Inlägg

Inlägg som silverrosen har skrivit i forumet
Av silverrosen
Skrivet av Miklan:

Säger detsamma! Inte sett tråden innan men blev taggad när jag läste inlednings-inlägget och såg att post-datumen var förra året. Tänkte "Yes! Får se resultat nu och slipper vänta, win!" men icke...

Ja, det har varit en oturlig period för tråden på senare tid. Först så skadade jag mig allvarligt som jag skrev tidigare, jag slet sönder en muskel i magen och det har tagit mycket längre tid att läka än jag först trodde, sedan blev jag varslad från jobbet och var tvungen att dra in på allt vad hobbyverksamhet heter fram till beslut för att spara pengar. Det visade sig sedan vara ett falsklarm och nu ska jag bli tillsvidareanställd i oktober(wohoo!).

Just nu ligger projektet lite i skymundan fortfarande då jag fick ett erbjudande om att slippa anmälningsavgift och inträde till en skulpterings- och målartävling i Tyskland som går av stapeln den 12e augusti och sitter just nu och panikjobbar på bidraget dit.

Det är inte vad ni velat se men här har vi vad som uppehåller min tid för tillfället:

http://www.chromeminis.com/extgal/mockup.jpg

I övrigt har projektet inte legat helt i träda, jag har samlat bilder och material för inspiration och när jag drar igång igen kommer projektet att ha fått ett lite annorlunda utseende, samma koncept men lite mindre organiskt.

Av silverrosen
Skrivet av kvicksilv3r:

Bara jag som inte får fram loggan?

det är femtio minuter sedan hans födelsedag var över. Loggan var där igår.

Av silverrosen

Dött har det inte! Har bara varit tvungen att köra på extrem sparlåga ett tag då jag inte får någon lön den här månaden samt att jag lyckades dra sönder ett muskelfäste i magen under ett träningspass i början på månaden. Uppdateringar kommer så snart det bara går!

Av silverrosen

Nu händer det litegrann igen, ny anställning på gång och saker i allmänhet börjar ordna upp sig. Skönt med snabba svängar ibland, så länge man hinner med.

Men eftersom ekonomin kommer ta en liten törn fortfarande så överger jag Sentinel-planerna och återgår till originalplanen med ögat vilken jag har lite mer kontroll över kostnaden på.

Sedan senaste uppdateringen har pilatesbollen blivit täckt av tre lager glasfiber, jag skar sedan "toppen" av glasfibret, tog ut bollen och slipade därefter till en relativt slät yta på glasfibret. Efter det ritade jag ut formen på frontplåtarna på chassit på glasfibergloben och skar till fyra plattor akrylplast á 30x30 cm

http://www.chromeminis.com/extgal/TheEye/mould.jpg

Sedan blev det att värma plattorna en efter en och forma dem efter glasfiberformen tills jag var nöjd.

http://www.chromeminis.com/extgal/TheEye/plate_start.jpg

Hann inte riktigt skära till plåtarna helt innan det blev kväll och för att minimera risken för misstycke från grannarnas sida så bestämde jag mig för att fortsätta under morgondagen.

http://www.chromeminis.com/extgal/TheEye/plate_cut.jpg

Så, ingen brakstart efter pausen men det är helt klart en början.

Av silverrosen

KFA2 GeForce GTX 570 EX OC MDT X4

Jag har planer på att använda Nvidia Surround i min nästa rigg och funderar på nämnda kort.

http://www.inet.se/produkt/5409349/kfa2-geforce-gtx-570-ex-oc...

Nu, KFA2 har som säljargument på sina kort att de är helt redo för Surround utan behovet av sli vilket låter kanontrevligt och det verkar fungera bra enligt rescensioner också.

MEN, jag har fått för mig att jag läst någonstans att 1024MB i grafikminne är lite i underkant för diverse spelande i 5760x1080.

Så, dels undrar jag om någon har erfarenhet av just detta kort eller tillverkaren i allmänhet och hur upplevelsen av 1024MB grafikminne på tre skärmar är.

Det bör väl tilläggas att jag är en casual gamer, även om anledningen till att jag funderar på en Surround-setup är enbart för den grafiska upplevelsen så är jag absolut inte ute efter Bf3 i ultra med fps genom taket, även om det är kul att kunna kräma ur iallafall en del visuellt godis ur kortet/n.

Av silverrosen

Så, en månad sedan senaste inlägget och dåliga nyheter kommer med detta, Jag har fått reda på att jag inte kommer få behålla min anställning mycket längre så bygget kommer gå väldigt långsamt fram då jag behöver omprioritera mitt spenderande något.

Av silverrosen

Nu är jag själv allt annat än expert på området men felbeskrivningen du gav låter väldigt snarlik det problem jag hade med min burk. Då hade jag operativsystemet på en 60Gb SSD som hade ett gammalt firmware, så fort jag uppdaterade den så försvann problemet.

Av silverrosen
Skrivet av Lergöken:

Självklart! XD Den i taket skall även ha en liten motor så den kan snurra och träffa en vägg längre bort om man vill se på någon film eller något

Inte att förglömma 7.2-systemet! Varenda högtalare kan se ut som ett öga!

Av silverrosen
Skrivet av Lergöken:

Jag tycker att du skall göra en dator öga som ser ut som bild 2 eller 3 och sen köpa bar globen och göra ett bar öga bredvid till dricka medan du spelar och ett till öga som hänger uppe i taket bakom som du byggt in en projektor i som du har som skärm till datorn

Ögon överallt! XD Känn dig uttittad!

