Inlägg

Inlägg som guarana har skrivit i forumet
Av guarana
Skrivet av guarana:

Hej!

Har stött på problem. Har fått hem nya i3-nuc och installerad m2-disk (https://www.komplett.se/crucial-mx200-250gb-m2-type-2260ds-ss...) och minne (https://www.komplett.se/crucial-ddr3-so-dimm-1600mhz-8gb/7520...). Testat båda minnesplatserna i datorn.

När jag ska installera Windows 7 64 bit från DVD med USB-DVD-enhet bootar den utan problem och laddar in windows filer. Nästa vy, där det står "Strarting Windows" fastnar allt - har provat att starta om några ggr men alltid samma resultat. I BIOS hittar den både disk och minne. Vad kan vara fel?

Tacksam för hjälp

Svarar mig själv...

Läste att man skulle boota med F10 och inte med automatik. Funkar mycket bättre!

Av guarana

Hej!

Har stött på problem. Har fått hem nya i3-nuc och installerad m2-disk (https://www.komplett.se/crucial-mx200-250gb-m2-type-2260ds-ss...) och minne (https://www.komplett.se/crucial-ddr3-so-dimm-1600mhz-8gb/7520...). Testat båda minnesplatserna i datorn.

När jag ska installera Windows 7 64 bit från DVD med USB-DVD-enhet bootar den utan problem och laddar in windows filer. Nästa vy, där det står "Strarting Windows" fastnar allt - har provat att starta om några ggr men alltid samma resultat. I BIOS hittar den både disk och minne. Vad kan vara fel?

Tacksam för hjälp

Av guarana
Skrivet av celeron_hero:

Ska du ha den som media pc och vill ha 5.1 ljud i Netflix rekomenderar ja dig att köra windows 8.1 eller 10 då du behöver windows appen för att få ut det ljudet. Men du kanske har en smart-tv med netflix och ska spela upp det den vägen?

Hej!

Jag ska ha den som en stationär dator kopplad till skärm och vanliga 2.1 högtalare, alltså ingen hemmabio-anslutning. Kör på Windows 7 mest för att jag vill ha samma miljö som på jobbet. Kanske testar Win 10 när det är moget

Tack för input!

Av guarana

Hej!

bra fångat! Hittar lite motstridiga uppgifter om minnena. http://www.legitreviews.com/intel-nuc-dn2820fykh-bay-trail-sy... <-- den siten verkar använda samma minnen och det ser ut att vara 1.35 där även om det står annorlunda på prisjakt.

Av guarana

Hej,

Håller med om att DVD inte känns jättehett nu men köper genom jobbet och behöver ha allt korrekt. Letade en del efter en liknande lösning men hittade tyvärr inget som verkar bra. För Office finns det ju så man bara köper en licens och laddar ner mjukvara via Microsoft men det verkar svårare för Win 7.

tack för svar!

Av guarana

Hej,

Beställde nu, blev den nya i3:an. Satsar på lite nyare teknik (grafik och inbyggt wifi) över CPU-prestanda.

De här komponenterna bör funka ihop va?

Intel NUC Broadwell Wifi I3-5010U
Kingston ValueRAM 8GB 1600MHz SO DIMM 204-stifts (SO-DIMM DDR3L)
Crucial MX200 M.2-SATA 250 GB
Samsung SE-208GB DVD±R/RW Slim 8X
Microsoft Windows 7 Home Premium w/SP1 64-bit Sve OEM

Är det bara att koppla in DVD-enheten och installera Windows eller behöver jag ladda ner några drivrutiner separat inan jag börjar?

Hälsningar,

Av guarana
Skrivet av merdique:

Hej hej! NUC med Haswell i5 kostar samma som broadwell i3. Iaf den låga. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4250U-vs-Intel-Core-i3-...
i5an är ett bättre val. Finns väl inga andra egentliga fördelar mer än lite mindre strömförbrukning? Båda är aktivt kylda. Samma spec för dp och hdmi.

