Inlägg

Inlägg som Desplow har skrivit i forumet
Av Desplow

Jag säger bara "hey check me out I'm dancing I'm daancing" https://youtu.be/xb_PyKuI7II

Av Desplow

Son of Zorn 👨‍👨‍👦🧍‍♀️ https://m.imdb.com/title/tt4798814/

https://youtu.be/RNO3I-c8Ji8

Av Desplow

Det låter utmärkt. Dagens "moderna" nätagg är ofta större än hela, kompetenta datorer som Intels NUC.

Hela snacket om modulära nätagg handlar egentligen om att de allt som oftast kommer med kablar de flesta inte behöver.

Av Desplow

Priserna börjar redan idag under 1000 kr för 256 GB 2,5" SSD, jag förväntar mig betydligt lägre priser än så.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s206515354&o=produkt_pr...

Av Desplow

Vilken besvikelse.. fläktlöst är det nya heta, jag står över.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desplow

Japp, då var det dags att tömma lagren. Det tog betydligt längre tid än förväntat.

Av Desplow

Jag hade beställt en Surface Pro 3 med i5 från USA och därefter köpt till svenskt tangentbord när det kommer till Sverige.

Lenovo Yoga Pro 2 är också alltjämt en riktigt trevlig dator, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2515666&o=inkfrakt

Annars om du kan vänta, nästa Macbook Air med högupplöst ~12" skärm och ev. dra in valfritt Windows.

Start8 eller StartIsBack+ är för övrigt allt som behövs för att laga Windows 8.

Av Desplow

Det vore väldigt förnuftigt av Microsoft då den skulle kunna konkurrera med Apples nästa Macbook som lär få en skärm på strax över 12".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desplow
Skrivet av Tegelbruket:

Fast om man läser länken så gäller det dom Europeiska/Uk laddarna,Us var det bara ca 600 reseladdare(!?).
Sen att jämföra med Ipad känns inte så relevant.
Jämförelsen borde kanske vara gentemot Surface RT.
Sen är det helt klart att det inte är eller någonsin kommer att bli en storsäljare.
Nu vet jag iofs inte hur Ms universal-appar kommer att fungera i framtiden,men det kanske gör att Win-RT blir mer användbart med fler appar!?
I övrigt så är RT riktigt trevligt operativ!
Personligen föredrar jag RT före Android åtta dagar per vecka....

Oj du har rätt. De kan nog ha sålt betydligt fler. Windows RT är oerhört begränsat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Desplow
Skrivet av mackanj:

Viktig info angående laddaren AC-300 som används till Nokia 2520:
http://www.nokia.com/gb-en/2520-charger/

Utan gå in på den "farliga laddaren" i sig så tolkar jag de 30 000 felaktiga laddarna som att Nokia sålt just ungefär 30 000 plattor. Det är inte alls förvånande då det är en Windows RT-platta med en högst oviss framtid och siffrorna kan inte tolkas annat än att försäljningen gått katastrofalt dåligt.

Sen release blir det cirka 203 enheter om dagen. Det kan ställas mot iPads (alla modeller) cirka 289 000 om dagen eller 26 miljoner det senast redovisade kvartalet. Apple säljer 1424 gånger fler plattor än Nokia.

Jag vill egentligen inte låta så negativ men jag förutspår en rejäl prisdumpning så fort Nokia fått ordning på laddarna. Om någon sen lyckas få in Android så kan det nog bli en användbar platta trotts allt.

Av Desplow

Jag var där igår för att kolla nätverkslösningar vilket var helt rätt forum med både konsument och professionella prylar, lösningar och folk på plats. Cisco, Dell (Aruba), Linksys, D-Link o.s.v.

Tyvärr fanns inte Oculus VR där men bland nya prylar att testa kunna man hitta bland annat Sony Z2/Tablet, Galaxy S5 och Huawei M1 men tyvärr inte X1:an.

Mässgolvet ser inte särskilt stort ut i lilla Ericsson Globe men så länge man är intresserad tar det flera timmar att gå igenom ändå

http://oi59.tinypic.com/vrzqjt.jpg

Av Desplow
Skrivet av sajmon91:

Hej, nu kapar jag tråden lite men eftersom det ändå rör en SVP13 känns det legitimit

Har länge spanat in SVP13 men avskräckts av problem som många verkat ha. Nu med nysläppet verkar WiFi-problemen ha fixats (?). Som student och med sonys nuvarande kampanj kan jag få en SVP13 med 8GB RAM och 256GB PCIe SSD (utan pekskärm, extra batteri etc) för 7600kr, vilken verkligen verkar vara en kanondeal! Dock gäller detta pris med i3-4010U, att uppgradera till en i5-4200U kostar 1500kr och slutpriset hamnar då på 9000kr (vilket är över min budget på 8000).

Tycker ni jag ändå ska uppgradera till en i5a? Om jag ändå satsar på relativt höga specifikationer med RAM och SSD, är det lika bra att uppgradera hårddisken då med? Datorn kommer främst att användas till studier (Office, SPSS etc.), se på HD-film, streama till TV, det vill säga inget särskilt krävande. Däremot brukar jag "multitaska" ganska mycket med mängder av internetfönster, dokument och program samtidigt och vill verkligen att allt ska gå smidigt. Jag vill även kunna ha datorn i ett antal år utan att byta ut den. Utefter min användning, tycker ni att det är värt att ändå uppgradera processorn?

