Inlägg

Inlägg som Tirzah har skrivit i forumet
Av Tirzah

3 st Scythe 1450 RPM + Fläktkontroller!

Hejsan!

Nu är det så att jag sitter med 3 st Scythe 1450 RPM på min radiator. Köpte mig en http://www.webhallen.com/hardvara/79939-zalman_mfc1_plus_6_ch...
Men insåg efter inköpet att den klarar enbart 7 W, Märkte även att när jag försökte ratta upp fläktarna så ändrades den blåa LED lampan på fankontrollern till en röd så insåg att något inte va rätt.

Vid närmare granskining av paketet till fläktarna ser man ju helt klart

http://i493.photobucket.com/albums/rr297/zomgnomoregoodnames/...

Att de ligger mellan 7-13.2 i voltage så insåg att kontrollern va ett dåligt köp.

Rekommenderar ni någon annan? Tex http://www.webhallen.com/hardvara/114514-scythe_kaze_master_p... ?

Snabba svar uppskattas!

Av Tirzah

Tycker aldrig att premium/unlimited har varit värt det när musiken inte spelas upp i bästa kvalite samt att många av de banden jag lyssnar på finns inte på spotify.

Visst andra som nöjer sig med sämre kvalite och om man har alla band på spotify kanske det är värt det. Men tycker att för 50 kr i månaden ska man få högsta kvalite.

Men alla är vi olika! Kvalite är vad jag letar efter när jag lyssnar på musik.

Av Tirzah
Skrivet av Kent:

Tror jag har hittat annonsen...:
"Razer Naga Musmatta medföljes. Tangentbord
Tjenare. har en Razer naga som bara ligger och kräpar. har varken garanti eller låda kvar. musmatta skickas med. Startbud? 200kr

Hp Tangentbord. HPs nya variant. Slim, Svart. Musik knappar (byte av låt samt höj/sänk volymen) Startbud? 100kr kanske?

PMa vid intresse"

Kanske det saknas liiiiite information?

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:awI4TzOu...

Håller med, känns som lite info saknas. Samt att det sägs att det är en Razor Naga och att den då är "sliten" som Zikkor har påminnt oss om. Dock tycker jag att om man säljer en vara som då ska vara sliten tycker jag att man nämner att musen faktiskt saknar vissa delar. för om man jämnför bilden ericsundell2 laddade upp, och en bild på en helt ny Razor Naga så tycker jag iallafall att man ser mer än bara slitage tycker mer att det ser ut som sabotage... Fast är ju då min åsikt!
ericsundell2's bild: http://www.sweclockers.com/image/gallery/2011/04/14/Dscf1458....

Helt ny Razor Naga: http://mrpc.se/images/MU-RAZER-NAGA-medium.jpg

Av Tirzah
Skrivet av zikkor:

jag sa till att musen var i tåligt skick utanpå... betyder inte det att den var skadad på skalet? (musen funkar fortfarande!) bara sluta anklaga då du inte vet allt

Nej jag kanske inte vet allt, då eftersom vi enbart har hört ericsundell2 sida av historien. Visst kan det betyda att den kan vara skadad på skalet, dock som ericsundell2 nämde under sin historia så nämde du inte dessa skador, därför skrev jag som jag skrev.

Av Tirzah
Skrivet av Sensuella Sven:

Jag hade då lätt anmält honom. Det var bland det värsta jag sett. =0)

Visst, det kanske inte rör sig om så mycket pengar men det är ju fan en principsak.

Håller helt klart med.

Som du nämde ericsundell2, att han inte har nämnt dessa skador på annonsen så tycker jag att det är uppenbart att han ska anmälas.

Av Tirzah
Skrivet av anden12:

Du kan ju lägga handen vid blocket för att känna om den blir ens lite varm. Med perfekt värmeöverföring kommer ju CPU och GPU ligga på ungefär samma temperatur. (och då samma som vattnets temperatur..)

Dessutom är din spänning väldigt hög för att bara köra 4,5... sänk! Lär gå någonstans 1,3-1,35V

Har faktiskt försökt känna på blocket och tycker då att det känns svallt och underbart på ovansidan, kan ju vara så att det är så mycket pasta att de blir någon form av isollerande effekt så kylan aldrig tar sig igenom ? Och värmen stannar kvar.