Tack för snabbt svar! Ska kolla på dem båda en gång till

Av guarana

Hej!

Är intresserad av en NUC som ersättare av en stationär dator med några år på nacken. Den är tänkt att användas till surf, kontorsarbete och lite playkanaler till en 1440p skärm. Den nya core i3 som nyss släppt bör duga gott åt just detta? Eller bör jag invänta i5?

Tack!

Av guarana

Hej

det enklaste sättet att ha både Windows och Ubuntu på samma maskin är att använda "Wubi". Då ligger ubuntu som en vanlig applikation i windows som du kan avinstallera när du vill. När du startar datorn får du välja om du vill dra igång Windows eller Linux. Helt utan risk för att de tråkigheter du ovan beskriver kommer inträffa igen.

Kolla här:
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/windows-installer

Lycka till

Av guarana

Bra idé det här!

Jag har ett GTX 260 som kanske skulle kunna komma till användning? Foldar på kortet hemma men det är inte optimalt då datorn står i sovrummet.

Av guarana

Woho! Äntligen över 2 miljoner poäng!

2,001,190 poäng med en teamrank på 65 efter ca 1 års foldanade!

Av guarana

Woho! Plats 70 i laget! Det tar sig sakta men säkert

Av guarana

Ljud som hackar efter längre uptid

Hej

jag har ett problem som jag inte kan lösa på egen hand. Efter att jag har haft igång min stationära dator i mer än ca 1 dygn börjar ljudet hacka lite, ungefär som när man skall justera en hörlurskabel genom att snurra på den, mindre hacklkjud uppkommer.

För att försöka fixa detta köpte jag förra veckan ett pci lijudkort från komplett (ett sound blaster augity se, billigt men bra). Trodde då att ljudproblemen skulle vara undanröjda men efter ett antal timmars körande med datorn uppkommer samma missljud även med detta kort (använde tidigare det som sitter på mitt moderkort).

Har provat att uppddatera drivare dock utan resultat.

Jag kör folding@home på både cpu och en gpu dygnet runt om detta skulle kunna störa.

någon som har förslag på vad som kan göras?

edit: kanske bör nämnas att jag kör win 7 64, en "komplett pc" från i vintras med amd i. använder spotify för musiken.

/Rickard

Av guarana

CPU på mindre laptop

Hej

Sitter och kollar på mindre laptops (från 10-12 tum) för en rimlig peng. Ser att det finns ett antal olika Intel cpuer i dessa (Atom och celeron). Vad ska jag köpa idag, är det en Atom (vilken av alla som finns ute) eller en celeron?

Är Intel Atom Z52 bättre än Intel Celeron 743?

Någon som kan tipsa om en bra 10-12 tummare för max 4500? Batteritid är mycket viktigt!

Mvh Rickard

Av guarana

Hej

Vad tycker jag är så viktigt med Folding@home att jag bidrar?
Svar: Två anledningar. Sjukdomar som är relaterade till felvecklat protein går i min sambos släkt vilket gör att jag har en personlig relation till foldingen. Även mer generellt, som att skapa förståelse för proteinvecklingen är intressant.

Vad får jag ut av att jag foldar?
Svar: Känns som jag är delaktig i viktig forskning samt vetskapen av att min datorkraft faktiskt snabbar på detta är mycket givande.

Varför fortsätter jag att folda, vad är det som håller kvar mig?
Svar: Kommer folda så länge stanford ger mig nya WU och de verkar inte ta slut än på ett tag. Ser ingen poäng i att hoppa av efter en viss tid. Det är ju ett långsiktigt projekt som tar år att genomföra. Snarare blir foldingen roligare med tiden med tanke på att hård och mjukvaran hela tiden blir kraftfullare och mer krut kan läggas på folding.

