Inlägg

Inlägg som ragr3n har skrivit i forumet
Av ragr3n

3182 Stationär
3183 Server
3184 Laptop

Av ragr3n

Vad är det för märke på skärmen och vart beställde du den? 5p för att jag är avundsjuk

Av ragr3n
Skrivet av ditx:

byt address på win burken?!

Det går dessvärre inte, eftersom då man ska dela internetanslutningen så vill själva Windows servern sätta sig som 192.168.0.1 automatiskt och då får man redan där ett felmeddelande som säger att det har skett en krock och att internetdelningen inte har kunnat slutföras.

Lyckades fixa detta genom att koppla ur servern från routern och gå igenom alla stegen och det funkade att ändra ipn efter att setupen var klar.

Av ragr3n

Nu har jag upptäckt ett problem till... skulle dela ut internetuppkopplingen som går in via min Com Hem Cisco router men eftersom den ligger på 192.168.0.1, och av någon anledning så kan jag inte ändra det i routern, så kan jag inte dela internetuppkopplingen pga att Windows vill använda 192.168.0.1 som värddatorns ip och då sker en krock, nån som har något tips tack.

Av ragr3n

Har faktiskt jobbat rätt så mycket i Linux, går t.ex.en kurs som heter just Operativsystem Linux, men i det här fallet så ska ev. denna dator användas till vårt projektarbete och då vill jag att de som kanske inte är så familjära med Linux ska förstå sig på den och kunna använda den.

Av ragr3n

Om jag förstod det rätt så fungerar Dansguardian bara under Linuxdistrubitioner? Kör en XP maskin och är inte jättesugen på att övergå till Linux. Men tack ändå

Av ragr3n

Övervaknings Server och programvara?

Jag vet inte riktigt om jag ska kalla det för server men tanken är att jag ska använda en dator med två nätverkskort för att hålla koll på nätverkstrafik, blocka vissa sökord och hemsidor, allt detta i utbildningssyfte. Tanken är att själva WANet ska gå in det i ena nätverkskortet och sedan splittas upp med en switch av det andra. Nu kommer vi då till frågan, jag undrar om det finns något bra gratisprogram som kan göra det åt mig? Detta ska helst också göras utan någon form av clientinstallation på de andra datorerna också.
// Tack på förhand

Av ragr3n

Jo jag har kollat en hel del på den där men jag känner att jag skulle gärna vilja ha möjlighet att koppla in ett 5.1 ljud men det kanske är en önskedröm i den här prisklassen?

Av ragr3n

Erfarenhet SkyTronic 103.185?

Tjenare jag söker efter en billig förstärkare för runt 1000-lappen och jag undrar om det är någon som har någon erfarenhet av SkyTronic 103.185? Såg den på
http://www.billebro.se/myshop/myshop_start.php?APPID=2&PRID=3...

och blev lite intresserad men jag är ganska nollad då det gäller ljud så ge mig förslag på passande högtalare till den och om förstärkaren överhuvudtaget är något att ha?

Av ragr3n

Tack för tipset men själva bygga själv delen försvinner ju då så jag har insett att jag får ta och spara ett tag till om jag ska kunna göra något jag blir nöjd med fast jag vill fortfarande få tipps och förslag på olika på m-itx kort och hur de klarar HD-upplösnig.

Av ragr3n

Vad kan jag använda till mitt htpc bygge?

Hej jag har funderat på att bygga en htpc som jag ska använda till att se film och spela musik på kanske även använda som emulerings maskin. Men jag behöver hjälp med vad jag ska köpa för delar.

Jag vill bygga ett eget chassie och funderar på om det är möjligt att använda sig av mini-itx formfaktorn. Men vet inte så mycket om vad det finns för olika märken eller om det går att få hdmi upplösning utan grafikkort.

Jag här väldigt liten budget helst under 2k känns ganska omöjligt att hålla mig under den summan och undrar om det kanske finns någon som har något liggande hemma som man kan köpa för en billig slant.

Av ragr3n

Jag har kollat på antec sonata som jag tycker är ett väldigt fult chassi så det går bort och p182 ligger tyvärr utanför min budget men är dock väldigt snyggt och stilrent.

Jag håller med ljudisolering är viktigt men jag vill också ha ett snyggt chassi så därför får det hellre låta lite mer men vara snyggare. Dessutom, om det låter mycket är det ju bara att vrida upp volymen

Hur lägger man upp en bild till forumet?

Av ragr3n

Jag tycker att det chassit du visar är ganska tråkigt, utseende mässigt så det blir nog att söka lite fakta om NZXT ALPHA.

Jag håller med, det man vet minst om är moderkort men det är ju även en väldigt viktig del, fast kanske den tråkigaste

Av ragr3n

Okej jag gjorde några ändringar efter dina råd och fick en inköpslista som ser ut så här http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=619177...

Skulle vilja ha fler åsikter. Är det någon som har ett NZXT ALPHA som kan berätta vilken kvalitet det är på det chassit

Av ragr3n

Speldator 7-8k

Hej! tänkte köpa en ny dator så jag har satt ihop något som jag tyckte såg okej ut. Nu vill jag ha eran hjälp, är allting kompatibelt, räcker nätagget till, någa ändringar? Jag ska använda datorn till spel som Call of duty 4, Far Cry 2 (när det kommer) Crysis och andra grafik krävande spel. Tack på förhand

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=619038...

Av ragr3n

Vad jag kan se så borde det kortet passa eftersom det är så tunnt så går det in under det jag tror är en ide slot det enda som kan vara ett problem är att en kylfläns på moderkortet skulle ta i fläkten men enligt mitt ögonmått så ligger fläkten tillräckligt långt ut. Tack för hjälpen kommer förmodligen att beställa så snart jag får in sommarjobbs pengarna

Såg editen nu blir det att jämföra

Av ragr3n

Cirka 3-4mm (har inget skjutmått)

Av ragr3n

Skulle gärna vilja ha något bättre än åvanstående kort. Jag funderade över en sak brukar det sticka ut någåt på grafikkortens undersida eller är allt i samma nivå som pcie-sloten

Av ragr3n

Jag tog och mätade mitt nuvarande kort och till min förvåning var det endast 17.5cm men om man har tur borde det gå att få in ett längre kort fast det är på håret för minnes slotsen är strax bakanför kortet i nederkant men det är en minimal glipa mellen så ett riktigt tunt grafikkort borde rymmas ovanför

Av ragr3n

Hp m-atx vilket grafikkort?

Hej köpte en HP-dator i höstas men skulle nu vilja byta grafikkort i den. Nu är det bara det att det är ett ganska litet chassie och med dagens jätte grafikkort undrar jag vad som ryms?

Har just nu ett nvidia 8500gt och ett moderkort med formfaktorn m-atx

Här är en länk till ett informationsblad på hur den ser ut och dimmensioner
http://h20195.www2.hp.com/PDF/c01081233.pdf