Vet om att volten ligger lite högt, mitt mål va faktiskt mer än 4,5 och har försökt runt 5,3 men får bluescreens och random freezes när jag bootar OSet, dock har jag kollat på ett flertal guider/filmer om just OC för sandybridge och flertal har klarat högre Ghz än va jag klarar så är inte riktigt nöjd.

Eftersom jag då både har Maximus IV Extreme och då 2600k hittade jag denna fina på youtube.

(http://www.youtube.com/watch?v=lajZi-JAFXA&feature=related)

Kändes då vettig eftersom det är faktiskt någon på Asus som OCar i denna guide, dock med dessa inställningar dock då egna för minnerna eftersom de skills åt, så får jag direkt freeze vid boot vid 5,2 GHz.

Av Tirzah
Skrivet av Mangler:

72 grader är väldigt högt för windows experience index, montera om blocket och sätt mindre kylpasta.

Eller så har du alldeles för hög volt, kanske tom är en kombination av för hög volt, för mycket kylpasta och en ojämn mount.

Tack för svar! Jo antar att det kan vara en mix av för hög volt och dålig pasta. Nu tyvärr sitter jag på jobbet och inte kommer ihåg ifall jag la volten på 1,4 eller 1,5 men vet att de borde ligga där emellan dock inte mer än 1,5.

Av Tirzah

http://www.dustin.se/pd_5010562239.aspx extremt bra panel iaf, samt färger.

Dock kanske lite för dyr?

Av Tirzah
Skrivet av Hraf:

40c i load på bara GPU:n är ju riktigt bra! Att du får över 50c på CPU:n är knappast alarmerande heller, det är helt godtagbara temperaturer. Om du tror det kan ge någonting så är det ju knappast jobbigt att montera om kylblocket till CPU:n och smeta på lite ny kylpasta.

Absolut inte jobbigt att testa, har faktiskt inte haft tid än.

Jag överklockade i7an från 3,4 till 4,5 och lät grafikkortet stanna maskinöverklockat och körde Windows 7 Experience Index, under denna check så drog tempsen på Cpun i skyn och landade på som mest 72 grader, detta va under CPU test, övervakade även grafikkortet men det blev aldrig varmare än 42 grader.

Kan detta stärka synpunkten på att det är för mycket pasta på cpun? För 4,5 GHz har nog de flesta klarat att dra sina i7or till utan större värmeproblem, men tycker 72 grader i nästan fullload låter som för mycket på vatten...

Någon som håller med?

Av Tirzah
Skrivet av Fritjof92:

Om du vill få ner priset kan du kolla på marknaden då det är "vårstädning" nu och gratis annonser. Dvs många som lägger upp saker.

Ska verkligen titta in där tack

En annan fråga, farsan nämde att han är intresserad av ett raid 5 system, kollade lite på diskar och hittade denna, http://www.dustin.se/pd_5010372415.aspx dock några som nämner att den inte fungerar någe bra i raid, någon som har ett tips på andra diskar för ett raid 5 system? Ska mest handla om lagring av musik.

Av Tirzah
Skrivet av Fritjof92:

Ser väl trevligt ut, men hur ska han lagra allt på den? Jag hoppas det inte sker på SSD'n köp till en spinpoint om du inte kan använda de gamla diskarna!

En datorlåda borde också vara trevligt!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/351696/2011-04-07

Mixtrade lite, och gjorde det på inet för att jag inte hittar på dustin

Men om det endast är film och bilder behövs inget grafikkort alls nästan, men jag gjorde så att jag gick ner till ett 460. Samma SSD, moderkort och processor.

Vengeance minnen är inget som behövs för en vanlig dödlig la till andra minnen som fungerar utmärkt! Fractal Design R3 som chassi, med ett modulärt 80+ nätagg. Eftersom att datorn ska användas till musik och film bland annat la jag till ett ljudkort! Sen blev det ett färdigt slutet vattenkylningsystem med 2st Gentle Typhoon 1150rpm. Och 1TB lagring!

Ah perfekt tack! ska kolla närmare på det, jo ett 570 kanske är lite overkill så ett 460 är ett bra alternativ då.

Borde far bli glad! Tack för all hjälp!

Av Tirzah

Självklart, har redan köpt diskar och låda så det är redan löst men skönt att resten ser bra ut.

Av Tirzah

Hemma dator för Bild, Musik och Film!

Hejsan! nu är det så att min kära far ska byta ut sin skruttiga dator och införskaffa sig en ny!

