Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550

Coldplayinvasion (musik spelas automatiskt)

Hej,

Brände ihop en samling coldplay på CD igår och när jag kom hem idag och tryckte på play så startade inte bara spotify utan även Viva la vida från okänd källa. Startade om datorn men vid uppstart spelas numera coldplay automatiskt i lurarna och jag lyckas inte bli av med det. Wmplayer.exe ligger i bakgrunden och startar om sig själv när jag dödar den (utan att musiken nånsin påverkas), och om jag öppnar media playern själv och spelar upp en fil läggs ljudet bara ovanpå.
Virusscann ger inget

...Hjälp?

EDIT: Hehe, domedagen gör mig visst lite uppgiven. Det var en youtube-tab i chrome som skojade med mig... jag fattade verkligen ingenting. En aning korkat, ja

Av the_man550

...Hur tänkte de ta sig ut därifrån nu då? Glömde visst dörr i planeringen!

Fast är man väl där kanske man inte ville lämna det...

Av the_man550
Skrivet av dj christian:

Den gör så ganska sällan men det förekommer några enstaka gånger i månaden. Felrapport uppenbarligen, därav just 128C. Tyckte det var lite ironiskt att det hände när jag satt och kollade på en film om kylning bara...

Av the_man550

Hehe, vilken timing...

http://img571.imageshack.us/img571/3195/temprm.png

Men det här var en intressant utveckling! Får hoppas att integrationen går snabbt.

Av the_man550
Skrivet av Hulle:

http://dx.com/p/mini-displayport-male-to-hdmi-male-adapter-ca...

11$ inkl frakt. Men det tar typ 3-4 veckor dock.

/hulle.

"- Support uncompressed audio such as LPCM"

Wat? Betyder det att den stödjer ljudet i mina MKV-filer?

EDIT: Läste recensionerna, det verkar funka fint!
Då blir det ett köp, kan ju knappast säga nej till den loggan!

Tack för hjälpen!

Av the_man550
Skrivet av Hulle:

Fortsätt köra som du gör nu då. Vad är det för kabel som är svindyr och går sönder hela tiden? Det låter skumt... HDMI-kablar kostar 29kr och går inte sönder särskilt ofta.

/hulle.

Just nu kör jag inte alls tyvärr

Hela tiden var väl att ta i, men den har gått sönder två gånger på kort tid. Det är ingen HDMI-kabel i en Macbook air, det är mini displayport och jag har väl haft en jäkla otur eller något för den går sönder. Och den kostade över 500 spänn vilket var det billigaste vid tiden om man inte ville använda adaptrar hit och dit, vilket inte skalade av mycket från priset. Fått ny på garantin men nu orkar jag inte skicka den till England nå mer, förra gången kostade det 200 spänn via posten och den höll i två veckor. Kan även vara så att laptopen i sig har gått sönder, och då är väl en HTPC ett billigare alternativ än att reparera. Så laptopen har jag gett upp på. Det enda vore väl en Apple-TV och sen streama men det verkar inte som att man kan få det i 1080-p utan bara maxupplösningen på laptopen som högst, vilket inte duger.

EDIT: Kablarna hade uppenbarligen gått ner... "en aning" i pris vid det här laget, kan vara värt att testa en gång till kanske.

Av the_man550

Kan vara första gången jag tröttnat på ett spel inom en halvtimme. HERRE GUD VAD TRÅKIGT! Hinner ju inte göra en enda grej innan man helt oprovocerat blir dödad av nån östlänning! Så sjukt förbannad blir jag! Grrrrrrrr :@

Av the_man550
Skrivet av Konditorn7:

Här är ett väldigt standard-paket för att bygga en htpc: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2579544/2012-11-23
Så får du ner priset lite

Men ja, mini-pc'n bör räcka, titta igenom kundrecensionerna på sidan du länkade så skriver de att HD-filmer funkar fint fint!

Tack för svar!

Känner mig lite osäker på att lita på kundrecensionerna... många anser att en 4GB rip i 1080p är fullvärdig kvalité/HD och jag kan tyvärr inte hålla med där...

Lite mer surfande kring Mini-PC'er ger mig känslan av att de har något år kvar innan de är dugliga för min del. Verkar mest vara krångel vid det här laget och jag vill ha något som funkar direkt. HTPC är tyvärr lite för dyrt just nu så jag lägger projektet på is...

Av the_man550
Skrivet av fredix:

GUEST SERIALS VALID FOR 48 hours
CGIL-OQOE-3AW2-F3ZS
VNKL-V89A-1C18-QIGI

Fasen va jag ångrar att jag la pengar på detta spel.

