Inlägg

Inlägg som Superhepper har skrivit i forumet
Av Superhepper

Jag skulle nog säga cratesen i rust är mer specifika än vad de är i andra språk som jag jobbat i. Jag menar i C++ så drar man in boost och får nästan allt i hela världen. Det gör det dock lite besvärligt när det kommer till att hålla koll på CVEer och licenser. Men när det kommer till licenser så brukar varje crate vara noga med vilka dependencies de drar in så att de kan fortsätta använda den licenser de valt.

Av Superhepper

Cargo new <namn>

Kommer att skapa ett nytt cargo projekt, mappen <namn> kommer skapas om den inte finns, som bygger en exekverar fil som kommer skriva ut "Hello world!".

Cargo new --lib <namn> kommer skapa ett cargo projekt för att skapa ett lib.

Av Superhepper

Är det detta os som skall användas i Volvos nya elbil Polestar 2?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Superhepper

Började på en Gnome Tank på silvermoon får se om det blir att köpa efter level 20.

LordBraag#2169

Av Superhepper

Å denna tråden får mig att bli lite sugen på att spela igen. Vore skönt att bara kunna göra det lite casual.

Skall strax fylla 35 år, har två barn och jobbar. Har spelat warrior tank på både horde och alliance, samt warlock, genom Vanilla, BC, WotLK och några få timmar i Cat. Spelar helst tank. Om det dras ihop något swec guild så blir det nog nästan att pröva lite igen.

Har ju egentligen en alldeles för dålig dator för något modernt spel så WoW med originalgrafik kanske kommer att flyta hyfsat.

Av Superhepper

Håller med om att både Bjarnes och Scott Meyers böcker. Skulle väl dock vilja säga Scotts böcker kräver en viss förkunskap.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Superhepper

Det bara att öva. Ibland kan det vara en god ide att pröva att programmera i ett annat språk. Läs böcker, trådar och kolla hur andra har gjort. Läs någon annans kod och försök förstå vad den gör och hur den kommer bete sig. Kopiera någon annans kod och modifiera och kolla vad som händer. Ju, mer du utsätter dig för programmering desto bättre komner du bli.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Superhepper
Skrivet av HC-8315:

Nej, de är inte fixat här heller. Att ändra de på kiselnivå innebär en ny arkitektur och de här är fortfarande Coffe Lake. Vi kommer inte få se de fixat förens nästa arkitektur om vi har tur.

Mja, måste det verkligen det? Det beror väl lite på. Om det är något som bara kräver en mindre åtgärd så kan det ju introduceras i en ny revision av processorn. Däremot om det är något mer drastiskt som ändrar på hur instruktionerna tolkas och behandlas ja då måste det nog till en ny arkitektur.

Av Superhepper

Är det någon som vet om dessa kommer att ha fixar för alla de olika säkerhetsproblemen (spectre, meltdown, e.t.c.) på kiselnivå?

Av Superhepper

Sitter fortfarande ett sånt i min dator. Sedan har jag ju en i7 920 också så det kanske inte är så konstigt. Att fixa ny dator är ett ständigt projekt som skjuts på framtiden p.g.a. barn e.t.c.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Superhepper

Mus: Logitech MX 1000 Laser Cordless - Har haft den i minst 12 år fungerar fortfarande felfritt.
Tangentbord: Logitech G15 (Monochrom) - Har haft det i minst 10 år och nu har en del tangenter börjat att intermittent slutat fungera.
Hörlurar: Sennheiser TR130 - Slutade fungera förra året och jag har inte hittat några nya ännu men de höll i alla fall ca 10 år.

Av Superhepper

34

Bara PC
Hinner inte spela så mycket p.g.a. barn (Finns inte så många 'jag måste gå och mata bebisen och kommer kanske inte tillbaka'-vänliga mmorpg spel. Även om jag verkligen skulle vilja hitta något soft föräldrar Guild som man kunde casual gamea med).
Om jag hinner spela blir det Diablo 3, Wasteland 2, Fallout 3, Neverwinter Online

Av Superhepper

Hej

Mitt gamla trevliga Logitech G15 börjar ge upp nu. Så då var det dags att kanske börja spana in ett nytt tangentbord. Har suttit och kikat lite i forumet efter tips och spanat lite på nätet men känner mig rätt så vilsen. Så jag tänkte att jag kunde ge lite preferenser och se om någon här kanske kunde tipsa om något. Det fanns en del saker som jag inte gillade med G15.
-- Det var för plastigt.
-- Sviktade när man skrev.
-- Skramlade.

Design : Avskalad helst, får absolut inte se ut som ett jävla rymdskepp. Hög kvalitetskänsla gärna i metall. Tungt och stabilt.
Macroknappar : Inte ett måste men ett plus (Dock inte för många, mer än 6 är för många).
Handlovsstöd : Kanske inte ett måste men definitivt ett stort plus.
Bakgrundsbelyst : Ja!
RGB : Spelar ingen roll.
Storlek : Full storlek, ISO Svensk
Funktion : Skall gå att trycka ner alla knappar samtidigt (ibland måste man ju skriva något i emacs).
Ljudnivå : Tycker om när det är tyst men tror nog att allt som låter mindre än 'buckling spring' är acceptabelt.
Pris : Spelar ingen roll.
Brytare : Se Ljudnivå
Tangentprofil : Alltså lågprofil kan kännas bra när man skriver men jag tycker det blir lite obekvämt när man spelar så jag vill nog ha normal profil på tangenterna

Av Superhepper

Tack för en jättebra recension!

