Inlägg

Inlägg som hamberg har skrivit i forumet
Av hamberg

Ändrade grafikinställning i CS 1.6 startar ej (Mac)

Jag kom över ett exemplar av Counter-Strike 1.6 (ej source) till min MacBook. Det fungerade utmärkt att spela tills jag började pilla i grafikinställningarna. Jag ändrade från OpenGL till DirectX vilket resulterade i att spelet stängdes av och går ej att starta. Efter otaliga misslyckade försök att radera alla filer och installera igen så behöver jag nu hjälp. Uppenbarligen ligger det kvar någon form av configfil som är inställd på fel grafikinställning som jag behöver ändra.

Tack på förhand.

Av hamberg

Nu har jag provat att boota med en XP-skiva men får meddelandet att den inte kan inte hitta någon hårddisk. Men ni tror att det skulle vara annorlunda om jag boota med en linux liveCD?

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GuTsaV
boota en linux LiveCD och se om du då kan se disken. if yes så formatera den till ngt som du vet disk utility kan läsa

Är det något speciellt med linux LiveCD? Skulle man lika gärna kunna boota med t ex en XP-skiva?

Av hamberg

Ingen målenhet på MacBook

När jag skulle återställa min MacBook med hjälp av de medföljande startskivorna avbröts installationen och när jag försökte på nytt fanns ingen målenhet att installera innehållet på. Inte heller i Skivverktyg kan man se någon hårddisk och det går inte att göra något, ex. lägga till en ny skivavbild eller så.

På en Mac-verkstad fick jag veta att en inlämning av datorn skulle gå på minst 1000 kr, men det här känns onekligen som något man kan fixa själv.

Vad ska jag göra för att kunna återställa datorn?

Av hamberg

Att gå och se Rangers har jag faktiskt funderat på det. Det verkar coolt. Om de inte skulle klaffa med schemat har jag varit inne på att gå och se Yankees. Är det någon som varit på Yankee stadium?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av m3rnel
Jag är nyss hemkommen från USA, var dock i Miami
USA är najs, men ställ in dig att allt är dyrt, maten är dyrare än i Sverige med 15-20%
Beror nog främst på att jag köpte dollar till priset av 8kr

Nåja...

Håll utkik efter en varuhuskedja som heter: Macy's
Riktigt schysst, där säljer de alla tänkbara "Street brand" till riktigt bra priser. Glöm inte att skaffa turist-rabattkort så du år "11% off" på alla köp

Ett par exempel:

*Levis 501 ~25
*Ralph Laurent piket ~35-50(beroende färg)
*Tommy Hilfiger skjorta ~30-50
*Lacoste pike ~50-60do
*Calvin Klein kalsong ~10-15

[dollar]

Vad de gäller Apples egna affärer så är priserna runt 10-15% billigare än i Sverige, glöm inte att skatt _aldrig_ räknas med i priset du ser, utan du får hela tiden slå på 7% (de var den skattesats i Florida)

och självklart så köper du hem Mountain Dew

En grej som vi Svenskar är ganska ovana med är just Dricksen.
Du måste dricksa överallt där de finns personlig service (undantag affärer då)

Har du någon koll på hur priserna på Macy's är jämfört med t ex outletsen som ligger utanför stan. Någon som varit på någon outlet och kan uttala sig om det är värt det? Woodbury common outlet har jag förstått ska vara den största.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zack_Ersa
Glöm inte att fu inte får fylla i blanketten på planet längre. Nu måste du fixa allt på nätet. ESTA blir obligatoriskt nån gång efter nyår tror jag.

Vad är det för blankett vi talar om?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av freand

Glöm vad du än gör inte att kolla så att passet har en sån där elektroniskt läsbar remsa längst ner. Du kommer inte in i landet annars. En som skulle följa med oss fick inte flyga från Arlanda för att hans pass saknade en sån. Var bara för han att snällt sätta sig på nästa plan hem.

Det där med passet verkar värt att kolla upp. Är det nyare pass som har det eller hur funkar det?

Av hamberg

New York-resa

God kväll,

har en New York-resa på schema framöver i vår och skulle behöva lite tips. Det är första USA-resan och vi (familjen) kommer tillbringa 5-6 nätter i NY. Vad har ni för tips? Självklart kommer man besöka de klassiska turistattraktionerna i form av Frihetsgudinnan, Times square, Wall street, Empire state building, Central park osv.

Nu vill jag framförallt ha tips på shopping som inte finns alternativt är billigare än i Sverige. Klädmärken jag kommit på hittills som jag ska kolla in är Abercrombie&Fitch, Ralph Lauren, American eagle, American apparel och Urban Outfitters. Dessutom undrar jag var jag hittar dessa billigast och i form av störst utbud. Som nybliven Macägare ska jag även gör ett stopp i Apples flagship store. I övrigt kan jag inte komma på någon form av elektronik som jag behöver eller lockar. Ni kanske har något tips? Främst mac -och ipodtillbehör.

