Inlägg

Inlägg som merenge har skrivit i forumet
Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pender
Okej nu är jag med Merenge - men du är fortfarande lite otydlig om vad som eg är felet med minnena. Om jag tolkar dig rätt så bootar datorn men du får ~200 errors i memtest, eller? Märker du några andra fel, är datorn instabil tex?

Som du säger ska de där minnena absolut vara kompatibla med moderkortet, så det är ju lite konstigt om det vore problemet. Jag hade förresten tänkt köpa exakt samma grejer (1024-sticka istället för 512) så jag är intresserad av att höra mer om och fixa det här ev problemet.

EDIT: Vad har du för cpu merenge?

/ S.

A64 Newcastle 3000+

Upptäckte problemet när datron inte hittade massa filer under windowsinstallationen (har en annan tråd om det lite äldre men om du vet något skadar det inte att ta upp det här med). De försvann när man tankade från minnet efter formateringen till hårddisken. Efter det fick jag memtest och errors i det.

har bytt ut hdd, skiva och dvd-läsare.

Egentligen var denna tråden för att komma på det klara med om jag kan beställa ett kingston-minne till undertiden det andra är inskickat på service så jag inte slänger pengarna i sjön. =(

EDIT: Flashade BIOS nu återkommer om en kort stund med resultat... har inte vågat men nu gjorde jag det i alla fall Nya versionen 1004... gamla 1003.

EDIT2: Samma fel igen tyvärr...

EDIT3: Har nu skickat mail till Kingston-supporten igen (eftersom inte ASUS verkar svara) med den information jag skulle ha med efter att jag uppdaterat mitt BIOS. Svaret borde komma under morgondagen och vi får se vad dem säger.

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pender
Merenge vad heter dina minnen exakt? Vad händer när du testar med bara Kingston-minnena i?

Efram - varifrån har du fått att Kingston skulle vara så dåliga?

/ S.

Det är "KVR400X64C3A/512" om det är det du menar. Kollade nämligen ASUS lista först innan jag köpte dem.

Du missuppfattade mig i början... jag har alltså inte köpt två olika typer av minnen utan bara kingston än så länge som vägrar =(

Det är ingen som har svar på fråga 2 ? =(

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Efram
ja ska glo... brb

[EDIT] men alltså vad har du vör moderkort då?? ja kan juh inte bara kolla på minnena endast hehe

dock skulle ja vilja säga att Kingston e inget överdrivet vettigt val... ja hade takig Corsair eller iaf inte kongston hehe

Kingston stod med i kompabilitetslistan... och Corsair var inte med =/ + att den jag köpte av inte hade Corsair.

Moderkort: ASUS K8V SE Deluxe

Anledningen till att jag riktar in mig på minnen är att ingen i min bekantskapskrets har lyckats komma till ihopplocksdatorer med DDR i så jag kan inte testa dem någonstans.

Av merenge

Okej, tanken var att frågorna skulle komplettera sig men tackar för ett snabbt svar på den första frågan i af.

Om jag ska köpa Kingston igen så skulle jag ju vilja veta om de är imkompatibla med mitt moderkort.

Av merenge

Två minnesfrågor

Direkt på sak:

1. Eftersom mina Kingston-minnen inte fungerar på den nya datorn så funderade jag på om jag skulle köpa andra minnen istället för dem (ifall det beror på kompabilitet). Kan man köra två stickor av olika märken i en och samma dator om kingstonen visar sig fungera när jag får en ny sticka?

2. Om minnen inte är kompatibla läste jag i en tråd att datorn inte alls skulle starta och att BIOS inte skulle kunna laddas in ens, yttrar sig minneskompabilitet på detta vis eller kan det vara mindre allvariga situationer också (som t ex ~200 errors i memtest)?

Tacksam för svar.

Av merenge

Datorn startar om sig

Jo jag har haft problem med att datorn startar om sig med jämna mellanrum sedan igår. När den gör det är olika (allt mellan 40 - 90 minuters aktivt datorarbete) och då kommer den ut varpå den menar att det har skett ett "Primary master boot failure" efter att den letat upp alla diskar. Stänger man av och sätter på en minut senare fungerar det som klockan.

Nu är min fråga vad felet kan vara har sett två suspekta saker:

1. Systemtemperaturen är ca 6 - 7 grader högre än tidigare, vet inte varför fläkten snurrar och så.

2. Memtest86 påpekade att jag fick errors under test 3, 55 st till antalet. Men under andra försöket så fick jag inga errors.