Norpade nr 2 där! Tackar.

Av the_man550

Mini-PC vs HTPC

Hej!

Vill på enkelt sätt få mina filmer från min stationära till TV'n. Kabeln från laptopen till TV'n är svindyr och går bara sönder hela tiden (*´*$*\**%*#*!!!)... har därmed funderat på att antingen köpa en Mini-PC eller att bygga en HTPC. Skulle vilja ha er input på vad ni tror blir bäst. En HTPC är självklart betydligt dyrare, men frågan är om en Mini-PC räcker till...

Satte ihop detta HTPC-paket som jag tror borde fungera:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2668153/2012-12-11 <- minus 8GB minne...
(någon som vet hur en sån processor står sig mot den inbyggda i en MBA-11?)

Och alternativet på Mini-PC sidan är väl så vitt jag kan förstå:
http://www.geekbuying.com/item/MK808-Dual-Core-Android-4-1-Je...
(+tangentbord för 269+49 frakt. Totalt 663:- med datorn alltså)

Vi snackar därmed om en prisskillnad på 3538 - 663 = 2875:-

Vad tror ni, duger Mini-PC'n för att driva mina filmer? De ligger på uppemot 25Mbit/s så det är inga mesiga grunkor.
Och kommer jag kunna koppla den trådlöst till en Win7-dator utan att bli helt galen på affären? Och kommer det någonsin vara någon som skriver något vettigt om en mini-pc på internet?

Tack för all eventuell input!
Jacob

Av the_man550

Finns alternativ i spotifys inställningar för autostart. Den startar vid uppstart enligt standard.

(nästan längst ner i edit->preferences)

Av the_man550

LIKA smidigt och snabbt har jag ju svårt att se, men nog kommer det vara fullt dugligt när du väl tethrar. Dock kommer du ju inte kunna ha tethringen aktiverad hela tiden om du inte har nåt batteriskal eller alltid bär med dig laddare (till mobilen då alltså). Mailen kommer alltså inte att synka "som vanligt" utan bara när du aktiverar tethringen.

Av the_man550
Skrivet av PeterKalle:

Ska ta kort på den och visa hur den ser ut så ska vi se om du ville ha en bara 2 månader telefon för 8795 kronor som ser gammal ut.

God natt.

Betalade du så mycket är du ju bara tragisk...

Det är chockerande ofta man ser folk lägga sina telefoner på skrovliga ytor och sedan t.ex. skyva iväg den till en kompis brevid. Fruktansvärt många verkar inte alls förstå HUR reporna uppkommer. "Jag förstår inte hur reporna kom, jag har aldrig tappat den!"-ish. Jag har haft min 4s i över ett år nu, aldrig med skydd, och inte en synlig repa på varken fram eller baksida finns (lite slitage på gummiramen runtom, men då har jag också tappat den ett antal gånger). Handlar ju bara om att ha lite vett i skallen.

Av the_man550

Funkade mycket riktigt! var tvungen att manuellt ställa in på 1333MHz/1,5V innan jag satte i de nya för att kunna boota första gången men sen gick det fint och jag kunde öka hastigheterna.

Av the_man550

Fick bekräftelse från inet att de borde fungera ihop, tack!

Av the_man550

De jag har nu går att köra i strax under 1,6 iaf, det har jag gjort sen start. Inte testat att gå längre. Mår minnen dåligt av att köras i för hög volt?

Av the_man550

Vad ska jag köpa för uppgradering? (RAM)

Hej,

Har idag ett sånt här paket:
https://www.inet.se/produkt/5308675/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-...

Men det börjar ta slut när man har lite program igång. Dessa minnen finns fortfarande att få tag i på vissa ställen (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=703642) men det känns överprisat i jämförelse med t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1082986 .

Någon som är bra insatt i hur man kan mixa minnen i dagens system? Orkar inte sälja de gamla och vill inte lägga ut mer än ~500. Ska ha minst 16GB i burken.

/pe@ce

Av the_man550
Skrivet av Airikr:

Så ska det se ut! Ner med barnsliga Apple och upp med vuxna Google!

More like "Tonår/ung vuxen" google och "alla andra" apple.

Men men.

Av the_man550

Asså MORR på streamen! Hackar, byter kvalité, höjer ljudet till max helt random (?!?!?).

Illa!

Av the_man550

Fick äntligen in den på lagning för några dagar sedan och problemet var att sockret/cidern satt sig i högtalargallret och helt enkelt hindrade ljudet från att komma igenom. Resten av mobilen klarade sig dock.