Inlägg

Inlägg som samuel_sv har skrivit i forumet
Av samuel_sv

Hej!
Någon som har en idé vad jag kan ha för typ av skrivbord till denna snevägg? http://imgur.com/RJlOXVv Sorry om det är lite offtopic.

Av samuel_sv
Skrivet av maskh:

Mac Pro är en stationära Mac och en Asus Zenbook är bärbar ultrabook.

Vad gäller Macbook Pro så saknas nog motsvarighet i PC-världen om du vill ha något som gör det som Apples trackpad gör i OS X.

Om jag omformulerar mig då... Vilken bärbar pc är närmast en motsvarighet till en Macbook Pro?

Av samuel_sv

Finns det någon motsvarighet till mac pro i pc? Främst till användarvänlighet, tänker bl.a på touchpaden. Asus zenbook kanske?

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

802.11N =snabbare nät uppkoppling
802.11G= långsammare nätuppkoppling
(http://sv.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11)
och lycka till.

802.11b+g+n står det

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

hmm inte direkt på den routern kolla med internetlevrantören. har din gamla router N nätverk eller G?

Edit någon annan här lär nog va rätt kunnig på routrar? kanske dem kan? *börjar ropa hjääälp*

Okej! Jag får pilla lite o se hur det går. Förstår inte vad du menar med "router N nätverk eller G?"?

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

japp på mac måste det gå via bonjour

Jag testar och kopplar in min gamla router då. Antar att jag stänger av routningen i min nuvarande routers interface, vet du hur jag ska gå till väga för att göra det?

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

problemet är att airprint också använder bonjour så det ända som igentligen är kvar är att göra accesspunken du har (TP-LINK TD-W861ND) till ett modem och stänga av routningen och skaffa en router som klarar mac. om det inte finns firmware update på routern som kan fixa problemet (dessvärre då en bra router kan kosta lite grann beroende på din ekonomiska sits)

Men det måste gå via "bonjour" på min Mac för att det ska funka alltså? Det går inte inaktivera det? Jag ska kolla om det finns någon firmware update

Av samuel_sv

Det är samma visa här, den hittar inte skrivaren. Fick förslaget om att jag skulle ladda ner AirPrintActivator till min Mac, men det är samma sak med det programmet, den hittar inte skrivaren

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

nope aktivera den det är det ända som stoppar dig men alla routrar stöder inte det kolla runt i webgränsnittet i routern och se om du hitta nått som heter multicast bonjour eller dylikt. annars bör du nog funderar om du har råd med en ny router (eller om det är värt det rättare sagt kanske)

(och kan jag nått så svarar jag sådana trådar annars låter jag nån annan görat) så varsågod

Okej, ska kolla på det... Vet du under vilken flik det kan ligga?

Edit: Jag hittade det, låg under LAN. Har aktiverat det nu, ska se om jag får ordning på det nu

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

bonjour för testet den andra är wireless direkt.

men det bevisar att det är router som är felet och inte dina andra producter kolla om man kan uppdatera firmware på nått sätt ibland så lägger dom dit multicast bonjour på det. annars är det nog annan router som gäller dess värre ( sorry för den sena svaren Xcom enemy unknown släppte en demo )

Såpass... Fan den där routern har krånglat sen dag ett. Men du menar att jag ska inaktivera "multicast bonjour" på något sätt?

Haha, det är lugnt. Är tacksam för du tar dig tid att hjälpa mig

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

hmm vad jag kan se står det inget om multicast bonjour. På den routern (kan ha fel) du skulle kunna testa att nollsätta trådlösa och testa ansluta datorn till skrivaren trådlöst. (för att se om det funkar att hitta skrivaren då).
nollställer du skrivarens nätverk försvinner den från router och du måste göra om de med din windows dator)

1. tryck på skiftnyckeln.
2 gå in på trådlöst. (wireless)
3. gå in på återställ standardvärden (restore defaults) (om den frågar om du är säker svara ja)
4. gå in på trådlöst igen och sätt igång det trådlösa igen.

Gå in och sök efter trådlösa nätverk på datorn och kolla efter nått som börjar på HP. och anslut till den sedan lägger du till skrivaren igen och kolla om det funkar. (funkar det då så är det multicast bonjour som gör felet och inte datorn eller skrivaren) och dina iphones ansluter till skrivaren via en annan teknologi som heter wireless direct ) länk: http://www.hp.com/global/us/en/wireless/wireless-direct.html massa skitsnack men det beskriver vad det är)

Återställde standardvärden på skrivaren och nu dök skrivaren upp som ett trådlöst nätverk på min mac, jag anslöt mig till "HP setup...". Dock dyker det upp två stycken nätverk under HP:s installationsprogram, det som skiljer dom åt är "Anslutning" på den ena står det "Bonjour" och på den andra står det "HP Automatisk trådlös". Vilken av dom ska jag välja?