Kan ett sådant fel repareras genom att installera om windows eller är det garanterat hårdvaruorienterat?

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av August
Jag har en jobbarkompis "Explora" här just nu och har liknande fel. Filer som inte hittas är:
dgphelp.dll
courbd.ttf
d3d8.dll
amdk6.sys
arp1394.sys
cinemst2.sys
d3dim.dll
d3dim700.dll
danim.dll
dataclean.dll
daxctle.dll
ddeshare.hlp
devmgr.dll
diskmgTW.chm
dmadmin.exe
dmconfig.dll
dmstyle.dll
dmusic.dll
dplayx.dll
dpnet.dll
duhpast.dll
dpvoice.dll
driver.cab
msyuw.dll
prd.dll

Än så länge, jag fortsätter och ser nog en enorm Windowskrasch efter installation. =/
[Edit]Det gick åt helskotta, efter omstart står det "verifying dmi pool data" markören står och blinkar...Aja, i med Win 2000 Pro och får se om det blir samma problem, formaterar nu igen.
[Edit #2]När installationsprogrammet var inläst och datorn startat om så får jag "ett diskläsfel uppstod" "tryck Ctrl+Alt+Del för att starta om" och det fungerar inte.

Du har inte hittat någon lösning på problemet ännu? Hittade den samtliga filer under installationen av Windows 2000? =/

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cire
Jag körde också memtest och fick även jag en MASSA errors. Jag böt ut minnet mot ett annat och fick inga errors med det men ändå så funkar det inte.

Det blir samma fel. Fast nu är det alltid samma fil som inte funkar o kopiera, driver.cab.

Så jävla irreterande detta!!

Går det o installera hårddisken på en annan dator och sedan använda den på min dator? Jag gjorde det förut men då fick jag något errormedelande när jag startade windows, men eftersom jag fick massa errors på memtestet så kanske det berodde på minnet. Hmm jag ska testa o installera hd:n på morsans dator och sen försöka sätta in den i min dator med nya minnen i.

Återkommer med resultat

Konstigt. Jag har vissa filer som inte går att installera men för mig funkar åtminstone driver.cab ... väntar spänt på ditt resultat med detta försök.

Av merenge

Re: Re: Windows XP-installation: filer hittas inte.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAHP3369
Är partitionen som du skall installera på aktiverad ?

Det görs innan man kommer till den delen då man kopierar filer till partitionen. Så ja det ska den vara, den enda funderingen jag hade var att mätaren visade att den formaterade en 10GB-partition på några sekunder, vilket min förra dator verkligen inte gjorde.

Av merenge

Fick massa errors i Memtest =( Ska testa att flasha BIOS sedan åker väl minnena in på garantin.

cire: Tror inte heller det är hårddisken eftersom den säger att filen som skulle kopieras inte kunde läsas och filen är på väg till hårddisken. =/

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Donan Fear
Innan du gör något drastiskt kan du kolla så att du har minnet i platsen närmast processorn.

Det har jag.

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
Jag har det mobot och mitt fungerar bra dock itne testa memtest86+ så noga då det pallar 24h överklockat i prime95 med betydligt aggresivare timnings på minnena.

Det kinsgton minnet ksa fungera på socker 754 mobos men testa bios flash då jag läst mö om att asus 754 mobos är petiga på minnet.

Sedan kan det ju vara en trasig sticka eller mobo med igen omöjlighet.

hade själv kört den setupen om inte kingston minnet vart slut så blev JEDEC godkända cas3 Corsair TWINX1024-3200 som jag kör i cas2 i 440Mhz så klagar inte över det alls

Jag som bland annat valde kortet för att det hade tagit såpass många minnen i ett test på Toms Hardware. Trodde inte den var så petig då. Minnet står ju även med i kompabilitetslistan på ASUS hemsida.

Om jag ska flasha BIOS, hur lång tid tar det (alternativ formulering: hur lång tid har jag på mig att misslyckas?=D) och finns det möjligheter att göra det från CD då jag inte har en floppy ordentligt inkopplad?

Av merenge

Nej jag har BIOS så att den ställer in allting automatiskt eftersom jag inte anser mig vara nog kunnig för att ändra. Processorn går i 2002 Mhz och den ska ju vara på 2000 så det är ingen fara antar jag.

Jag körde alla test 5 ggr med samma resultat, runt 200 errors.

Av merenge

Re: Re: Errors i Memtest86

Tack för det snabba svaret.

Citat:

Naturligtvis skall det inte finnas några fel alls, så det är tyvärr inte normalt.

