Inlägg

Inlägg som Webhallen har skrivit i forumet
Av Webhallen
Skrivet av MrMacho:

Jag har samma upplevelse som dig, men jag klev av det hela redan första gången jag var tvungen skicka in mina kvitton som jag hade i historiken. Som du säger, det finns viktigare saker i livet än att överkonsumera för något som Webhallen själv inte tar på allvar.

Skrivet av griid:

Precis, orkar inte betala min tid i att leta kvitton digitalt. Har bättre saker för mig. Kommer sluta jaga achievment

Cheevos är något jag personligen har drivit fram under det senaste året då det vart bortglömt i 4 år, nu när jag lämnar över facklan (jag har kodat, ritat, hittat på alla nya cheevos som kommit senaste året) så kommer en process lämnas efter mig där marknad beställer till IT och allt bekräftas löpande att det fungerar. Nu är jag inte den bästa kodaren och det är väl en orsak till att vissa cheevos inte dykt upp direkt men det kommer lösa sig inom väldigt kort nu när IT äger cheevo-reparationerna igen.

Så håll ut säger jag, det kommer bli riktigt bra.

Detta är nog mitt sista meddelande på Swec-plattformen och kommer finnas i vår Discord för de som vill tjöta.
Min efterträdare lär dyka upp inom kort.
Jag är åter på datorkomponenter och jobbar dag och natt för att vända skutan rätt igen

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av Jaw_B:

Fick tydligen också "Knighthood". Ungefär hur många är vi som fått denna? Är ingen achivement eller XP-hunter, men är stamkund sedan många år. Vore roligt om detta är något mer än bara "lite extra xp". @webhallen

Hej!

Här kan du läsa lite mer om Knighthood, https://www.webhallen.com/se/info/6-Medlem-hos-Webhallen

Planen är att det ska vara mer än "lite extra xp"

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av muSashi:

Ärligt Patrik, här kunde du ha uttryckt dig mer ödmjukt. Det hade räckt med att skriva att kunden är varmt välkommen att återkomma om det fortfarande skulle vara fel på varan efter hen hämtat ut den. Bara för verkstaden inte hittade något fel första gången så betyder det inte att felet inte finns där.
Har själv varit med om att ibland krävs det att man skickar in varan ett par gånger innan felet upptäcks.

Jag håller med, jag kunde ha uttryckt mig bättre här och självfallet stämmer det du säger, jag ser en braseld och mitt enda fokus är att ta reda på vad som har hänt och berätta vår sida av det hela och se om det är något jag kan göra, jag är inte utbildad kundtjänstmedarbetare och börjar känna att jag kanske borde ersättas av en här på forumet också då detta lynchmobfenomen har rotat sig hårt här på forumet tyvärr.

-------------------------

Känner att jag har inget mer att tillföra till denna tråd och har någon några synpunkter på detta så kan ni fortsättningsvis kontakta vår kundtjänst.

Over and out
/Patrik

Av Webhallen

Hej

Nu har jag pratat med vår RMA-chef och vår sida storyn lyder såhär:

Sparken har skickats till Xiaomis huvudleverantör där en tekniker har testkört scootern i 4km utan att beskrivet fel har uppkommit.
Den meföljande skickbeskrivningen indikerar dessutom att skicket på scootern inte är i tipptopp skick.

Nu är vi medlare mellan kund och verkstad och vår verkstad säger att scootern är OK, om kund då ej vill hämta ut scootern så hamnar vi i ett dödläge där vi inte kan lagra scootern i all oändlighet.

Från att ditt ärende är redo för utlämning så kommer produkten att avyttras eller kasseras i enlighet med lag (1985:982) om näringsidkarens rätt att sälja saker som inte har hämtats. (nej vi kommer inte sälja den vidare)

Vi kan goodwilla avgiften för att verkstaden inte har hittat något men vi kan inte byta ut något som vår verkstad ej hittar fel hos.