Utöver detta vill jag tips på kommersiella coola snabbmatskedjor som inte finns i Sverige. Starbucks och KFC är givna. Tacobell har jag hört ska smaka riktigt illa men det är värt besök för stämningens skull. Har ni fler tips? Gärna adresser.

Tack!

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Du kan alltså inte aktivera windows?

Precis.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Det spelar ingen roll om skivan är orginal eller en kopia, det viktiga är att serialen är äkta!

Precis, och det är den.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AzII
Vista eller XP?

Min nyckel blev först godkänd efter diverse uppdateringar. Vista således.

Det här är XP.

Av hamberg

Windows serial fungerar inte

Formaterade just om datorn och installationen av Windows gick helt smärtfritt. Problem uppstod dock när jag skulle registrera Windows genom Genuine advantage. Den vägrar acceptera min helt lagliga serial som giltig och jag kan nu inte uppdatera Windows. Vid installationen av Windows använde jag en annan Windowsinstallationsfil än originalet men samma serial. Hur löser jag detta?

Av hamberg

Ny laptop för 8000kr

Ska köpa en ny laptop för max 8000kr, behöver nu lite köpråd då jag är helt lost på marknaden. Sitter just nu på en Dell Latitude D600 och efterfrågar något liknande. Varken större eller mindre i storlek. Det jag är inne på just nu är en Dell XPS M1330 men funderar på om jag ska bortse från kravet om storlek och köpa en Inspiron 1525. Verkar som man får mer prestanda för pengarna då.

Datorn ska bara användas för normalbruk, typ surfa, skriva, lyssna på musik, se film osv. Inga tunga grejer och inga konstigheter. Vore väl kul om den kunde klara något lättare spel men definitivt inget jag kommer lägga pengar på. Då är den viktigare att den går ner i väskan som av en ren slump verkar vara perfekt anpassad för att få ner min Latitude (Mått: 31cm bred, 25cm djup och 3,2 cm hög.)

Vad tror ni? Är det slöseri för min del att lägga pengar på XPS-serien bara för att den ska vara lite mindre? Har ni några tips på andra märken än Dell? Dell har jag rätt stor tillit till och det enda märke jag har någorlunda koll på.

Tack på förhand!

/Kristian

Av hamberg

Byta skärm/skal på k810i

Hej,

Äger en SE K810i som jag klantat nog lyckats tappa i marken och repat skärmen rätt rejält. Nu är jag lite osäker på om det sitter ett skal över själva skärmen eller om det skärmen direkt som sitter ytterst. I vilket fall som helst så undrar jag om det är någon som har någon erfarenhet av att bytt skal eller skärm? Jag är rädd för att det är skärmen som måste bytas men jag hoppas ändå på att det är ett yttre skal. Någon som har någon aning om vad respektive del kan kosta att byta?

Tack på förhand!

/Kristian

Av hamberg

http://hamberg.googlepages.com/swec.JPG

Nu börjar det närma sig utgång! Fantastiskt!

Av hamberg

Ja lejonskorna är inte helt fel. Vid inryck frågade förrådspersonalen om vi verkligen ville ha ut ett par. Det där med husvagn vore kanske inte så dumt trots allt, tyvärr kan det nog bli ruskigt svårt att få tag på sådana där mössor.

Av hamberg

Vilka liknar vi?

På onsdag bär det av till studentskiva, temat för denna är par. Par i den bemärkelse två stycken som hänger ihop, tänk thelma and louise, bananer i pyjamas, Hasse och Tage osv. Jag och en kompis hade lite dåligt med idéer och vi kommer nu köra kungens blåa poplinställ.

http://archive9.pixbox.se/arkivet/synligt_18/08450000-08459999/6...

Under kommer vi ha linne, på fötterna kommer vi ha plimsoles.

http://manolo.se/content/whiteplimsoles4.gif

Eventuellt kommer vi köra svettband på huvudet.

Nu är då frågan, för att spetsa det hela vore det schysst att kunna sätta ett namn på detta. Förutom att vi kommer se ganska nördiga ut finns det någon duo vi kan identifera oss med. Det enda koppling jag kan göra är killinggängets husvagnsfamilj, men den är ju långt ifrån bra. Med andra ord tänkte jag försöka nyttja er fantasi och kunskap för att finna svar! Ska även se om jag kan få upp en bild på det hela.
/Kristian

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burkeen
Finns det ingen attackdykar utbilning på lumpen? De två jag hittade var Röjdykare och Fältarbetsdyksoldat. Minor är man inte direkt sugen på och det andra alternativet låter inte speciellt lokande om man läser på hemsidan:

"Tillsammans med övriga i gruppen ska du spana och samla in information så att chefen kan välja lämpliga platser för att bygga broar och placera färjor för militär trafik.
Du får en kvalificerad dykutbildning. "

Är simmare och skulle föredra något med vatten, någon som vet någon bra utbilning för mig som innebär lite mer åt pang pang hållet?

