Inlägg

Inlägg som Simcon har skrivit i forumet
Av Simcon
Skrivet av MrCrab:

Nu 3850kr!

Till och med nere på 3834 kr, onekligen ett bra erbjudande från Amazon.

Av Simcon

Köpte en svive xxl musmatta från komplett på extrapris och den gör vad den ska, den är stor och fungerar tillräckligt bra. Det är möjligt att en dyrare musmatta hade varit bättre, men för mitt behov så är den tillräckligt stor för att tangentbord + mus ska få plats på och tillräckligt bra.

Just att jag uppgraderade till en större musmatta var ett bra beslut, mer yta är definitivt trevligt och den rör sig aldrig av misstag.

Av Simcon

AMD Ryzen 7 5700 är en direkt missvisande produkt och presterar sämre än en Ryzen 5 5600. Produkten har ett namn som får en att tro att det är en nedskalad version av 5700X, men är i själva verket en 5700G med grafiken avstängd.

https://www.youtube.com/watch?v=OCuVEuFIkew

Av Simcon

Är inte det rimligaste att köpa 7600 som CPU nu och sedan kan du uppgradera grafikkortet i framtiden?

Av Simcon

Beror primärt på hur priserna för grafikkort utvecklas, det hade varit trevligt med ett nytt grafikkort, men är inte något måste så länge mitt nuvarande fungerar. Hade varit trevligt med motsvarande prestanda av ett 7800XT, till ett lägre pris (Känns inte lönt att uppgradera till mindre än 16GB minne sett till hur sällan jag uppgraderar grafikkort numera).

Om så inte blir fallet så får jag väl hålla på med någon annan hobby, finns vettigare saker man kan köpa för ca 7000 kr.

Av Simcon
Skrivet av Flamso:

Spännande. Kul med siffror! Konstigt att jag konsumerat bra mycket Netflix men aldrig någonsin hört talas om The Night Agent? Allt är såklart efter vad man tigrar på, men spännande radioskugga.

Gick in med låga förväntningar och serien var förvånansvärt bra. Definitivt sevärd om man inte har något bättre för sig.

Av Simcon
Skrivet av napahlm:

Dom uttryckligen sa att det inte skulle bli komponenter på deras stream idag. Och ett 7800XT är det enda jag har varit på jakt efter detta Black Friday. Okej, inte bara. Men det har varit högst upp på min lista.
Så ja, det är lite fel eftersom jag försökt hålla koll på alla andra ställen.
Ingen snäll fint. Inte alls.

Om jag minns rätt från i Tisdag så sades det att det inte skulle vara ett fokus på komponenter, men att det ändå skulle komma några enstaka beroende på vilka tillverkare / distributörer som var på plats. Dvs. att det fanns fortfarande en möjlighet att det skulle komma komponenter.

Och vad menar du med "inte snällt"? Inet är väl den enda återförsäljaren som verkligen försöker tillhandahålla komponenter till bra priser trots de små marginalerna? Om något så var det väl snäll att de faktiskt försökte och trots att de inte hade tänkt köra grafikkort ändå försökte på grund av hur många som efterfrågade det? Att de också tävlade ut några grafikkort eftersom det var den produkt som efterfrågades mest?

Personligen köpte jag inte ett grafikkort, men förstår inte riktigt hur man kan få det här till att bli att inet på något sätt skulle varit "dumma". Absurd vinkel.

Vissa av dropsen som inet kör brukar vara bland de bättre erbjudandena på black Friday, det var sant förra året med komponenter och jag tror det var sant i år igen. Black Friday / Week etc. har ju blivit något pysande och utdraget och överlag så är det mycket marknadsföring för lite rabatter.

Av Simcon
Skrivet av napahlm:

Jag tittade alltså på fel stream idag? Trodde på Webhallens stream faktiskt.
Inet sa i tisdags att det inte skulle bli komponenter... så varför kom detta idag?

Folk efterfrågade komponenter i stor utsträckning och eftersom de hade många tittare så fixade de fram ytterligare bonus drops (utöver bonus priser till tävlingar mm). Definitivt imponerande av Inet att de ändå försöker tillmötesgå önskemålen och fixar fram ett drop med 100 grafikkort till ett så pass bra pris på kort varsel.

Av Simcon

Bra stream med bra erbjudanden.

