Inlägg

Inlägg som ajsman har skrivit i forumet
Av ajsman

suck, fått ett lite mindre problem med min tänkta lösning utav ett lackrack, lite nätverk och 3st u2 chassin varav 2st med skenor. då det kommer krävas något fasligt mycket moddade för att antingen med lr utan skenorna så kommer det dock inte några "helhets" bilder
för vad är oddsen att de där stackars spånbenen på ett lackbord orkar bära upp vikten utav 3st u2 chassin fyllda med en massa eyecandy (om man nu inte börjar nedifrån och går uppåt, men det ser bara dumt ut, och kommer vara omöjligt att komma åt burkarna ju längre ner de ligger)?

orkade bara dra upp en av servrarna igår, slänger upp en bild på den när jag kommer hem!

Av ajsman

allt ska nog funka med windows server 2003(och uppåt), är dock osäker på hur man styr upp privata mappar för olika användare.

annars skulle valfri linux distro funka alldeless utmärkt med samba och "utdelade" /home/* mappar om det är lokalt, om du tänkt dig filserver över internet så skulle jag rekomendera glftpd som har ett utmärkt stöd för privata mappar, symlinks och du kan confa den exact som du själv vill.

för mediacenter så funkar xbox media center alldeless utmärkt och det ska finnas till de flesta operativsystem vad jag vet.

kan ju rekomendera att inte blanda server och arbets datorer, ska du köra server så kör den dedikerat för sina uppgifter.

Av ajsman

ojojoj, här var det fina grejer iaf! jag återkommer med lite bilder på mina prylar när jag är hemma/orkar styra bilder.

Av ajsman

YEAH! om ~2h tar jag mig in på 4'e sidan i listan utav sweclockers foldare! kan säga hej till 3'e sidan om 2 månader!

Av ajsman

det jag har märkt utav de "nya" 4-in-3 modulerna (dvs de med led på fläkten) är att dammfiltret blir igentäppt tämligen snabbt och att det är det som är det enda som är fel på den. har 2st i en av burkarna hemma med 9 diskar i och det är inte mycket väsen fläktarna gör. släcker jag ner allt i rummet förutom den burken så är det inte många db. dock har jag även ett chassi utav massivt plåt så vibrationerna fortplantar sig inte.
edit: glömde av din luftflöde fråga. luftflödet är inte imponerande och räcker inte till mycke mer än att hålla diskarna i ~30c

Av ajsman

4h 32m kvar tills jag hamnar på de första 5 sidorna för sweclockers på extremoverclocking! YEAH!
varit en hård tid sen nov 09 med strömavbrott och kassa p4'or som aggerar centralvärme

Av ajsman

nu när nästa updatering körs om 30 min så ligger jag över 100k!

Av ajsman

du ska absolut inte ha igång datorn när nätagget låter som det gör i dagsläget. låna/köp nytt nätagg snarast möjligen och kolla att inga komponenter har dött på köpet.

Av ajsman

woho! 8h kvar tills jag tar 700'e platsen på sweclockers. och nu börjar det bli lite små jobbigt att ta placeringar och det gillas!
~72 dagar kvar tills jag har nått mitt mål med att vara med på de första 5 sidorna

Av ajsman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av él Mero
Inställning du söker heter Allow receipt of work... och finns under Connections-fliken. Du kan se mer här: http://folding.stanford.edu/English/WinUNIGuide.

som jag förstog utav det jag fick fram av google för den inställningen så är det mer minne desto bättre. då jag bara foldar på en bunt med p4@2.27ghz med ~512mb ram så verkar det inte vara nånting för mina system. det jag skulle vara ute efter är små wu's. de som kör bra på mina maskiner är p6314 och p6318 med de så snittar ppd på mina maskiner på 180 och det är klart godkänt. till skilnald från p4460 som trycker ner ppd till 50

edit: nu när jag läste igenom det jag skrivit så tyckte jag att det var lite flummigt. är inte nödvändigtvis ute efter att kunna specifiera vilka typer av projekt jag vill köra. men gärna specifiera att jag vill köra "små" wu's med låg poäng och lägre cpu krav.
kvantitet över kvalitet dvs

Av ajsman

en lite pre woho, 5h tills man spräcker 50k med 10st p4@2.26ghz
mött på lite motstånd än så länge då man fortfarande håller på o racar förbi alla inaktiva foldare som spontanfoldat några dagar och sen skiter i det!

