Inlägg

Inlägg som smakus har skrivit i forumet
Av smakus

Vad behöver jag för att sätta ihop resorvar och pump

Hejsan!

Som jag har förstått det så ska man kunna sätta ihop en EK-RES X3 250 resorvar med pump. Jag har hemma en Alphacool VPP655 Single Ed. pump tillsammans med EK-XTOP Revo D5. Vad jag har läst så ska man kunna sätta ihop dem men jag får verkligen inte till det. Antar att jag behöver något mer eller kanske annan resorvar? eller annan pump top?

Jag vill alltså veta vad jag behöver för att sätta ihop resorvaren och pumpen till en.

Mvh
Smakus

Av smakus

Okej, tack så mycket!

Av smakus

Jag mailade coolerkit i går men får inget svar från dem. Någon som kan förklara för mig vad jag behöver?

Av smakus
Skrivet av DrSnaggles:

En fråga bara varför inte PETG tube?

Oj, jag har länkat fel. Det ska vara PETG så klart

Av smakus

Vilka anslutningar/fittings ska jag ha?

Hejsan!

Ska bygga en egen custom loop för första gången, har lagt ihop ett bra paket men jag kör fast med vilka anslutningar jag ska använda. Jag kommer köra med solid tubing. Ja, det kanske låter lite dumt eftersom det är min första custom loop men jag har kollat på väldigt många guides och även böjt rör hemma utan att sätta in det i en dator bara. Nu till saken, jag kommer att använda mig av dessa http://www.coolerkit.se/shop/ek-hd-petg-tube-6361p.html, så vilka anslutningar ska jag använda mig av? På Inet har jag hittat dessa http://www.inet.se/produkt/5331278/anslutning-ek-hdc-fitting-... som inte ska vara några problem. Tyvärr så finns det bara 2 i lager. Men på coolerkit finns dessa http://www.coolerkit.se/shop/ek-hd-adapter-4018p.html, det jag inte hänger med på där är att dem heter adapters, ska det inte vara "fittings"? Om jag köper dem från coolerkit behöver jag köpa något mer till det? Kanske lite rörigt ment jag hoppas ni förstår vad jag menar. Tack för svar i förhand!

Mvh
Markus

Av smakus
Skrivet av Beltet:

Det blev att jag tog den och det funkar perfekt för mig! Tack för tipset!

Skickades från m.sweclockers.com

Av smakus
Skrivet av mrqaffe:

Det är kanske enklare om du byter brytaren till den återfjädrande typen
http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/elektromekanik/s...

Ja, jag hittade den och jag kör på den

Av smakus

Okej, nu börjar jag förstå lite hur det fungerar(dum som jag är). Tusen tack för hjälpen alla! Blir så att jag köper en strömbrytare som flera har linkat här i från kjell tillsammans med kopplingskablar.

Av smakus

Det verkar som en jättebra lösning att starta datorn med tangentbord men eftersom det är trådlöst så känns det som att det kommer fungera sådär. Så jag köper helst någon strömbrytare.

Vi säger att jag köper denna http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/elektromekanik/s... som mrqaffe linkade. Vad behöver jag då för att koppla den till uttagen på moderkortet? Och i vilka av dem "taggarna" på den brytaren ska sladdarna dras?

Av smakus
Skrivet av tudz:

Ska gå att sno från en lampa om jag inte missminner mig. Annars kan du använda skruvmejsel men jag antar att det är lite för ghetto. Letade själv lite efter just en startknapp men hittade inte direkt något som var gjort för datorer.

Jo det funkar ju att göra så men vill ha en riktigt "knapp" så att morsan och syrran kan använda datorn utan att behöva fråga mig hur man startar den.

Av smakus
Skrivet av Svensktiger:

I princip vilken enpolig momentan brytare som helst fungerar:
https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?sq=enpolig+momen...
Du skall ju trots allt bara kortsluta mellan 2 pinnar en kort stund.