Av Simcon
Skrivet av SCORPIUS:

"Om" 😅
Det är bara en tidsfråga. Tyvärr.
Har avverkat en dröse tangentbord av kvalitet utan att spilla på dom eller annan yttre påverkan.
Jag är rädd om mina grejer. Dom går sönder ändå.
Det är nästan som att dom är designade för det (insert berättigad foliehatt här) 🤷‍♀️

Jag får säga att jag gillar detta tangentbordet för vad det är.
Jag gillar inte priset, men kan berättiga det om jag kan ta av foliehatten p g a bra garanti.

Båda komponenterna har ju iofs. normalt lång livslängd, har haft nuvarande mekaniskt tangentbord i kanske 12 år och nuvarande DAC/AMP i förmodligen 8 år, trodde den höll på att dö för mig för inte så länge sedan, men då var det bara kabeln som strulade. Om priset nu blir 2000 kr så är det inte orimligt utifrån att DAC/AMP lätt kostar uppåt 2000 kr separat och samma för tangentbord.

Av Simcon
Skrivet av AxxT:

Såg att Komplett har fått priser upp på 7800XT.
Har inte kollat med andra sidor..<Uppladdad bildlänk>

XFX 7800 XT för under 7000 kr från komplett verkar ju vara det bästa priset hittills, billigaste 7800 XT hos ex. Inet ligger på 7200 kr (okänt pris på en del modeller).

Sett till RT så har verkar 7800 XT erbjuda mest RT / kr (utifrån Hardware Unboxed tester iaf).

Av Simcon
Skrivet av talonmas:

200 miljoner dollar för att utveckla ett spel? Med 200 anställda?? Förutsätter att kontorsutrustning o lokal redan fanns så då blir det 70k i månaden per person i 12 år!
Hur får de fram såna här siffror? Vart tar pengarna vägen?

Fast dina förenklingar involverar fortfarande stora kostnader, lokal i centrala Amsterdam (i det här fallet) är nog inte gratis. Kontorsutrustningen är inte heller gratis och kan inte tas bort vid förenkling, top-tier hårdvara kostar en del (men markant billigare än personal). Bra utvecklare kostar mycket pengar för företaget, sedan tillkommer ju kostnader för varje anställda utöver bara lön.

Sedan så är det väl inte 200 anställda konstant, det är väl färre initialt och fler i slutskedet. Dvs. 200 som mest (peak). Sedan står det väl 2017, inte 2012 i dokumentet?

Sedan tillkommer ju utvecklingskostnader för spelmotorn, marknadsföring etc.

Av Simcon
Skrivet av snajk:

Sökte i mailen när jag såg ditt inlägg och har också fått det. Och också redan hämtat ut disken. Jag hade inte köpt den för 699 då det inte är ett superbra pris, men vi får väl se hur de gör nu. Jag har svårt att se att de ska kräva tillbaka disken men de kan ju försöka få oss att betala mer i efterhand förstås.

Er affär är avslutad, du har fått disken, de har fått pengar. De kan inte kräva in mer pengar eller kräva tillbaka disken. Priset var inte orimligt prissatt så att du som kund borde ha vetat bättre, dessutom har de faktiskt levererat varan till det priset.

Eftersom det förmodligen rör sig om ett fåtal som de sålt och levererat till det priset kommer de äta kostnaden snarare än att försöka få in ev. mellanskillnaden. Kostnaden för tiden det skulle kosta personal att försöka få in det är högre än pengarna de skulle få in, för att inte tala om att du har rätten på din sida. Dessutom skulle det skapa en väldigt negativ kundupplevelse, kunder som man försökte kräva på mer pengar skulle inte handla där igen.

Det här handlar väl om att de har fått in ordrar på något hundratal diskar (eller något i den stilen) på order och inte har lust att göra en ytterligare förlust på tiotusentals kronor. Men kostnaden för de diskar som levererat får de leva med.

Av Simcon

Trevligt med 1TB Samsung 980 M.2 NVMe SSD för 500 kr. Är man osäker på om man kommer få SSDn från webhallen så kan man ju alltid köpa det här istället (ser ut som att det fortfarande finns lager, erbjudandena är väl uppe till midnatt). Även 4070 Ti till 9500 kr är nog ett bra pris (1000 kr billigare än billigaste övriga 4070 Ti kort på prisjakt). Vattenkylaren för 1000 kr får ses som ett bra pris. Fläktarna verkar också ha bra priser, likaså DDR5 minnet.

Bra rea om man var ute efter någon av produkterna.

