Inlägg

Inlägg som asdfgh har skrivit i forumet
Av asdfgh
Skrivet av RedRetro:

För yngre barn skulle jag nog börja med ett visuellt språk, så som exempelvis Scratch. Sedan är ju frågan givetvis i vilken ålder du tänkt dig när du skriver "så tidigt som möjligt", då du är nybliven pappa. Att börja med exempelvis Scratch kan göras ungefär i samma veva som barnet lär sig läsa, innan det blir det nog svårt. Dock kan du ju utföra lekar som får in barnet i rätt tänk, hen kanske kan programmera dig till att utföra vissa typer av uppgifter?

Ja scratch var något som såg väldigt lekfullt ut, sedan gilla jag också att det fanns även på svenska! Tack för tipset.

Skrivet av CyberVillain:

Mitt tips är att börja med enkla pussel etc och bygg upp ett logiskt tänkande. Sedan kan du gå över till något enkelt språk som Lego mindstorm etc. Mitt första språk var HP Basic ca 1986, farsan gjorde ett enkelt spel med mig

Ja Lego mindstorm är ju faktist rätt givande då det ger "direkt respons" också! tackar!

Skrivet av Teknocide:

Kolla in Kojo och se om det kan vara något. Det är en grafisk sandboxmiljö som går att köra från webben. Kojo kräver att du har Java installerat, men det behövs inget webbläsar-tillägg.

Jo, jag gillade men de kändes som något att ge sig på när hen blivit lite äldre. Men tack för tipset!

Av asdfgh

Programmering för barn

Hej!

Jag har just blivit pappa och skulle vilja lära mitt barn programmering så tidigt som möjligt, så jag har lite frågor om detta.

Vilken ålder kan det vara vettigt att börja?
Vilket språk ska man börja med?

char ans; std::string place; std::cout << "Finns det några lätta böcker/videos/toturials som är riktat mot barn? (y/n)" << std::endl; std::cin >> ans; if(ans == 'y'){ std::cout << "vart hittar jag det då?" << std::endl; cin>>place; std::cout << "Tackar" << std::endl; datebase post; //my own secret class post.commitToDB("place"); } else if(ans == 'n'){ std::cout << "ajaa, tack ändå!" << std::endl; } return 0;

Tack för svar!

Av asdfgh

Kan svara på min egna fråga (nästan), jag har suttit och läst dokumentationen om Jboss det ända krypteringen jag har hittat är för data source (databas lösenord och användare). Där i mot finns det en rad med grejer som är möjlig i secure domain (autentisering osv.)....

Av asdfgh

Har kollat genom detta nu med

strace -e file ktorrent

och hitta en cache folder som gick att tömma den låg under /home/myUsr/.kde/ktorrent/

Tack för alla förslag!

Av asdfgh
Skrivet av LudvigLindell:

@Mejan Lyckas du hämta filerna direkt till en nätverksplats då? När jag har försökt göra det med µtorrent tidigare i mitt liv har det misslyckats och µtorrent har sedan inte kunnat hitta filen.

Ja, jag ändra defualt nerladdnings mappen till min /media/networkDriveXX/ som jag följande rätteheter:

drwxr-xr-x 2 myUsr myUsr 0 May 22 2015 diskName

och min fstab:

//ipToFileServer/shradeFolderName /media/diskName cifs credentials=/home/myUsr/.smbcredentials,uid=1000,gid=1000 0 0

Och i rtorrent har jag bara satt att alla nerladdning till: /media/diskName

Antar att det är det du menar? och så fall ja.

Av asdfgh

Jag personligen har en VWware maskin med en ubuntu server + rtorrent + webgui som lägger nerladdningarna i windows 2003 server (file server). Min nerladdning ligger på 6-7 MB/s (mega byte inte bit) som läggs direkt på windows servern.

Windows lagringen har jag boota genom fstab i ubuntu servern under sökvägen: /media/folder/

Har satt i rtorrent settings:
download to: /media/folder/
move to when finish: /media/folder/

Sedan har jag inte gjort något annat.
Jag streamar filerna från Windows servern till alla datorer och TV:n och har inte känt av några begränsningar pga ntfs överföringen.

Dock går de självklart snabbare till en EXT4 men inget som jag märkt som hemma användare.

Kan ge mer detaljer när jag kommer hem.

Av asdfgh

Ska kolla igenom när jag kommer hem! Tack för förslaget!

Av asdfgh
Skrivet av El_Raspberry:

Sök igenom hela disken efter .torrent

Jag har redan kört en

sudo find / -name *.torrent

hitta alla de filerna jag vist om dock inte denna som laddas upp konstant. Där för jag fundera på om de kan vara nå cashe mapp eller nåt som kan rensa?

Tack för förslag iaf!

Av asdfgh

Ktorrent

Hej!

Har ett problem att varje gång jag starta ktorrent så laddas en gammal torrent in och börja laddas ner men jag hittar inte vart den laddar den ifrån. Någon som har några förslag?

Kan den vara cashad? för den ligger inte ens som dold fil i mitt dir där den laddar in filer från automatiskt (/home/usr/Downloads).

Har kollat in /home/usr/.kde/share/apps/ktorrent/ Utan att hitta något också.

tack för svar!