Grymt! Jag kanske är dum men jag förstår inte hur man ska göra så att det fungerar. Vet du någon bra guide eller går det att förklara fort för mig?

Av smakus

Vart kan jag hitta en power switch?

Hejsan!

Jag letar efter en power switch till min HTPC som inte har något chassi så behöver därför en startknapp. Jag har hittat denna på amazon http://www.amazon.co.uk/Replacement-Power-Button-Switch-Compu... men dem skickar inte till Sverige.
Är det någon av er som vet vart det kan finnas att köpa här i Sverige?

Mvh!

Av smakus

Distanser ditsatta rätt?

Av smakus
Skrivet av Palmie:

*Trådtitel förtydligad*

Tänk på att skapa så beskrivande trådtitlar som möjligt, dels hjälper det andra med liknande frågor att hitta tråden, dels hjälper det dig att få svar.

yes! ska tänka på det nästa gång

Av smakus
Skrivet av versions:

ja, precis. pumpen monteras under.

http://www.coolerkit.se/images/05EK031-2-p.jpg

vet inte hur det blir med vibrationer med en sådan men det kan nog vibrera en del.

jag kör en d5 i lägsta läget och det funkar bra. den sitter på en bit skumgummi då monteringsplattan i enthoo primo fick hela chassit att vibrera och då är det ändå gummi både mot pumpen och mot chassit på den plattan.

edit: jag använder också en ek res x3 250 och den gör det den ska och är snygg också. dock inte exakt likadan som din då pumpen är separat.

okej, tack för svar och då var det som jag anade kör nog på den kombinationen jag linkat

Av smakus

Har jag förstått det rätt? [vattenkylning, reservoartopp och pump]

Hej!
Jag sitter och lägger ihop ett litet paket med vattenkylning för att kyla min processor. Första gången jag kör en custom loop och jag undrar lite hur det funkar med en reservoartopp och pump. Det jag har kollat på är en http://www.coolerkit.se/shop/ek-d5-x-res-3318p.html och en http://www.coolerkit.se/shop/alphacool-vpp655-single-3285p.ht...
Min fråga är helt enkelt om det är så att man monterar ihop pumpen med reservoartoppen? eller ska pumpen vara separat? Väldigt dum fråga kanske men är lite osäker. Också är det någon som har erfarenhet av den pumpen och reservoaren? Vill ha en så tyst pump som möjligt men bra prestanda!

Mvh Smakus

Av smakus
Skrivet av anon8870:

Har inte Bornet helt enkelt. Men er bostad kanske inte har Splitvision.

Jaha trodde du hade bornet men annat pris. Splitvision finns inte till detta huset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av smakus
Skrivet av mrqaffe:

Det kan kanske bero på att det krävs stöd för äldre IE funktioner, många företag är tex bundna till icke standardiserade lösningar som kräver IE, MS har bättrat sig men det finns kvar "skräpfunktioner" som bara fungerar i IE på många ställen.

Det har du nog rätt i

Skickades från m.sweclockers.com

Av smakus
Skrivet av Archane:

En följdfråga av ren nyfikenhet då jag eventuellt stött på liknande problem förut:

Det råkar inte vara så att du körde Internet Explorer via laptopen, och en annan webbläsare med datorn?

Kom fram till den lösningen hos en bekant jag besökte för ett bra tag sen, vilket jag tyckte var mycket märkligt. Bekante hade då Google Chrome som standardläsare, jag testade att installera Firefox vilket inte löste problemet. Internet Explorer lyckades jag då med utan problem, med samma standard ip som vanligt - 192.168.1.1.

Jo så var det faktiskt. Väldigt märkligt :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av smakus
Skrivet av anon8870:

Vad betalar ni? Är det 459:- mot mina 309 tro?

449 om man ska vara exakt, varför betalar du bara 309?

Skickades från m.sweclockers.com