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av jOOc:

@Webhallen köpte precis en riktigt bra och kostsam config dator. Super bra service och allt gick snabbt.
Men nu fick jag reda på att inga prylar som ingår i denna nya dator kommer att räknas in under achivements.

Det är riktigt dåligt!

Pga hur vårt achievementsystem är uppbyggt triggas inte de individuella delarna nej, men du får däremot en för att köpa en config och en för att stationär dator över 25000.

Tar givetvis till mig din feedback i hur vi kan förbättra cheevomotorn i framtiden

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av Rah!:

Någon ETA på fix? Vill förbeställa, men helst inte krångla med återbetalningar och grejer. Ser fortfarande ut så här för mig när jag väljer PostNord (som är det enda alternativet som visas som "0 kr" när man väljer det):

<Uppladdad bildlänk>

Uppdatering:
Jag testade att ändra betalmetod till Swish, då blev det 500 kr vid steg 4/4 också.

Uppdatering #2:
När jag bekräftade steg 4/4 och kom vidare till själva betalningen så var det 549 kr ändå... oh well, "for science" eller något.

Ingen ETA, It's in the hands of Jira nu :/

/Patrik

Av Webhallen

Fraktbuggen kikas på nu, tack @Zippeer för infon och bilderna:)

Ni som har betalat 549:- kontakta vår kundtjänst så löser de en refund på frakten!

Av Webhallen
Skrivet av Zippeer:

500kr visar gratis frakt på alla.(I alla för mig)
<Uppladdad bildlänk>

men går du vidare med instabox nu får du 49kr frakt ändå?

Av Webhallen
Skrivet av Zippeer:

Vid köp över 500kr så verkar det fungera för instabox också och det är ju "Över 500kr" som står i bannern också, bara lite konstigt att det inte verkar gälla postnord

kan nog vara 1kr som skiljer sig i reglerna, ska undersöka.

Av Webhallen
Skrivet av Daemon:

Nyfiken, men vad är det som anmäls? 500 kr är enligt mina uträkningar inte över 500 kr.

Jag tolkade det som 500kr visade gratis frakt på alla, men när man väl valde instabox så får man ändå betala frakt.

Vi satte 500kr just så att gratis frakt går igenom, annars hade vi kört 499:-

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av Zippeer:

Kollade lite till och det verkar bara vara postnord som är fraktfritt.

Det står 0kr på Instabox och budbee men när man väljer betalsätt så är kostnaden 549kr, Väljer man postnord så är kostnaden 500kr

Skumt, anmäler den till vår IT!
Vågar inte lova en ETA dock

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av Zippeer:

"Fri frakt, Fri hemleverans över 500kr"
Tröjan kostar 500kr men fick ändå betala 49kr frakt?
@Webhallen

Måste det vara 501kr för fri frakt?

Gör mig inte så mycket att det är en fraktkostnad, bara lite fundersam

EDIT:
Vilken storlek gäller det? och är du inloggad?

Av Webhallen
Skrivet av Blackie:

Hej!

Jag kanske bara inbillar mig men jag tycker att Webhallen har börjat gå ned sig..
Har alltid haft lite förkärlek till Webhallen sedan jag handlade på deras första butik på Upplandsgatan 62 2002.
https://www.dropbox.com/s/s3srr0g2r09635g/Webhallen%20OG.JPG?dl=1
Men nu senaste året/åren så upplever jag inte alls dem lika på hugget längre.

Är det bara jag eller är det fler som är av den uppfattningen?

Trist att du tycker så, helt ärligt har vi haft en rätt tuff organisatorisk förädring de senaste åren, vi har bytt VD några gånger för mycket och har haft mycket personal som börjat och slutat på kort tid samtidigt som vi växt organisationen (vi är inte lilla källarföretaget längre), vi börjar dock sakta cementera oss nu i vår organisation med nya rutiner, tjänster och allt som hör till och det är tyvärr något som tar tid.

Skrivet av Tellion:

Oj det var längesedan man handlade på webhallen, senaste köpet var en ps5, men slutade handla där ifrån när de började med bonus systemet, blev rätt äcklad av mig själv när jag såg hur mycket man spenderat
Och konsumera för att behålla bonus går inte hem hos mig...