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

ibland är det fel på själva kontot så jag har märkt att om man skapar nytt konto och du kan instalera skrivaren med den så kommer du kunna använda den med det gamla kontot också. men du gör som du vill har du testat och reparera diskbehörigheter?

vad är det för märke på routern?

Routern heter TP-LINK TD-W861ND, Wireless N ADSL2+ Modem Router. Jag gjorde ett nytt konto, men det vart samma problem där. Jag kan testa reparera skivbehörigheter

Edit: Har reparerat skivbehörigheter nu, skrivaren dyker fortfarande inte upp
Edit2: Hittade en tråd på flashback med detta inlägget: https://www.flashback.org/sp37550422 Funderar på om det kan vara alternativ 3? Vet ni hur jag ska göra för att åtgärda det isåfall?

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

den ena är en granne och den andra är troligen din. Båda har skrivaren hittat via sökningen men den är bara ansluten till din. (samma saker sker om du gör en sökning på din dator skulle jag tro).

För att göra ett nytt konto går du till äpplet systemverktyg och sedan har du en liten användare och grupper och klicka på det lilla "låset" till sist "+"
denna länk kan hjälpa dig det ända som skiljer är att du skall klicka på låset för att skapa ett adminanvändarkonto.
http://support.apple.com/kb/HT2542?viewlocale=sv_SE

Förstår inte varför jag behöver skapa en ny användare, vad är det som skiljer åt från mitt gamla konto?

Av samuel_sv
Skrivet av SysGhost:

Ta reda på vad skrivaren har för IP-adress och ställ in det manuellt. Installationen borde ge dig möjligheten att ange en IP-adress till skrivaren istället för att söka efter den.

Det har jag också gjort utan framgång :/

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

hmm testa göra nytt admin konto ditt problem är nästan som om du saknar multicast bonjour på router men det kan det inte vara då det funkar på ipad och din telefon (samma teknologi där) annars finns det en litet "knep man kan testa iaf men det kan göra så du måste göra om nätverks instalationen (lägg till en enhet eller ändra ipadress har jag för mig det hette på din windows dator).

testa instalera skrivaren som usb och sedan gå till hewlett packard mappen i program och mappen hp utility (kan heta lite anorlunda men kolla efter liknande har troligen bara en där. efter det kör hp setup assistant och se om det funkar att lägga till skrivaren då.

Vart ska jag göra ett nytt admin konto? Jag googlade lite på "multicast bonjour" och det kan vara rimligt att det är det som felar. Skrev ut en nätverkskonfigurationssida via skrivarens ip och det står att det finns två nätverk :S Tog en bild: http://i48.tinypic.com/2ykia83.jpg

Jag har testat att installera skrivaren med usb först och sen försöka konfigurera den trådlöst, men det funkar inte.

Av samuel_sv
Skrivet av Merak:

kolla på denna och följ den (hoppa över stegen som gör att det blir ansluten till nätet då det redan värkar gjort) se om det funkar bättre.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03462138...

Testa annars och ladda ner nya drivrutiner och se om det funkar. (finns på den länken också)
kolla om du kommer åt skrivarens hemsida (ews) genom att skriva in ipadressen för skrivaren i safari.

Har följt instruktionerna utan framgång. Kommer dock åt skrivaren genom att skriva ipadressen i webbläsaren Kan vara min router som ställer till problem, det skulle inte vara första gången iaf...

Av samuel_sv

Trådlös skrivare

Hej!
Jag har nyligen köpt en skrivare som kan skriva (Hp deskjet 3070) ut trådlöst. Installerade drivrutinen som krävdes till min stationära Pc och det funkade jättebra, min stationära är ansluten med nätverkskabel. Laddade även ner vad som krävdes för att skriva ut via min ipad och det funkade bra, likaså från mobilen.
Men när jag ska installera drivrutinen på min Mac så står det att den inte hittar skrivaren... Har följt instruktionerna på http://support.apple.com/kb/HT3500?viewlocale=sv_SE utan framgång.
Har även följt instruktionerna enligt manualen utan framgång. Har ni någon idé om vad som spökar?

Mvh Samuel.

Av samuel_sv
Skrivet av ToJa92:

Sök efter *.doc eller *.docx eller vad som nu är lämpligt så ser du om det finns ett dokument.

Vet du hur länge filerna sparas där? Det finns en rad med mappar, är det tänkt att det ska ligga i någon mapp?

Av samuel_sv

Ifåfall ska det ligga en Office fil i Temp mappen som har samma namn som den bifogade filen i mailet? Eller ska jag leta efter något annat?

Av samuel_sv

Ingen som har någon idé?