Inlägg

Inlägg som kRIPTAH har skrivit i forumet
Av kRIPTAH

www.nikeswe.com legit?

Som rubriken lyder, vad tror ni?

Av kRIPTAH

Fått min till 4ghz men verkar vara näst intill omöjligt att komma högre, finns t.ex ingen på hela Youtube som klarat mer än 4.1 stabilt.

Av kRIPTAH

Amd phenom II 1055t, temp och klock problem

Tjenare alla klockare! Jag satte nyss på en Silver Arrow kylare på min cpu, och moddade dit 4 fläktar till. Så nu sitter det 6 fläktar med 1700rpm på min Amd phenom II 1055 men till saken.

När jag satt ihop allt så kom jag på att jag glömde koppla i en fläkt till den CPU fläkt porten så man kan se sina grader på processorn! Så nu kan jag ju inte se dom graderna alls förutom det bios visar om man nu kan lita på dom?

Sen en annan sak, har inte sätt någon på hela youtube som lyckats få sin Amd phenom II 1055 över 4.1ghz stabilt, min är super stabil på 4ghz nu, men hur jag än gör så lyckas jag inte klocka den mer! är det någon som klockat en Amd phenom II 1055 över 4.1 som vet hur man skall ställa in allt?

Av kRIPTAH
Skrivet av Racka:

Mja, alla kort skiljer sig lite, du kan alltså aldrig veta i förväg hur mycket kortet klarar. Den gränsen är bara där för att tillverkaren vet att kortet klarar den. Men låser du upp den och pumpar in mer ström så kan det ta skada alternativt gå sönder helt om du inte är försiktig, men å andra sidan kan det bli snabbare.

Oavsett vilket värde du höjer så kommer livslängden förkortas på kortet, det handlar mer om med hur mycket den sjunker.

btw, vilka temps ligger du på?

65 full load, Gör min memory clock att det blir svårare för mig att klocka? Vad borde den ligga på när jag kör:

900 Core
1800 shader

Av kRIPTAH
Skrivet av Deaflong:

Höjer du spänningen för högt tar kortet skada, ja.

Vad är för högt? eftersom jag låste upp så jag nu kan ha 1212 Core Volt, så måste väll det vara som en gräns innan man skadar det? eller är jag ute och cyklar? Inna låg gränsen på 1087.

Av kRIPTAH

Kan du ge mig en smidig länk till hur jag flashar mitt gtx 470 ?

http://www.overclock.net/t/813858/nvidia-bios-flash-utility-o...

Är det rätt ?

Av kRIPTAH

Kan inte klocka mitt Nvidia GTX 470 mer?

Har ett problem att jag inte kan klocka mitt 470 mer, just nu har jag följande:

Core V:1087 vilket är max.

Core Clock: 760Mhz

Shader Clock: 1520Mhz

Memory Clock: 1850Mhz

Når 60 grader i full load.

Så jag har inga som helst problem med graderna utan jag kan helt enkelt inte klocka upp det mer för då krashar alla tester, som Kombustor samt 3dmark. Är detta pga att Msi Afterburner inte låter mig höja Volten till mer än 1087, så jag helt enkelt inte kan klocka upp den mer?