Av silverrosen
Skrivet av bbl:

tror jag heter muldoonen på skype

Streamar också på Twitch.tv

http://www.justin.tv/darkburrow

Nu såg jag lite av din stream och fick mig en liten bild av vad du menar. Jag lägger till dig på skype så kan vi höras om det. Jag kommer inte hinna ikväll men har hela lördagen fri som det ser ut.

Av silverrosen
Skrivet av bbl:

Holy fitta va snyggve den va... zååmg?

Du får mer än gärna kolla min stream på hur själva layouten ska vara ungefär.. vill ha "ramar" eller nåt runtkring webcam-området och stream-området

Låter streamen stå på 24/7 så du lyckas se den

http://www.own3d.tv/live/176547/darkburrow

Streamen är svart för mig. Har du skype så skulle vi kunna hålla en dialog medan jag arbetar med bilden så kan du se i realtid vad som händer och peta det i den riktning du vill ha det.

Av silverrosen

Så, kastade ihop en bild nu, den blev lite mörkare än jag tänkt men kom fram till att du får säga vad du tycker innan jag lägger mer tid på den.

http://www.chromeminis.com/extgal/Darkburrow.jpg

Av silverrosen

Haha! Oh, teh lulz...

Men bbl, om du kan vänta till helgen så PMa mig så kan vi kludda ihop något.

Av silverrosen

Så, har nu under morgonen suttit och diskuterat projektet med en vän som har företag inom konceptdesign och han blev heltänd på idén och erbjöd sig att rita upp ett antal koncept själv och om det blir något som jag gillar även hjälpa till med en ordentlig ritning till bygget.

Kan ju ärligt säga att jag känner mig lite som ett barn på julafton efter att ha bollat lite idéer fram och tillbaka och vi har vandrat mer och mer in mot The Matrix-inspirerade tankar, mycket tack vare(på grund av? ;D ) Lanbondens senaste inlägg.

Så nu hoppas jag att jag kommer orka sova trots en hel del förväntan som simmar runt i mitt huvud för tillfället.

Av silverrosen
Skrivet av lanbonden:

När jag ser på skisserna tänker jag mig mer något metalliskt, tänk tex de där grejerna som simmar runt i the matrix!

Hittar ingen riktigt bra bild på vad jag menar men det är de här robotarna jag tänker på.
http://images.wikia.com/matrix/images/d/d6/Creaturespic2.jpg

Gah! Där blev det en lätt omgång ångest när du påminde mig om dem, Ruggigt coola saker och de skulle ju göra sig dödligt häftiga som koncept på chassit... Det blir att ta sig en funderare på om man skulle göra vissa estetiska ändringar på bygget över lag.

Av silverrosen

Och efter ett par veckor av intensivt verkligt liv med mycket mat, mycket glädje och ja, några mått sorg med för den delen så är jag då tillbaka. Toppat med en brakförkylning så blev det ett årsavslut jag sällan varit med om men det har gett mig en hel del tid till eftertanke och numer känner jag mig faktiskt ordentligt osäker på huruvida jag vill ha ett vitt öga eller om det ska vara svart istället. Vitt ger ju en renare känsla och förmedlar budskapet bättre medan jag rent personligen dras mer åt svart då det förhöjer effekten av allt annat omkring sig. Plus att svart förlåter misstag så mycket mer än vitt.

Av silverrosen

Här har vi en diskussion inom ämnet från 2002, alltså för tio år sedan då moderkorten var ofantligt mycket mindre komplexa än de är idag
http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=8&t=793922

Otroligt intressant läsning faktiskt.
Själva moderkortet i sig lär inte vara -så- svårt att fixa så länge man inte är ute efter någon form av formfaktor alls, att däremot löda de chip och kondensatorer vilka man behöver mikroskop för att ens se och vars kontakter ligger på nanonivå, lite krångligare.

Av silverrosen
Skrivet av Nisser:

Ta Fleacetyg och dra runt bollen istället, sen kan du förstärka det från insidan med glasfiber.
Så slipper du mycket slipjobb.
Är iaf så jag gör när jag bygger bilstereo.
http://www.zatzy.com/bilstereo/308047-projekt-golf-iv-v5-vers...

Det där var ju förbannat snyggt! Och som du skriver där så verkar det ju ruggigt enkelt. Dock är jag lite fundersam på hur det skulle fungera med ett klotrunt bygge.
Jag vet inte om jag törs testa det precis just nu när jag redan är en bit in i planen men misslyckas detta eller om jag behöver bitar senare så kommer det utan tvekan att testas! Sidan är bokmärkt!

Fastnade totalt i den tråden. Är inte bilintresserad för fem öre men det där var en fröjd att följa!

Av silverrosen

Och där kom en hel del av kaos i det verkliga livet in i bilden. Men jag tror att det mesta har blåst förbi nu och här har vi vad jag var och handlade förra veckan:

http://www.chromeminis.com/extgal/TheEye/Boll.jpg

Just nu sitter jag och klipper remsor av glasfibret som sedan kommer att klä bollen.

En mer utförlig uppdatering kommer senare.

Av silverrosen

När jag förlängde min Riser till ca 20cm så tappade grafikkortet kraft att visa windows. Vet inte om det var som så att signalen blev för svag men efter att ha pressat om risern tre gånger med samma resultat så bestämde jag mig för att utesluta en felpressning iallafall.