Han bad mig ta i lite extra när jag valde produkter så datorn håller måttet länge.

Skärm: http://www.dustin.se/pd_5010562239.aspx (eftersom han fotar en del och vill ha bra färger)
Processor: http://www.dustin.se/pd_5010544369.aspx
SSD: http://www.dustin.se/pd_5010579654.aspx
Grafikkort: http://www.dustin.se/pd_5010544901.aspx
Minnen: http://www.dustin.se/pd_5010543803.aspx
Moderkort: http://www.dustin.se/pd_5010552344.aspx
Nätaggregat: http://www.dustin.se/pd_5010464170.aspx

Vad tycker ni? Moderkortet är jag lite mindre säker på då jag alltid köper high-end modellerna.

Kom med tips och ideer!

Av Tirzah

Hej alla!

Nu har jag maskinen igång med vattenkylningen, dock har jag lite funderingar kring temperaturen, eftersom jag kör gpun innan cpun så blir den självklart varmare, dock i 0 load ligger gpun i 33 grader och cpun i 35-39 (märkt som många andra att ena coren på sandybridge blir varmare). Tycker att det låter lite väll mycket för sedan har jag ju en 360 EK radiator som kyls med 3 st Sycthe Typhoon 1450 rpm på max. Tycker ni att jag borde nå lägre temepraturer?

Allt är självklart oklockat, bara gpun som e maskinsöverklockad av zotac, AMP ver.

Kan även säga att under load (enbart rift men iaf nått) toppar enbart gpun i 40 och cpun i 53 ibland, de är varmare än va jag hade med min noctua kylflens -_-, nått måste vara fel?

Kan jag ha för mycket kylpasta på cpun? EK vill ju att man ska göra en stjärna, liksom inte lite pasta då inte..

Av Tirzah

Hej alla igen! nu har jag fått hem alla produkter och sitter och kopplar in, undrar om det är möjligt att man lägger pumpen på sidan istället? tycker att slangen böjer sig om den ska stå upp.

Av Tirzah

Vilken skärm? ett flertal att välja mellan!

Hejsan!

Ska då köpa ny burk och har börjat titta på IPS skärmar då min 22" TN panel känns ålderdomlig.

Listar några skärmar jag har tittat på, samt hört bra rykten om tack vare andra poster.

http://www.dustin.se/pd_5010456532.aspx

http://www.dustin.se/pd_5010548771.aspx

http://www.dustin.se/pd_5010317648.aspx

http://www.dustin.se/pd_5010550644.aspx

Som ni kan se är de flesta IPS paneler, en CVPA panel, kommer använda skärmen till rpg spel samt någon film, även fps-spel då och då, hört att vissa håller kvar vid TN panel vid FPS-spel, men känner att jag skippar TN helt nu och kör antingen IPS lr CVPA.

Så kommentarer? vilken borde jag satsa på?

Av Tirzah
Skrivet av Cigge88:

Den dyrare modellen kanske är endast i koppar och ingen mässing alls. Koppar är en dyrare metall.

Och när det kommer till nerkylning av vatten antar jag att koppar presterar bättre än mässing?

edit: Hittade lite info på EK's hemsida va de har i sin iaf:

Material:
- Copper fins
- Brass chambers

Och på XSPC hittade jag enbart:

High Performance Copper Fin Radiator

Av Tirzah

Gällande dessa två radiatorer:

http://www.indomo.se/7300-XSPC-RX360-Triple-Radiator

http://www.indomo.se/7467-EK-CoolStream-RAD-XT-360-G1-4

Samma storlek och båda från kända företag men prisskilladen är nästan det dubbla, någon som har en personlig erfarenhet men någon av dessa?

Av Tirzah
Skrivet av Windir87:

Jag funderar själv på ett liknande bygge och har fått tips om i5 2500k framför i7 2600k. i5:an verkar vara något mer överklockningsvänlig (4,9 GHz) än i7:an (4,8 GHz) och presterar riktigt bra i spel. Här har du en bra överklockningsguide för i5 2500k.

http://www.nordichardware.com/news/79-overclocking/42298-sandy-bridge-close-to-6-ghz-on-air.html

4,8? nope xD

Av Tirzah

Ah får bli en annan slang då, tack för tipset.

Om jag nu tänker kasta in ett till GTX 580 i denna loop, klarar jag mig? eller borde jag köpa starkare pump?, större res?