Skrivet av Karaff:

Blir trött när folk måste vifta med spel trotts att det handlar om processorer för annat.

Min lilla Audi A3 piskar en Scania lastbil med 600 hästar i singelprestanda, men vem fortsätter tuffa på med lite last?
Man tar o andra sidan inte lastbilen för att åka på bio..

Inte en enda har nämnt något om att t ex virtuella maskiner på en sådan CPU?

De måste väl vara alldeles lysande för såna uppgifter med massa IO och trådar?

Skrivet av ddelin:

Jo, Level1, Servethehome och några till brukar ju ha lite mer relevanta tester för en sån här plattform än spel benchmarks i 720p.
Kommer själv plocka upp en Threadripper, troligen 1920X och dra på Proxmox på den för att köra virtuella maskiner, inkl. ett par desktopar med passtrough grafik. En av dom kommer köra Windows 10 för gaming, är helt övertygad om att den kommer vara tillräckligt snabb för det.
Åtminstone Asrocks kort stödjer dessutom SR-IOV vilket kan vara intressant om AMD låter konsument Vega behålla den funktionen.

Som en del andra har påpekat så verkar det ju finnas att intresse för hur processorerna presterar vid virtualisering. Men jag skulle även vara intresserad av tester hur olika processorer presterar vid kompilering av kod. Skulle vara jättetrevligt om dessa två områden också kunde testas vid framtida recensioner av processorer.

Av Superhepper

Varför är du tvungen att ha en socket för att läsa och en socket för skriva? Varför läser och skriver du inte på samma?

Av Superhepper

Det är väl ganska korrekt. Kom ihåg bara att tömma läskön (d.v.s. lästa antal bytes skall vara 0 innan du gör en shutdown.). Och sedan när allt är klart och inget mer skall göras då är det dags att göra en close på socketen. Sedan är du klar.

Av Superhepper

hmm skulle du inte kunna retunera ett std::pair<int, bool> istället för int ?

using MyAlgorithmReturnValue = std::mapr<int, bool>; MyAlgorithmReturnValue myalgorithm(...) { if ([annan funktion som räknar tiden och returnerar false om en viss tid har gått] == false) { return std::make_pair(0, false); } // c är värdet som skall returneras. return std::make_pair(c, true) } main { while (...) { MyAlgorithmReturnValue x = myalgorithm(...); if(x.first) { break; } } }

Av Superhepper

Var det inte Lenovo som hade den konstiga "certikat-featuren" som öppnad en bakdörr in i datorn och som sedan lovade att de skulle börja sälja datorer med så lite bloatware som möjligt? Om det nu var så, så är min fråga hur mycket bloatware kommer med denna datorn?

Av Superhepper

Det närmaste jag kommit i mina försök för att hitta en lösning är följande

template<typename T, const T & Arg, typename ReturnType = std::remove_reference<decltype(Arg)>::type> auto Bar(decltype(Arg) val) -> ReturnType { /*Gör bra skit här och använd Arg.Value()*/ return ReturnType{}; }

Dock så blir anropet lite annorlunda och jag är inte helt frälst vid det:

auto val{ 2.2_foo1 }; auto val2 = Bar<Foo1, Kalle>(val); // Alternativt auto val3 = Bar<decltype(Kalle), Kalle>(val);

Av Superhepper

[C++, Templates] Är det möjligt att ha const referens till template som template argument?

[OBS använder lite C++11/14]

Jag sitter och försöker få en template funktion att bli lite mera generisk.

Förenklat så ser template klassen som jag hade tänkt att ha en const referens till ut såhär:

template<int A, int B> class Foo { public: constexpr explicit Foo(long double val) : value(val) {} constexpr long double Value() const {return value;} /*En jävulskt massa operator överlagringar*/ private: long double value; } using Foo1 = Foo<1,0>; using Foo2 = Foo<0,1>; constexpr const Foo1 Kalle(); constexpr const Foo2 Pelle(); inline constexpr operator""_foo1(long double value) { return Foo1(value); } inline constexpr operator""_foo2(long double value) { return Foo2(value); }

När jag skulle testa ifall det ens var möjligt det jag vill göra så skrev jag en specialiserad version av template funktionen som såg ut såhär:

template<const Foo1 & Arg, typename ReturnType = typename std::remove_reference<decltype(Arg)>::type> auto Bar(decltype(Arg) val) -> ReturnType { /*Gör bra skit här och använd Arg.Value()*/ return ReturnType{}; }

Och det funkade fint för det gjorde att jag kunde skriva följande och få det jag ville ha.

auto val{ 2.2_foo1 }; auto val2 = Bar<Kalle>(val);

Excellent!! Tänkte jag då skall jag bara gör funktionen mer generell så är jag hemma sen..........och här sitter jag nu.
Jag vill ju att funktionen skall gälla för alla olika varianter av Foo men jag har ingen aning hur jag skall skriva detta.

template<const Foo & Arg> // Invalid för detta är inte en typ template<const Foo<typename T1, typename T2> & Arg> // Funkar inte för det är felaktig syntax.

Alla tips hur man skulle kunna få detta att funka är välkomna.