Inlägg

Inlägg som iProtocol har skrivit i forumet
Av iProtocol

Zombie mod till Arma2

Det har släppts en zombie mod till Arma2 som heter Dayz, den verkar redan vara mer populär än själva Arma2.

Rätt schysst mod faktiskt, mer info finns i följande tråd: http://forums.bistudio.com/showthread.php?133560-DayZ-Zombie-...

Ladda ner Dayz: http://www.armafiles.info/dayz/
Officiell hemsida: www.dayzmod.com/

Modden är gratis och utvecklad av de som gör Arma serien.

Det finns flera servrar med upp till 150 spelare på, en central server håller reda på var man var senast och vilken utrustning man hade oavsett vilken server man är på. Riktig apokalyps känsla!

Av iProtocol
Skrivet av AcolYte:

Jag tycker man ska betala för sig, men som jag sagt tidigare i tråden så måste man kunna pröva en produkt innan. Du köper inte en tröja utan att prova den och se om den passar. Jag reagerar starkt på att det är sånt käbbel om att Krille, pojke på 13 år laddar ner Michael Bays Transformers 3, han kanske inte har råd att se den på bio eller köpa på DVD, när förlorade film sitt konstnärliga värde? (okej, Michael Bay kanske inte är den mest konstnärliga av alla) Borde inte Michael Bay bara vara glad att Krille såg filmen, Michael Bay har inte gått back, för filmen skulle inte köpts eller setts på bio från första början.

Att det sen finns undersökningar som visar att pirater köper mer media än icke-pirater har ingen relevans heller eller? Mediabranschen har absolut ingen som helst mattekunskap heller, dem räknar, säg 4 miljoner nedladdningar av ett spel som 4 miljoner förluster. Men om 3 miljoner av dem som laddade ner spelet tyckte det var skitbra och köper det, så gäller väll inte det längre? fast enligt mediabranschen gör det det.

Nej, det har absolut ingen relevans, att du handlar mer än genomsnittskonsumenten ger dig ingen rätt att stjäla, ser du inte det absurda i ditt eget resonemang?

Av iProtocol
Skrivet av foreveryang:

Någonsin funderat över att samhället utvecklas framåt? Tror du att mat va en mänsklig rättighet i Sverige för 500 år sedan? eller för den delen är det nu? Tro fan folk skulle protestera om en liter mjölk kostade 100kr eller ett kilo potatis gick på 200kr. Och det är i stort sett det folk gör med fildelning, säger ifrån att nånting är fel. Film och musik branschen är bara giriga jävlar, ska bönderna göra samma dom då? Det är ju dem som producerar all mat, är du inte villig att betala så får du fan svälta eller odla själv då. Dem skulle ju kunna ta 100kr litern för mjölk.

Börja använda hjärnan lite!

Självklart utvecklas samhället, tack vare av att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle, det vill säga det finns en belöning för de som lyckas ta fram en produkt för vilket det finns en marknad. Detta handlar om utbud och efterfrågan, ditt scenario med mjölk är ett tafatt försök till att förstå marknadsekonomi. Om mjölken är för dyr i Stockholm ser någon annan en marknad för att sälja dansk mjölk i Stockholm för 10kr litern och så vidare. Kontentan är att man inte tar lagen i egna händer och rånar ICA handlaren.

Av iProtocol
Skrivet av foreveryang:

Sitter du och jobbar som lobbyist på CopySwede eller lever du bara i en bubbla? Har du ens förstått problemet bakom piratkopiering?

Låt mig ge dig en ledtråd, PRISET
Vet inte om du vet nånting om hur ekonomi fungerar men skiv och filmbolag tar ut omänskliga priser på deras produkter så att VD'n på Sony Records kan ta ut 200 miljoner om året i lön och människor som Jay-Z och Beyonce kan tjäna 1 miljard om året, och detta gör kan tilläggas INKLUSIVE att folk laddar ner, men du kanske tycker dem är värda detta lr? Faktum är att skiv och filmbolag har en minstmarginal på sina produkter på kanske 1000% av produktionskostnader. När det handlar om intellektuella verk såsom musik och film eller böcker så kostnaden för att göra produkten bara en engångskostnaden, alltså arbetet som ligger bakom att en platta eller ett spel, det kostar sedan kanske 50 öre att producera ytterliggare ett exemplar. Till skillnden från en caviar tub så kostar varje extra tub lika mycket att producera.

Ska man göra på ditt argument med prioriteringar så kanske man skulle höga alla matpriser med 1000%? Så "normalsvensson" endast har råd att käka snabbmakaroner och ketchup? För det handlar ju enligt dig om prioriteringar, vem fan säger att du som tjänar 20k i månaden ska ha råd att äta gravad lax och potatis? Det räcker väl med att du är mätt och kan överleva för dagen. Då kan alla fiskare och VD'n på ICA plocka ut miljoner i månaden i lön istället, men det skulle nog inte du tycka va ok.