Av Simcon
Skrivet av TheZlatan1000:

Verkar vara borttagen nu från Webhallens hemsida. Hann få in en beställning, länge tänkt på att köpa en ny SSD för spellagring. Får hoppas att det inte tar alltför lång tid innan de får in dem i lagret.

Frågan är om de hade tänkt prissatt den till 699 som de andra återförsäljarna, men någon råkade prissätta den på 399 istället? Man kan tycka att det borde funnits någon varningssignal i deras system om de sålt väldigt många av en viss produkt på kort tid. Men erbjudandet var ändå uppe under förmiddagen, så man får anta att det var korrekt prissatt, men att de tog bort det när de fick in fler beställningar än de hade tänkt?

Av Simcon
Skrivet av General Nord:

Kan inte bestämma mig för vilket grafikkort jag ska ha till en backup-dator (med 1440p eller 4K-skärm). Blir antingen ett 6950 XT eller ett RTX 4070. Vilket kort ska jag välja? Raytracing är nog bara att glömma med båda korten. Högre rasterization performance samt 16GB med Radeon-kortet eller DLSS med GeForce-kortet, vad är viktigast?

Hur mycket ska du använda kortet? 6950 XT kortet kommer ju ha högre effektförbrukning vilket medför högre kostnader över tid (dessutom mer värmeutveckling och högre krav på nätagg). Största fördelen för 6950 XT är just 16 GB vs. 12 GB, frågan är väl hur länge du ska ha kortet i förhållande till hur mycket grafikminne spelen kommer behöva i framtiden? Kanske kommer 12 GB räcka tillräckligt länge, kanske inte. Svårt att säga.

Men om 4070 är billigare än 6950 XT och kostar under 7000 kronor hade jag nog valt 4070 givet rådande förutsättningar. Jag hade inte valt att betala mer för ett 6950 XT om 4070 går att köpa för ett lägre pris.

Om det inte är bråttom så kan du ju alltid vänta och se hur motsvarande AMD kort i 7000 serien presterar, det borde lanseras inom de kommande månaderna.

Av Simcon

En enkel lösning som minskar risken för fel utan någon direkt nedsida. Definitivt en bra ingenjörsmässig lösning.

Skulle kontakten kunnat vara bättre från början? Definitivt. Men givet rådande förutsättningar så är det här definitivt en bra riskreducerande åtgärd.

Av Simcon

Om det har ett vettigt pris, snarlik prestanda och lägre effektförbrukning än 6900 XT / 6950 XT så kan det definitivt vara ett intressant kort. Fördel över 4070 skulle vara något mer minne, men den behöver ha en rimlig effektförbrukning för att det ska vara ett bra val (dvs. närmare 200 W än 300 W).

Priset är definitivt avgörande för kortet, kan bli grafikkortet folk rekommenderar som det mest prisvärda... eller så blir det ytterligare ett kort som AMD prissätter fel från början och sedan tvingas sänka priset på över tid.

Av Simcon
Skrivet av Chess_Norris:

Finns även som refurbished för 2381:- med två års garanti och 30 dagars returrätt.
https://www.sennheiser-hearing.com/sv-SE/p/hd-660-s-refurbished/cl80a2wm866rw0bw5fnay84gh/

Måste medge att jag blir rejält sugen att köpa ett par till det priset, men vet inte riktigt om jag kan motivera det. Är trots allt nöjd med mina DT990 och DT770 (pro 250Ω). Just DT990 är extremt bekväma.

(Tänkte ha läst lite jämförelser på reddit, men blir svårt eftersom hörlurssubreddits är stängda så det går inte just nu)

Av Simcon
Skrivet av marow:

Nej har ju inte ögonen på någon speciell cpu eller ram, men tänkte att amd`s am5 socketen som moderkortet har kommer fungera med nuvarande och kommande cpu. men som du säger länge kvar till Bf.

Om du inte måste uppgradera så brukar det alltid fungera bra att vänta, verkar som att netonnet sålt slut och Amazon har höjt priset igen. Lär komma nya erbjudanden igen i framtiden. Ta och fundera på vad du är ute efter och vilka priser du är villiga att betala för komponenterna, när det sedan sjunker i pris i framtiden så har du en referens för att utvärdera om du ska slå till eller vänta.

Man kan ex. lägga in priserna i excel och jämföra totalpriset vid olika tillfällen, isf. ser man ju tydligt om det är värt att slå till vid ett visst tillfälle eller inte.

Gällande Black Friday var det väl främst Inets stream som var bra, allt annat var rätt "meh".