Attans också. =D

Citat:

Ja, testa att flasha för säkerhets skull. Dessutom: är du säker på att du ställt in alla minnestimings korrekt i BIOS, alternativt ställt dem på "SPD"?

I BIOS har jag inte rört något, jag har ställt allting på Auto, kan detta skapa problem? Sedan så undrar jag snabbt vad SPD är?

Citat:

Det brukar stå längst ner på skärmen vid uppstart...

Okej jag får kolla det, men den har en tendens att blinka till så fort och gå direkt över till Fasttrack-kontrollen. =(

Av merenge

Errors i Memtest86

Jag postade under gårdagen en tråd på Microsoft operativsystems-forumet som handlade om att min dator inte kunde hitta filer under installationen. Någon tipsade mig då om att köra Memtest och jag gjorde det idag. Skrev upp alla siffror den gett mig.

L1 Cache: 128K / 16412 MB/s
L2 Cache: 512K / 4078 MB/s
Memory: 511 MB / 1596 MB/s
Chipset: (här stod det inget)

Delarna i datorn är:

Asus K8V SE Deluxe
Athlon64 3000+
Kingston KVR400X64C3A (512 MB)

Under testets gån så gick de flesta tester bra (den gjorde bara test 1 - 7 dock men det kanske är normalt?) förutom just test nummer fem där jag fick 952 fel under fem försök (försök 1: 208 fel, försök 2: 182 fel, försök 3: 170 fel, försök 4: 186 fel, försök 5: 206 fel).

Så nu till mina funderingar:

1. Är det en normal siffra på antalet errors (eventuellt totalidiotisk fråga)?

2. Kan man rätta till det med att flasha BIOS eventuellt eller är det fabrikatsfel? Man flashar ju inte gärna i onödan om man inte är så duktig.

3. Kan inte hitta min BIOS-version, var står den? Jag hittade siffran 08.00.09 men på ASUS hemsida verkar de inte alls följa den standarden. =(

EDIT: Tråden om problemet med Windows om någon finner den informationen intressant ( http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=33960... )

Av merenge

Kan man använda memtest i dos?

EDIT: Det kunde man ja. Men är memtest86 samma som du menar eller annan version?

Av merenge

Jag har minnena på standard-timings och processorn är mellan 35 - 39 grader så det ska väl inte vara några problem. Det var just minnena jag funderade på, under installationen sparas filerna som behövs i minnet innan de laddas till hårddisken inte sant?

Av merenge

Windows XP-installation: filer hittas inte.

Jag har spenderat fyra timmar med att försöka installera Windows XP på min nya dator utan framgång. Jag kommer så långt så att den hittar hårddiskar och formaterar dem, men när jag sedan ska spara filerna till disken så börjar den haka upp sig och säga att den inte hittar olika filer, speciellt två som upprepas varje gång (dx7vb.dll och sysconfig.dll tror jag de heter).

Jag har provat att:
- Byta CD-läsare
- Byta hårddisk
- Byta CD-skivor

Felmeddelandet lyder ungefär att filen inte är hel och att det kan bero på att Windows-skivan är trasig, men skivorna jag testat har fungerat klockrent på flera andra datorer.

Min fundering är på om det kan vara minnet som är fel eller om jag behöver en BIOS-uppdatering av något slag.

Specifikationerna på min dator är en Athlon64 3000+, 512 Kingston-minnen och ett Asus K8V SE Deluxe (BIOS 08.00.09).

Mycket tacksam för svar.

Av merenge

Jag tackar och bockar... Visste inte ens att butikerna listade medföljande kablar, men nu vet jag!

Av merenge

ASUS K8V - Vad medföljer och vad innebär Deluxe?

1. Jag ska precis beställa och undrar vad det är för kablar som medföljer i en K8V (inte deluxe om det är någon skillnad)?

2. Funderade också på vad det är för skillnad mellan SE Deluxe- och icke-deluxe-versionen?

3. Sista frågan.... Jag har fått ett erbjudande om moderkort med bus på 800 och en på 1600, båda K8V SE Deluxe. Är dessa 1600 något som jag kan använda med en Athlon64 Newcastle 3000+? Och om hur stor är skillnaden i prestanda?

Skulle uppskatta snabbt svar eftersom jag ska beställa idag. Tack på förhand.

Edit: Jag har sökt på swec, varit på tillverkarens hemsida och kikat på tester utan rakt svar. Om jag har missat något ber jag om ursäkt!