Och för att ge en historisk referens, när radion först introducerades så ansågs det också som stöld, man kunde helt plötsligt lyssna på musik gratis. Ingen som tänker på det idag, för samhället GÅR FRAMÅT i utvecklingen.

Dags att vakna upp ur bubblan käre vän!

Det här är rätt enkelt, har man inte råd att köpa en produkt får man avstå. Tillgång till musik, film och mjukvara är ingen mänsklig rättighet.

Av iProtocol

Beställde prolle och moderkort i helgen, står idag att det är postat, så hittills verkar det fungera fint!

Av iProtocol
Skrivet av RvB:

Ngn som är van vid att beställa från CDON? Beställde sleeving på djungelapa, sjukt bra fraktider och enorm service, på INET tog det en dag, men CDON har ännu inte lyckats få iväg mina grejer, trots att det stått plockas i en vecka snart.

Funkar bra vanligtvis, nu verkar de ha en del problem med sitt lager pga underbemanning eller nåt... Se: http://www.sweclockers.com/forum/71-butiker-och-tillverkare/9...

Av iProtocol

Flytta SSD till nytt moderkort

Har win 7 på en SSD disk som jag skulle vilja flytta till ett nytt moderkort, skulle helst vilja undvika att behöva installera om och tappa program m.m.

Vad är enklaste sättet? Kan man flytta över och sedan göra en windows repair?

Av iProtocol

Ja, w + shift + space funkar inte samtidigt på det tangentbordet, spelar du fps är det således värdelöst.

Av iProtocol

Wow, riktigt häftigt, men 2013?

Av iProtocol
Skrivet av iProtocol:

Var och plockade upp mitt på webhallen idag, fortfarande lite ovan då jag satt på ett laptop-liknande tangentbord innan, mycket högre profil på detta och tangenterna är längre ifrån varandra. Det känns otroligt gediget och är nog det mest påkostade tangentbordet jag sett, passar väldigt bra till mitt silver aluminium chassi från Lian Li

Har haft det ett dygn nu och är mycket nöjd.

Positivt:

  • De räfflade tangenterna är väldigt bra (WASD + 123456), W A D har dessutom en svag lutning inåt vilket är väldigt skönt i FPS spel

  • Väldigt skönt mekaniskt klick, registreras innan man trycker ner hela tangenten vilket är bra

  • Kvaliteten är grym, borstat aluminium och sköna tangenter/switchar. Känns som det kommer hålla i en evighet.

  • Påkostad kabelstrumpa på USB sladden (Det är 2 USB sladdar i samma kabelstrumpa så den är ganska tjock)

  • Tungt och stadigt

  • Känns enkelt att rengöra

  • Går att justera höjden både bak och fram

  • Bra att man kan förvara verktyget och de extra knapparna i handledsstödet. Handledsstödet i sig själv är helt okej, jag kör dock utan just nu.

Negativt:

  • Inte alla tangenter är mekaniska. Hela översta raden F1 bort ända till höger är inte mekaniska och har inte samma känsla/ljud som de mekaniska knapparna, detsamma gäller Insert - Page Down knapparna. Stör inte mig personligen, men någon annan kanske retar sig på det med tanke på priset.

  • Dyrt

Av iProtocol

Var och plockade upp mitt på webhallen idag, fortfarande lite ovan då jag satt på ett laptop-liknande tangentbord innan, mycket högre profil på detta och tangenterna är längre ifrån varandra. Det känns otroligt gediget och är nog det mest påkostade tangentbordet jag sett, passar väldigt bra till mitt silver aluminium chassi från Lian Li

Av iProtocol

Jag har chassit i länken ovan fast i silver och är grymt nöjd.

Av iProtocol
Skrivet av Trullatroll:

Har googlat för att se om det här problemet har diskuterats någonstans men kan inte hitta det. Framförallt händer det på Noshahr där man inte kan flyga högre än typ 400 innan planet fastnar. Likadant om man kör lite ut åt sidan. Jag köper helt och hållet grejen med att man är utanför spelzonen och att man har 10sekunder på sig att återvända, men det här verkar vara mer av en bug då man blir en "sitting duck" att bara skjuta ner.

Samma på operation firestorm, fast nog tycker jag att man kommer relativt högt upp ändå. Troligen samma höjd på alla banor skulle jag tro.

Av iProtocol

Verkligen inte.

Av iProtocol

Skönt man aktiverade via proxy för ett par dar sen..

Av iProtocol

Man låser upp camo, jag har låst upp 3 st hittills tror jag.

Av iProtocol
Skrivet av 1guy:

I betan gick det inte, antar dom lägger till något sådant såsmåningom.

Man skapar ett party, sedan väljer man join as party så hamnar man i samma lag och squad, funkar bra.

Av iProtocol
Skrivet av Willez:

Hur fan kommer man in på skiten!?!?!

Kolla guiden på första sidan, flyvpn fungerar, använd det under aktiveringen.

Av iProtocol

FlyVPN verkar funka för mig, fick trycka connect typ 30 gånger men sen kom jag in och kunde aktivera.

Av iProtocol

Origin: iProtocol