Tack o hej

Som kustjägare kan du efter X antal månader extramönstra till attackdykare. Total tas cirka 6 personer ut till en a-dykpluton så det är inte speciellt lätt. En liten anekdot som jag fick höra var att det senaste var 15 personer som valde att extramönstra till a-dyk, efter tredje dagen hade de inte gallra ut något än trots detta var endast 8 personer kvar. Resten hade försvunnit av hälsoskäl som skador och utmattning.

Jag ligger inne sen i juli som Insatsgruppchef på Amf1. Inte långt kvar till muck nu!

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Kan det inte vara så enkelt att du haft datorn ett bra tag och under tiden som gått så har den börjat damma igen och därmed stiger värmen och då kanske CPU'n throttlar ner sig så att den itne skall överhetta. Brukar vara relativt vanligt på laptops som man haft ett tag.

Det låter väldigt troligt! Är det dumt att försöka öppna datorn själv och se efter? Typ risk att man bryter sönder något genom att bara öppna?

Av hamberg

Processorn går på högvarv

Sitter på en Dell Latitude D600 laptop med en Intelprocessor på 1,6 ghz, allting har fungerat primat tills för några veckor sedan. Efter att ha haft igång många program så går processorn upp i högvarv och CPU-användning står på 100%. Resultatet av detta gjorde att datorn blev extremt seg. Detta är ju en rätt vanligt reaktion men normalt så släpper det efter att man avslutat program eller låtit dessa laddat klart. I det här fallet gjorde det inte det utan datorn blev i princip oanvändbar tills man reboota. Då hade jag inte formaterat datorn på ett bra tag så tänkte att det var väl ändå dags och då borde ändå problemet försvinna.

Efter att jag formatera så hände ingenting utan problemet har bara blivit värre, utöver att datorn blir fruktansvärt seg när man startat igång många program så sker samma reaktion efter att bara haft igång datorn ett par timmar i sträck. Nu förstår jag det här problemet lika gärna kan sitta i Windows eller mjukvaran i sig men i och med problemet inte försvann efter formatering misstänker jag att det har hänt något med processorn (eller kanske hårddisken?). Efter att min datorintresse svalnat kraftigt för ett par år sedan efter att bara haft problem så har jag varken kunskap eller lust att börja pilla själv om det är ett hårdvaruproblem. Men och andra sidan vet jag inte vart jag ska lämna in datorn utan att någon lurendrejare ska blåsa mig på antal tusenlappar samtidigt som problemet kvarstår. Men om någon kan ha en aning eller en teori om var problemet sitter så skulle jag vara oerhört tacksam och på så sätt forska vidare i detta? Förhoppningvis kanske det bara är windows som ställer till det?

Tack på förhand!

/Kristian

Av hamberg

Ja gårdagen var en märklig upplevelse. Först kliver jag och min kompis på bussen ut till Läkerol Arena och alla pratar verkligen exakt likadant till skillnad från Stockholm är det dock lite mer familjär stämning. Efter en bra konsert så bryter dock kaoset ut. För det första lyckas de inte ordna ett fungerande kösystem till garderoben så total anarki bryter ut och folk slåss för livet för att få ut sina jackor. Det påminde lite om när en känd person passerar ett folkhav och alla ska ha autograf. I det här fallet var det dock garderobspersonal och folk sträckte ut sina garderobslappar. När vi väl kommer ut är det en mils lång kö till både buss och taxi. Tog ungefär en halvtimme att komma på en buss in till stan, det är då man saknar tunnelbanan. Man undrar ju om bussbolagen inte räknade med att ett antal tusen människor skulle in till stan, då funkar det inte att köra totalt två bussar och samtidigt ta betalt av alla som ska på.

När vi väl kommer in till stan bestämmer vi oss för att ta en titt på Goya, efter att kompisen lyckats få oss uppskrivna på gästlistan. Nu kommer det andra positiva inslag med Gävle, vi blir hänvisade till någon VIP-kö och till skillnad från Stockhom så har vakterna faktiskt en riktigt gästlista med riktiga människor uppskrivna på. Efter att bara ha droppat våra namn och visat upp Kentbiljetten så kan vi glida in utan att varken betala inträde eller visa leg. När vi väl kommer in och tittar ut över dansgolvet så börjar jag dock fundera vad det är folk står och köar till. Dansgolvet är så gott som tomt och det finns en hel del märkliga människor. Vi beslutar oss för att ta in en öl, slå och ned och supa in atmosfären. Åldern på människorna verkade variera från 18 till 35 med allt från stekare till emokids. Vi hänger där ett tag och betraktar och ser snart att Kent glider in på VIP-balkongen samtidigt som fem killar som ser ut att vara direkt hämtade från Cafét tar in champagne till sitt bord. VIPavdelningar i Stockholm känns jävligt löjligt, i det här fallet blir det dock till och med snäppet värre. Men summa sumarum av kvällen så var det en grymt bra konsert men ett tummen ned för Goya och kollektivtrafiken.