Jag har bara använt en i3'a (Ivy Bridge) stationärt och där räcker inte prestandan till "tunga webbläsarsessioner" utan att programmen låser sig och hackar titt som tätt. Nu på min Vaio Pro 13 med i5, 8 GB ram och PCI-lagring på en ren Windows 8.1-installation är brist på beräkningsprestanda inget stort problem vid nämnda aktivitet men även i5 laggar till ibland. Särskilt i Firefox tyvärr, till skillnad från Opera och Chrome. Utan 8 GB hade jag ofta slagit i taket även om jag aldrig fått webbläsaren att äta över 3 GB. Windows, Flash och de andra programmen vill ha sitt.

Jag vet inte om det är värt pengarna, men jag tror det skulle märkas om du inte valde i5.

Av Desplow

Den där härliga jailbreakkänslan infinner sig tyvärr inte.

  • Vanilla iOS är så väldigt mycket bättre nu när Apple implementerat hack efter hack från communityt

  • Saurik har inte givit sin välsignelse

  • Ingen spänd förväntan, rykten, tjatiga tweets o.s.v. som brukligt

  • Kinakontroversen

Med det sagt så är det ändå självklart att jailbreaka och jag vill passa på att uppmana alla med kompatibla iEnheter som inte är beroende av ultrasn0w att se till att uppdatera dessa till iOS 7.0.4 innan Apple släpper patchen och släcker signeringen av 7.0.4, man vet aldrig hur snabba de är.

Väldigt imponerande Evad3rs !

Av Desplow

Jag tycker den är klockren, om den kommit med vanliga Windows eller åtminstone Android.

Nu är den bara en jättefin, tunn, relativt lätt leksak med jättelång batteritid och döende OS från det av trojanen Elop slaktade Nokia.

Som sagt, den ser riktigt bra ut. Jag undrar om plasten är lika högkvalitativ som iPhone 5c, för i så fall finns det ingen anledning att sakna metallkänslan. Jag tycker om färgglada ting så den röda eller blåa hade jag valt och självklart med tangentbord om det nu ens går att välja bort.

http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2013/10/nokia_lumi...

http://images.dailytech.com/nimage/nokia_lumia_2520_colorrange.j...

Av Desplow

För det första, ta inte på dig en för stor skuld för att ha blivit bedragen av en kriminell med ont uppsåt. Om alla slutade lita på varandra hade samhället inte varit så trevligt.

Jag tycker det låter som att du snällt skulle kunna be Mögel ta en sväng till den förmodade säljarens bostad och prata med denne. Kanske också kolla upp en eventuell arbetsplats, läroverk eller annan släkting.

Av Desplow

Härligt härligt.

Det rör sig sannolikt om panelen LG presenterade för några månader sedan på 5, 5", 538 ppi, 430 nit och 1,21 mm tunn, 12 % tunnare än den som sitter i LG G2.

3686400 pixlar, najs.

Istället för att gnälla väntar jag på de första testerna. Varför inte Oppo var först som förra gången fast med 1080p undrar jag också.

Av Desplow

Är det bara jag som redan går och dagdrömmer om Snapdragon 1000, vad den kommer att innehålla och hur prestandan blir ?

Av Desplow
Skrivet av Zibbi02:

Finns under "pekaralternativ" i synaptics kontrollpanel? Jag är inne och ser det just nu.

Ok, vad bra. Då behöver jag inte oroa mig för det Tack.

Av Desplow
Skrivet av Zibbi02:

Nice! Ser fram emot benchmarks på SSD:n. Angående trackpad: http://www.sweclockers.com/forum/67-barbara-datorer-support-o...

I var jag inne i Synaptics egna kontrollpanel men kunde inte hitta någon hastighetsinställning alls. Som det var inställt i affären var det alldeles för långsamt.

Av Desplow

Så, nu äntligen. Efter att ha velat fram och tillbaka i flera månader så beställde jag precis datorn med följande tillägg:

Svart utan touch
i5 + 590 kr
256 GB PCI-e + 300 kr
8 GB + 350 kr

Totalt 8.973,57 kr med studentrabatt.

Som vanligt buggade tilläggen, det gick inte att välja den vanliga SSD-uppgraderingen kostnadsfritt och PCIe-varianten kostade extra men jag kan inte vänta längre nu.

Anledningen att jag väntat så länge är oro för ljudnivån, den dåliga trackpaden, inget 802.11ac, den svaga GPU:n samt drömmen om en förbättrad fläktlös Broadwellversion till nästa sommar.

Anledningen till att jag ändå köper är tunnheten, utseendet, vikten, märket, batteritiden, prestandan, skärmen och bristen på vettig konkurrens. Närmast har nog Surface Pro 2 och Lenovo Yoga 2 Pro legat.

Den enda datorn jag hellre skulle vilja ha som går att beställa är nog Asus Zenbook Infinity UX301LA-DE002H men den kostar också från 20 000 kr vilket är alldeles för mycket.

Nu undrar jag om det finns det något sätt att höja hastigheten på muspekaren när man använder trackpaden ? Jag kunde inte få till det när jag testat enheten hos MediaMarkt. Samt om någon hunnit testa i3-varianten och kan uttala sig om prestandan, är i5:n verkligen värt nästan 600 kr extra ?