung som satan....

annars så är det enda testet du kan göra springa runt till butikerna och kolla hur dom ser ut bildmässigt.. som sagt smaken är ju delad..

Av Akarr

bra moderkort?

ska byta dator och så pass kommer ju alla experter på sweclockers väl till pass, var ju ett tag sen man fördjupade sig i detta ca: 2.5 år sen jag byggde ihop denna jag har nu och dags att byta upp sig.. men det är en djungel med alla typer av CPU och moderkort som finns ute.. och för att inte nämna alla silikon belagda skruvar för att dämpa vibrationer och vad alla snackar om.. hehe

hur som helst har jag kollat lite och det mest prisvärda som ska räcka i typ 2 år.. listar för enkelhetens skull.

Intel Core 2 Quad Q9450 2.6Ghz 12MB 1333Mhz S-775
Thermalright Ultra-120 Extreme
Noctua S12-1200 Silent Case Fan 120mm (på kylaren)

Vilket moderkort skulle vara bra till detta?

har alltid gillat Asus när det gäller moderkort.........

sen väger det mellan en fulltower låda Cosmos 1000 eller en midi Antec P182B

köra SLI vill jag helst göra med 2 st Asus Geforce 8800GTS 512MB PCI-E

kommer kosta en del detta endå så jag vet inte om jag har lust att punga ut med 4000 för ett moderkort

försöker bygga för att den ska vara så tyst som möjligt... andra skitfläkten jag köpte till min cpu .. nån gigantisk kopparhistoria var ju inte så tyst.. inte heller mitt nätagg som skulle vara tyst under 26 decibel.. bla bla...

Ljud är ju lustigt på så sett att det ackumeleras på så sätt att har du 2 fläktar som blåser med 20 decibel så är ju inte ljudet 20 decibel utan 20 + 20 vilket kommer motsvara en ökning med 3 decibel.. så då kommer ljudnivån ligga på 23 decibel.. så man kan ju börja räkna på sina fläktar och allt annat som ligger och skramlar....

men vad rekomenderas i moderkorts väg? dyrast är bäst eller?

Av Akarr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Roger W
Akarr, många av företagens egna decibelvärden brukar mest vara en massa ljug. (och Coolermaster är nog helt klart en i optimistskaran)
Mycket möjligt att det agget oxå är helt OK dock! Vet inte mycket om det...

P180 finns inte som bigtower... Visst, det finns ju P190, men det är snarare djupare än högre, vilket ger mer plats för långa grafikkort tex.
Vad vill du ha in i lådan som du oroar dig över?

Moddningsförslag finns en del i tråden om du kollar...

Dämpmattor vet jag inte om de generellt gör så stor förbättring i en P180, då materialen inte är så plåtiga/skramliga från början.. Och jag misstänker en P180 är bökigare att dämpa än de flesta, pga tex kabeldragningen bakom moderkortet, plus att flera sektioner av lådan ligger nästan dikt an mot sidopanelerna. Nån värmestegring tror jag dock inte du behöver oroa dig för, så länge du inte blockar av ventilationen förstås!

Jag hade tänkt stoppa in 2 grafikkort köra SLi typ.. sen har jag nog bara 1 cd/dvdbrännare och 2 hårdiskar.. och en floppy som jag har behov av i vissa jobb grejer.. ska inte vara så mycket i den.. tycker jag. men det blir ju trångt endå med alla dessa massiva fläktar man ska ha..

sitter faktiskt och skissar på en låda.. men hade tänkt baktill att man gör en ljudfälla för bakre fläkten.. Lådan sår ju bara där endå och spelar ingen roll hur stor den är.. var inne ett tag på att bygga ett skåp att ställa skiten i.....får se vad det blir..

tack för all hjälp... och tack för hemsidan du länkade till http://www.silentpcreview.com/

verkar vara vettig och läsvärd

nu gäller det bara att hitta en leverantör av
Enermax Modu82+ 625 Power Supply

Av Akarr

Har tänkt beställa p182b gunmetal edition med en coolermaster 620w silent agg.. tyckte att 16decibel låter som det ska vara tyst men alla verkar rekommendera Corsair modeller varför?

nån som vet om denna modell finns i big tower?

midi kan bli lite trångt och efter sett bilder på denna tråd så börjar man klia sig i skallen om allt får plats..

det ska vara tyst om datorn inget sus inget surr.. så en bra rekomendation på moddning är välkommen.. sen en fråga till hjälper dom där silent kits nånting, typ dom där mattorna man ska klistra på insidan och påverkar dom värmen mycket?

Av Akarr

Nytt modekort

Har gått en tid nu och velat fixa en nu burk då min gamla inte känns vidare snabb....

Moderkort verkar ha blivit en djungel sen jag sist letade och i princip dyrast var bäst och dom bra grejerna hade en - deluxe på slutet...

har alltid gillat Asus men nu är jag bara ute efter kvalitet och hållbarhet.

är inte efter att överklocka min cpu och burken kommer mest att vara speldator så prestanda och stabilitet är viktigt.

CPU tittar jag på dom nya 45nm som kommer mest för att spara lite energi och värme då jag kollar på att kanske köra SLI eller crossfire har ej bestämt mig men kommer nog gå på nVidias kort kanske..

8 GB ram känns som det behövs oxo..

prisklass 1000-2000kr typ för moderkortet..

vad rekomenderas?

kommer nog trycka in det i en Antec P182B Gunmetal edition låda med ett Coolermaster 620w silent nätagg.. + att jag för tysthetens skull kommer ha ett silentkit installerat på det.. och kolla upp att byta ut orginalfläktarna..

men Moderkortet till att börja med....
crossfire
ASUS P5E3 DELUXE INTEL X38 SOCKET 775 ATX
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010116852

ASUS P5K-E/WIFI-AP P35 DDR2 WIFI S-775 ATX
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010109946

SLI
ASUS STRIKER EXTREME NF680I SLI SKT-775 ATX
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010102283

ASUS STRIKER II FORMULA NF780I SLI SKT-775 ATX
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010128862

är öppen för alla förslag.. oxo vilken CPU som skulel vara bra till nåt av dessa kort men som sagt föredrar nVidia så det lutar åt SLI

Tack på förhand och ursäkta det långa inlägget