Hur ställer jag mig till ökad elkostnad på elfakturan, är det en "välgörenhetssumma"?
Svar: Jag har som sagt starka personliga motiv vilket innebär att den ekonomiska sidan av det hela känns mindre viktig. Ett par 100 eller 1000 lappar är det absolut värt i det långa loppet. Kan ses som en välgörenhetssumma ja, men mer tillfredsställande med folding än att donera pengar då det passar bra in på mitt teknikintresse samt att det är en kul "hobby" där jag hela tiden lär mig mer om folding.

Hur pass viktigt är laget för mig?
Svar: För min egen del är det oviktigt (även om det är kul att se att jag klättrar på poänglistan). Är rätt ny här i Sweclockerslaget. Laget är viktigt för att andra skall bli motiverade att börja men framförallt fortsätta folda.

Mvh Rickard

Av guarana

Hej

jag köpte ett GTX 260 för 1090 kr på komplett.se i deras fyndhörna. Det är ett bra kort för folding (det är nvidia som gäller i dagsläget). Kör det 24/7 helt till folding och det mår bra av det.

Kolla in fyndhörnan på komplett (de varierar mycket mellan priser så ha lite tålamod och var inte rädd att slå till när det väl kommer in nåt som passar i pris). Just GTX 260 har de sålt för allt mellan 1090 och 2100 kr så jag vet inte riktigt hur de prissätter.

GTX 250 och även GT 240 är helt ok kort för folding också.

Lycka till med foldingen!

Av guarana

Tack för svar. Är det shaderclock eller minnesclock jag skall testa med tanke på temperatur?

Av guarana

Nybörjarfrågor - ändra frekvenser

Hej

har kört ett Gainward GTX 260 Golden Sample på 100 % nu i ett par dagar (folding@home). Ljudnivån är ok, men aningen hög då datorn står i sovrummet. Kollade lite snabbt i EVGA Precision och testade att dra ner fläkten från 42 % till 38% - gjorde faktiskt en del skillnad i ljud och vad gäller temp gick den från 73-75 grader.

Om jag vill dra ner fläkten men utan att temperaturen går upp (känns som det kanske är bra att ligga under 70 då kortet kommer gå på 100% 24/7), hur gör jag då med shader och minnes frekvenserna? Går det att dra ner dessa lite och prova eller måste jag följa ett visst mönster?

Går det tex att dra ner shaders med, tex 50 mhz, trycka på apply och sen se hur temeraturen blir eller måste jag samtidigt dra ner minnesfrekvensen?

Tacksam på tips för att hantera temp/ljud lite.

/Rickard

Av guarana

Woohoo! Äntligen fått tummen ur och köpt grafikkort (som faktiskt fungerar)! Dedikerat till folding, inte en minut skall här spelas. GTX 260 Golden Sample blev det. ca 8000 ppd. Känns så gött, har tidigare enbart foldat med cpu och aldrig kommit över 2000 ppd så det är ett stort lyft!

Av guarana

Äntligen en GPU

Hej

har foldat ett bra tag på först enkärnig cpu och på senaste tiden en tvåkärnig. Detta har gett mig knapp 2000 ppd.

Nu beställde jag ett GTX 260 Golden Sample från komplett.se fyndvaror (kortet är utbytesprodukt, demo eller liknande). Kostar 1095 kr. Har dubbla fläktar så jag hoppas det funkar bra att folda med 24/7.

I dagsläget använder jag det integrerade grafikkortet på mitt ASUS moderkort för bild. Hur gör jag för att på bästa vis installera mitt nya kort?

Moderkort är ASUS M4A785TD-V EVO, Socket-AM3.
Nätaggregat är Corsair TX 750W PSU

Har öppnat datorn och sett att porten med x16 sitter lite dåligt till då en del kablar är i vägen. x8 porten är dock fri, går det bra att sätta kortet här? Skall inte spela något.

Ska jag avaktivera den inbyggda grafiken på något vis i Bios?

Hoppas det inte blir för rörigt.