Vårt medlemsystem kräver ej konsumering för att behålla bonus :/ om du inte tänker på Killstreak där hela syftet är att hålla en Killstreak

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av 007onex:

Godkväll forumet!
Det är så att jag har haft en elsparkcykel på garantiärende hos webhallen och tänkte höra era kloka ord kring det.

Reparationen har verkligen inte gått som planerat. Det hela började med att elsparkcykeln aldrig nådde längre än 15km. Så jag skickade in den hos webhallen. En månad senare får jag tillbaka scootern med ett nytt batteri. Väl inne i butiken så får jag scootern med styret löst och dessutom så är skärmen grovt repad. (Verkstaden har alltså vänt elsparken upp och ner ihopfälld med displayen mot marken när de har skruvat lös batteriet på scooterns undersida. Vilket har lett till grova repor på displayen).

Men problemen stannar inte där. När jag väl är hemma så vägrar scootern ladda batteriet. Dessutom så är batteriet INTE fast utan den hoppar runt när jag kör, vilket är en tickande bomb i längden med tanke på alla stötar batteriet får. Då får jag skicka in scootern på nytt och vänta ytterligare någon månad på reparation. När jag startar ärendet igen så påtalar jag allt detta och speciellt hanteringen vid reparationen. Eftersom jag redan hade väldigt dålig magkänsla innan så bestämde jag mig att ta bilder på scootern innan jag skickar den på service IGEN.

över 2 månader reparation senare

Jag får tillbaka scootern, batteriet är INTE fastskruvad och hoppar fortfarande, displayen har ännu fler repor. Jag skriver till supporten direkt med bildbevis, två veckor senare har jag fortfarande inte fått svar.....
Scootern är pedantskött och jag har endast pendlat till och från jobbet fåtal gånger då jag studerar på annan ort. Jag är väldigt noggrann med mina prylar.

Enda anledningen till varför jag handlade på webhallen var pga deras fantastiska support jag tidigare fått. Men detta är under all kritik och jag vill verkligen inte skicka in min scooter dit igen. Jag känner mig inte säker med scootern inomhus trots att jag inte har ett val. Även mitt jobb jag pendlar till är väldigt känsligt för brand. Så att ha elscootern är en mardröm med tanke på hanteringen av scootern och det lösa batteriet, jag vill inte ens ha kvar scootern efter all misskötsel.

Så jag undrar hur era tankar går? Är detta något jag ska förvänta mig? Ursäkta ifall något är otydligt, en hel dag av studier gör sitt.
Tack på förhand!

Hej!

Kan du DM:a ditt ordernummer till mig med information kring tidigare konversationer med kundtjänst? så ska jag kolla på om det är något vi kan göra där.

När det kommer till reparation av varor så som mobiler, laptops, elscooters så är vi bundna till de verkstäder som leverantörerna pekar oss mot, vi reparerar väldigt sällan saker själva om de inte är väldigt triviala och det är när det skickas på verkstad som det tyvärr kan dröja (då alla ÅF skickar sina enheter dit)

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av griid:

@Webhallen
Hej!

Håller ni på att göra om er webshop?
Ser att önskelista-funktionen inte fungerar längre.
Produkter som tidigare varit tillagda är numera borta

Hej!

Verkar ha fått sig en hick-up, vi har felanmält det till IT. Ledsen för strulet

Av Webhallen
Skrivet av PeCe:

Tycker det låter som "Beställ och hämta i butik" egentligen är detsamma som "Åk till butik och hoppas att varan finns inne". Beställdelen verkar ju inte betyda något i praktiken. Om man beställer/bokar så borde bekräftelsen innebära att varan faktiskt har lagts undan för aktuell kund. Har man rent fysiskt lagt undan ett exemplar åt kunden innan man bekräftar beställningen/bokningen så påverkas inte kunden negativt av felaktiga eller släpande lagersaldon.