Av asdfgh

jBoss applikations server || java applikation

I Websphere (IBM applikations server) var/är det möjligt att kryptera java applikationerna och att den skötte dekrypteringen själv (har för mig att de var på class nivå på java koden), men då nu försöker jag hitta något liknade på jboss servern istället och undrar om det är något någon här har koll på? Tack för svar!

Av asdfgh

Lyckas inte döda zombie (finns kvar efter reboot också)

Hej! som titeln säger så lyckas jag inte döda en zombie. Detta är de jag testat:

$ ps aux | awk '"[Zz]" ~ $8 { printf("%s, PID = %d\n", $8, $2); }' $ Z, PID = 2921 $ sudo kill -9 2921 $ ps aux | awk '"[Zz]" ~ $8 { printf("%s, PID = %d\n", $8, $2); }' $ Z, PID = 2921 #finns kvar :/.... $ ps -e | grep 2921 $ 2921 ? 00:00:00 notify-send <defunct>

Men notify-send fungerar fort farande, exempel:

notity-send "test"

Vilket ger en notifikation så uppenbarligen funkar processen fortfarande, de stör mig att den står som zombie. Den verka ju inte göra någon minnes läcka eller cpu kraft då det står 0.0 för både cpu och minne i $ top.

Av asdfgh

Kan inte svara för alla andra, men jag har ett antal äldre stationära som jag köra Linux på, sedan en "modern" dator som ät en laptop "Lenovo z50-70". Har bara ett problem och det är att drivrutinerna för ATI GPUn funkar inte i .x efter ubuntu 9.04 versionen .x uppdatering, dock så har jag ingen användning av de grafikkort ändå så. Annars kanske jag bara haft tur men allt har bara fungerat (hårdvaru stöd (i värsta fall har jag fått googla lite)).

Av asdfgh

Jag läste just om jar signing också. Så min fundering är att köra en proguard i kombination med jar signing fungerar det? och är det en bra lössning på server side?

Av asdfgh

Ja, jag är med på att det går ju aldrig att göra det helt säkert i slutändan hamnar alla 1or och 0or i CPU som klar text O.S.V. Men vad är den rekommenderade vägen att framför allt göra det svårare att manipulera koden?

Av asdfgh

säkra .jar filer java SE && EE

Hej!

Jag sitter och leker lite med java och kommer fram till att om jag skulle vilja distribuera min kod som close source hur kan jag säkra .jar filerna? De jag skulle vilja åstadkomma med att skydda .jar är främst dessa saker:

  • Skydd mot reverse engineering.

  • Skydd mot att någon manipulera programet (så ingen kan "lägger till"/"ändra" metoder O.S.V.).

  • Alltid trevligt att skydda koden på något sätt.

Tack för svar!

Av asdfgh

adobe livecycle

Hej!

Jag sitter och läser lite om adobe livecycle det som framför allt är en intressant sak är ju pdf:er som ska vara "okorrumperade", att på något sätt ska man kunna säkerhet ställa att den pdf ska vara okorrumperad på något sätt. Går det att lita på att en pdf är säker? Finns enkelt workaround hack? Någon som är mer insatt i adobe livecycle, som kan klara upp det hela lite? Används checksummor för att se att innehållet inte har förändras eller hur går det till?

Tack för svar!

Av asdfgh

Kort sagt beroende på OS:et default firewall settings och sedan nätverks firewall settings.

Det beror lite från linux dist till linux dist vad man har för firewall settings per default, många har dock liknade default settings. Sedan i din nätverks brandväg så är de lite beroende också (oftast på hemma routers(firewall) måste du ju kör port forward). Men du kan ju testa på datorn du konfa om den fungerar genom (sftp -p port(om ej default) user@hostAdress). sedan testa du lokalt och till sist externt. Tyvärr vågar jag inte säga mer än så.

Av asdfgh

C++ | CSPRNG

Hej!

Jag funderar om det finns en färdig slumpgenerator som är CSPRNG i C++ i dagsläget?

tack för svar!

Av asdfgh
Skrivet av anon81912:

Jag kör nån gammal variant av uTorrent från tiden innan den blev fylld med reklam.

De nya µtorrent (3+) farma ju även bitcoins åt dom på din dator.

Av asdfgh

Torrent klient frågor

Hej!

Något jag funderar över mer och mer över är på de stora torrent klienterna hur mycket skiljer dem egentligen åt?

De som jag hittar mest om är att den ena har en viss funktion som den andra inte har.

Men jag lyckas inte heller hitta någon undersökning mellan deras up/ned laddning hastigheter, för det mesta bara folks egna åsikter. Å andra sidan kan jag samtidigt köpa att de inte är helt lätt att gör en jämförelse mellan de olika klienterna.

Mina frågor är:

Är det ens någon mening att jämföra klienterna varför/(varför inte)?

Finns de något som skulle kunna vara värt att kolla in på lite extra mellan klienterna?

Hur skulle man kunna göra en undersökning (hastighets mesigt) mellan torrent klienter på ett bra sätt, så de blir en rättvis bedömning?

vad tycker ni är viktigt med en torrent klient, skriv gärna varför?

Vilken klient använder ni idag och varför?

Tack för svar!