Av ajsman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ludenben
Du kan bara ställa in vilken storlek du vill ha på dina WUs men något trix för att få de som går snabbast på just dina maskiner finns inte. Man får glatt sitta och titta på när PPDn faller.

hur går jag tillväga med det på systray/cpu klienten? googlade lite och hittade bara en massa faqs på hur man ställde in big adv/beta/etc wu's

Av ajsman

har dykt upp lite nya frågor.
efter ett strömavbrott här på kontoret så visade nästan alla folding maskiner i fahmon "unkown" på "core". nu har visserligen alla förutom en utav wu's kört färdigt, men frågan blir då: vad händer? behöver jag vara alarmerad utav detta beteende?
sen går det att specifiera på något sätt att man vill ha "låg" arbetslast wu's om det finns tillgängligt? fick in en gromac prcg: p4457 (r723, c1, g48) som tar evigheter (40ppd mot 100-250ppd) i jämnförelse med de gromacs jag normalt sett får. då jag bara foldar på 10+ p4@2.26ghz så vill jag försöka optimera foldandet så pass bra som det går.

Av ajsman

skräp, får nöjja mig med o köra cpu klienten på all crap hårdvara jag kan lägga vantarna på isf.

Av ajsman

onödigt att starta en ny tråd så fortsätter med mina frågor i den här tråden.
finns det någon anledning att köra en gpu klient på intel 82915g/gv/910gl onboard chipset gfx? vad jag har luskat fram är det 128mb ram på de rackarna men mer information än det e svårt att få fram.
i dagsläget kör jag cpu klient på de 5 burkarna, och hur mycket skulle prestandan på cpu foldandet ha om jag körde igång en gpu klient på varje burk?
kort o gått, skulle jag vinna nånting med att dra igång en gpu klient utöver cpu?

Av ajsman

får ta o bumpa den här gammla tråden med en bild!

http://img13.imageshack.us/img13/617/foldingu.th.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/8052/dsc0002if.th.jpg

usch, var sämre focus än jag trodde på den bilden

folding1: p4 1.8ghz 256mb ram
folding2: p4 1.8ghz 384mb ram
folding3: p4 2.26ghz 512mb ram
folding4: p4 1.8ghz 256mb ram
folding5: p4 2.26ghz 512mb ram
folding6: p4 2.26ghz 256mb ram
folding7: p4 2.26ghz 512mb ram
folding8: p4 2.26ghz 512mb ram
ds2-14-15: intel atom 1.6ghz 1gb ram
arbetsstation: p4 2.8ghz 504mb ram

intel atom burkarna körs som test över julen för att se hur de presterar. presterar de vettigt så blir det nog o trycka igång 28st totalt så fort man fått tummen upp av chefen

edit: lite updaterade specs på burkarna som körs, kommer komma två till "biffiga" p4'or på 2.26ghz när jag har installerat om dem!

Av ajsman

1. personA börjar folda skickar en begäran på wu till stanford.
2. stanford skickar en wu till personA och registrerar att den håller på att beräknas (wu 1/1000).
3. personB börjar folda, får wu 2/1000
4. personA blir färdig och begär en ny wu och får 3/1000

något extremt simplifierat. mjukvaran hos stanford har koll så att ingen wu bearbetas av mer än en person åt gången

Av ajsman

oj, vad najs. behövde inte ens leta reda på min profil. den ligger ju i första inlägget!
http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php/un=a...

Av ajsman

kan säga med en gång att de där lödningarna inte är 100% när det gäller kontakt. nu vet jag inte hur lurarna är uppbygda men jag tror nog att bästa lösningen är att köpa nya.
har själv lött liknande lurar ur ren desperation och det enda som funkade vara att använda högre temperatur än rekomenderat nästan till den punkten att koppartråden blev förstörd. och denna nöd lösning funkade bara i några dagar innan mina lurar var totalförstörda.
ska du ha nån chans alls med lödningen så måste du nog oxo seperara kabelavlastningen (de tunna plasttrådarna)

Av ajsman

1,869'e plats i sweclockers och håller på och räjsar förbi alla som slutat folda!
~444ppd på 3st p4 cpus