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MorganDahlgren
Angående bussar så går det att ta sig med buss nummer 2 in till stan. Dom passerar vid Statoilmacken som ligger väldigt nära Läkerol Arean varje hel och halvtimme. Om ni inte vill gå eller ta taxi vill säga. Det tar för övrigt ungefär 30 min att gå från arenan in till stan.

Tack! Farsgubben läste också i någon lokaltidning att det skulle gå massa bussar just med tanke på konserten så det borde lösa sig.

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m3rnel
Kommer från Gävle...
20 år är nästan minimum om ni vill komma in någonstans.
Jag skulle ha kört på Goya, för att de e lite finare och inte allt för mycket dräggit folk där.
Ett tips är att ni ska komma runt 11 tiden då är det lagomt mycket folk, en fördel att bussen går några hundra meter ifrån Goya.
Slick city är helt okey, fast köerna där är heroiskt långa. Lördagar är åldersgränsen 23 år.

Ett ställe som ni borde undvika är Hang loose bar, ligger i en skum lokal och barerna drivs av 18åringar som kan nada. Även där kommer mycket bönder / drägg folk som vill ofta slåss.

Återkom med hur fredagen slutade

Då får vi nog satsa på Goya eventuellt att det blir någon bar, vet ju inte när konserten slutar men lär bli senare än 11 och kanske knepigt att komma in då. Köa känns inte heller som ett alternativt, efter att ha hängt på tok för mycket kring Stureplan som nybliven 18åring har jag tröttnat på det. Ytterligare en fråga, hur är det att ta sig från Läkerol arena in till stan, går det att gå?

Av hamberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Cityslick (slicken även kallad heartbreak) är det populäraste stället i Gävle (på sommaren heter det suncity och är faktiskt bra då). Hyffsat dansgolv men tyvärr pga. av deras popularitet så är det alldeles för mkt folk där. Det går inte prata, dricka eller dansa för allt folk. De spelar mkt mainstream musik. Hiphop/RnB, Techno, Pop osv. På ovanvåningen finns ett ställe som heter Heartbreak, det är för lite äldre typ 30+ men ibland har de band som spelar musik mer ämnat åt yngre. Dessa 2 ställen har samma ägare och man betalar bara in sig 1 gång för att komma in till båda.

Kommer inte ihåg vad åldersgränsen är på fredagar men jag tror det är 18 eller 20.

Goya är Gävle's "stureplan" ställe kan man säga, de som går dit gillar att synas men har konstigt nog inga pengar men uppför sig som de har. De spelar också ganska mkt mainstreammusik där (men de är inga fans av hiphop/rnb). Väldigt litet dansgolv.

Hang loose har jag aldrig varit på personligen men har aldrig hört ngt bra om stället. Annat än att man gick dit för att det var kö överallt annars.

O'Leary's funkar, medelstort dansgolv, mainstreammusik. Mest Hiphop/Rnb och Techno. Men de började köra heavymetal/rock klubb på antingen fredagar eller lördagar precis när jag flyttade därifrån i augusti förra året.
De försöker ofta ta dit artister och DJ's från STHLM och det funkar väl sådär. Petter ska dit i slutet av Mars läste jag.

Lucky Bar, Bilagan och Svartejägaren som några nämnt är bara pubar. Nån har karaoke men ingen av dem har ngt direkt dansgolv.

Alla de här ställena ligger centralt i Gävle.

Det finns inte direkt några specialställen som tex. skulle spela indiepop. Det är specialklubbar som har det men det händer nån gång i månaden och man hör oftast om dem försent (om man inte har örat mot marken eller har ett stort umgäng). Men ni kan ju fråga runt om det händer ngt i Sjömanskyrkan för det är där det brukar hända grejer som är alternativa.

Alla ställen i Gävle stänger 1 eller 2. Sista bussarna brukar gå 02:20 och taxi till sandviken lär väl gå på kanske 150-200+ kr.

CH som du googlat fram finns ej längre.

Summan av kardemumman, Gävle's uteliv suger hårt. För ett par år sedan var det bra och ställen skilde sig mkt men senaste året har det varit skit.

Ah tack för ett grymt svar! Är det lättare att ta sig in på Goya än Cityslick? Annars kanske man ska prova Cityslick och köra Goya som backup.