Det är dock ett system som lever kvar efter tiden då allt fanns bakom disk, det i kombination med väldigt få lagerdiffar gjorde oss till snabbast (och i princip enda) butik att lägga undan varor snabbt hos då personalen ser om produkten som ligger på hylla är bokad eller ej innan de springer in på lagret och plockar. (alltså bokade produkter bekräftas ej manuellt då de med stor sannolikhet ligger på sin plats på lagret)
Som sagt, det är något som ses över nu för att anpassa vårt koncept till de nya butikernas utformande.

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av oobum:

Jag gillar deras "Beställ och hämta i butik" i teorin. Dock tråkigt när de faktiskt inte lägger undan varan innan de skickar sms/mail.

Mer än en gång så har jag fått sms om att varan finns att hämta, men eftersom de har den ute i butik så vet ingen om den faktiskt finns. Och man får gå därifrån utan produkt.

Nu senast fick jag svaret "jaha.. de där snattas ganska ofta".

Det är ett problem vi står inför nu och kollar över lösning för att lösa i framtiden nu när vi flyttar ut mer produkter ut i butik, hur vi ska hantera i princip 2 lagersaldon på en produkt som är ute i butik och bak på lager. För det är inte skoj heller att berätta för en kund som står med produkt i hand att "nej tyvärr, denna är bokad av en annan kund"

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av xSean145:

Tack @Webhallen för att ni avbokade en PS5 Digital Fifa Bundle som jag köpte åt brorsonen. Ni såg tydligt att det varken var mitt namn eller adress på mottagaren och swishbetalaren. Varit trogen kund i över 15 år och tycker det är en märklig affärsmodell. Hade det funnit en knapp för att avregistrera sig hade jag tryckt på den direkt.

Förstår att du är frustrerad, men 1 PS5 per konto oavsett är en benhård regel som vi inte kan flexa på sålänge det råder brist.

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av Jumpcut:

Är det bara jag som inte förstår betygssystemet? Två personer har gett fem stjärnor men snittet blir en stjärna trots att det bara är två personer som gjort recension. Hur hänger det ihop?

<Uppladdad bildlänk>

Hej!
Det är en känd bugg som vi känner till, har referens till detta i vår Discord Discordlänk

Skrivet av grizzly666:

Webhallen visar ju inte alla recensioner heller frågor tyvärr.
Men kanske det sammanlagda betyget av alla är det som visas i snittbetyget?
Dvs ett par betyg som ej visas!

Har själv 8-10 olika betyg som ej visas alls och 4st som visas, och av nån konstig anledning så är det bara dom med fem stjärnor som visas!
Har även 10-12 frågor två visas då det är relativt enkla frågor, dom andra med svårare frågor heller lätta frågor som leder till att svaret visar på en dålig produkt/etc visas INTE.

Så tyvärr är dessa två helt onödig funktioner som ingen bör använda heller titta på alls!

Vi jobbar absolut inte med att ta bort dåliga betyg, innehåller däremot recensioner fult språk eller helt orelevant feedback så kan den komma att tas bort. För att ställa detta mot något så har jag fått data som visar på att 17 recensioner av 1862 de senaste 30 dagarna har tagits bort pga de brutit mot våra riktlinjer.

När det kommer till frågor så är det i min mening en lite väl överambitiös funktion från vår sida, jag satt själv och svarade på frågor där när jag var produktchef och resterande frågor plockas upp av kundtjänst när de hade lugnare perioder. Förhoppningsvis är det något som vi kan bli bättre på i framtiden givetvis.

Våra riktlinjer för recensioner hittar ni här: https://www.webhallen.com/se/info/41-Recensioner-hos-Webhalle...

/Patrik

Av Webhallen
Skrivet av xSean145:

Kan man bara köpa en PS5 från er eller? Jag köpte en till mig själv och nu vill sonen ha en. Kan man köpa en till när det finns i lager igen?

Hej!

Ja precis, tills bristen är löst så tillämpar vi 1st per kund

/Patrik